Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Δανιήλ Εσδράς :«η Ελλάδα έχει ανάγκη τους μετανάστες»

Ο Δανιήλ Εσδρά, επικεφαλής τού Γραφείου στήν Ελλάδα τού ΔΟΜ, δηλαδή  τού  Διεθνή  Διακυβερνητικού Οργανισμού Μεταναστών μάς συμβουλεύει ότι η διαχείριση τών μεταναστευτικών ροών πρός τήν χώρα μας , πρέπει νά  γίνεται με όρους ανθρωπιστικούς.
Τί είναι ό ΔΟΜ; ...το γραφείο εδώ άνοιξε το 1952.
Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το Γραφείο εδραιώθηκε για να προσφέρει εκπαίδευση και υποστήριξη σε χιλιάδες Έλληνες που έφευγαν στο εξωτερικό για να εργαστούν και να ζήσουν. Περισσότεροι από 140.οοο Έλληνες βοηθήθηκαν ώστε να ταξιδέψουν με ασφάλεια προς τις Η.Π.Α., Καναδά, Αυστραλία, Γερμανία και άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.
Αφού ξαπέστειλαν πολλούς Έλληνες έξω... άρχισαν νά φέρνουν άλλους νά κατοικίσουν εδώ...τις δεκαετίες ’80 και ’90 η Ελλάδα έγινε χώρα προορισμού για τους μετανάστες από την Ανατολική Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αλβανία. ...καί το Γραφείο Ελλάδας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης θα συνεχίζει να χτίζει ολοκληρωμένες συνεργασίες με τις αρχές και την κοινωνία των πολιτών και να υποστηρίζει την προστασία της ελευθερίας της μετακίνησης και των δικαιωμάτων των μεταναστών.
...ο εβραϊκής καταγωγής Δανιήλ Εσδράς, επικεφαλής του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (εργάστηκε και στα Σκόπια, στην αντίστοιχη θέση και ήρθε εδώ προφανώς για να μας «εκπολιτίσει»).

 Ο άνθρωπος αυτός, αφού μας επισημαίνει ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη τους μετανάστες», μας καλεί από τις σελίδες εφημερίδων ευρείας κυκλοφορίας, να αναγνωρίσουμε τα οφέλη της μετανάστευσης. Μας λέει μάλιστα ότι «σε έναν πληθυσμό που γερνάει και εργατικά χέρια χρειαζόμαστε για να ενισχύσουμε την παραγωγή που πάσχει».
Ακόμα μάς συμβουλεύει: «Δεν χρειάζεται να μάθουν μόνο οι μετανάστες ελληνικά και πχ τι είναι επιτάφιος, αλλά και εμείς πρέπει να αποδεχθούμε και να καταλάβουμε τις ανάγκες τους, πχ ότι χρειάζεται και ένα τζαμί ή ένα μουσουλμανικό νεκροταφείο. Επίσης, πρέπει τα παιδιά από το δημοτικό να παρακολουθούν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποχρεωτικά». 




1 σχόλιο:

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ