arxigramma-Aπό τότε που έκλεισε ο τηλεοπτικός σταθμός, όπου ο απίθανος κυρ-Κώστας (δίκην ημεδαπού Τζέρρυ Σπρίνγκερ – αλλά χωρίς τις δήθεν αυθόρμητες γυμνόστηθες καί ξεβράκωτες συμμετέχουσες του προειρηθέντος) μάζευε στο “πάνελ” της εκπομπής του διαφόρους (εξ ίσου απίθανους), που τσακωνόντουσαν γιά …τα μυστήρια της αρχαίας Ελλάδας, είπα πως γλυτώσαμε οριστικά απ’ αυτές τις μεταμεσονύκτιες συνάξεις… των οποίων οι κουβέντες δεν κατέληγαν πουθενά.
Έλα, όμως, που ο κυρ-Κώστας είναι απέθαντος κι απτόητος!
Έμαθα, λοιπόν, από αξιόπιστα καί σοβαρά πρόσωπα, ότι την Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014, είχε πάλι εκπομπή, όπου ακούστηκαν πολύ χοντρά πράγματα. Μόνο που, δυστυχώς, μέχρι σήμερα που γράφω, δεν μπόρεσα να τη βρω αποθηκευμένη σε κάποιο Γιουτιούμπ. Κι έτσι, θα βασιστούμε στην αξιοπιστία των αυτοπτών καί αυτηκόων μαρτύρων που την είδαν.

Στην εκπομπή αυτή, ο κυρ-Κώστας είχε ως αντικείμενο μία άλλη “ανασκαφή” (αρχαιολογική αποστολή – γιά να είμαστε ακριβείς), που λαμβάνει χώραν (από τις 15 Σεπτεμβρίου φέτος) παράλληλα με την ανασκαφή της Αμφίπολης. Αλλά, χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της. Κυριολεκτικά στο σκοτάδι… του βυθού των Αντικυθήρων. Πρόκειται γιά την προσπάθεια ανέλκυσης των υπολοίπων αντικειμένων του περιφήμου ναυαγίου, στο οποίο την Μεγάλη Εβδομάδα του 1900 βρέθηκαν ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων καί αγάλματα, όπως ο Έφηβος των Αντικυθήρων.
Αυτή τη φορά, οι έρευνες διεξάγονται με χρήση της πιό πρόσφατης τεχνολογίας της εποχής μας, καί συμμετέχουν διάφοροι αρχαιολόγοι, οργανισμοί, κτλ. Μιά ιδέα των τεκταινομένων εκεί μπορείτε να πάρετε από εδώ, από εδώ, κι από εδώ.
Σας έλεγα ότι ακούστηκαν πολύ χοντρά πράγματα. Λοιπόν, όπως μου τα μετέφεραν:
  • Το πρώτο “χοντρό”:
Ο κυρ-Κώστας, επάνω στον τηλεοπτικό οίστρο του, είπε πως οι ανασκαφές σε Αντικύθηρα κι Αμφίπολη “σχετίζονται άμεσα”. Όταν, όμως, πλάκωσαν οι τηλεθεατές στα τηλέφωνα γιά διευκρινήσεις, είπε πως δεν εννοούσε αυτό, αλλά σχετίζονται (αν θυμάμαι καλά) “οι χρηματοδότες” των δύο αρχαιολογικών ερευνών – καί λοιπές κατσαρές τρίχες απ’ το κεφάλι του.
Δεν ήμουνα μπροστά. Αλλά ο κυρ-Κώστας κάνει πως ξεχνάει ότι μπροστά στην κάμερα δεν μπορείς να λες ό,τι θές, διότι η τεχνολογία επιτρέπει στον καθένα να καταγράψει εύκολα μιά εκπομπή. Οπότε, αν αρχίσεις τα: “δεν είπα αυτό”, “δεν εννοούσα εκείνο”, κτλ κτλ, πιθανώτατα θα βρεθεί κάποιος τηλεθεατής ν’ ανασύρει τη βιντεοσκόπηση καί να σε κάνει ρόμπα.
Πάντως, αν όντως οι χρηματοδότες είναι οι ίδιοι, τότε πήγε να διορθώσει μία γκάφα του με μία ακόμη χειρότερη! Σαν τον γελωτοποιό, που έπιασε τον κ.λο του βασιλιά, καί είπε: “- Συγνώμη, μεγαλειότατε, νόμιζα πως είναι ο κ.λος της μεγαλειοτάτης!”  :-) :-) :-)
Γκάφα ολκής, διότι ακόμη κι ο αρχάριος σε θέματα του Παράξενου καταλαβαίνει ποιοί είναι αυτοί οι “χρηματοδότες” τέτοιων ερευνών! Σε τέτοια ζώ, γιά να σε δώ, κυρ-Κώστα! :-) Τύφλα νά ‘χουν οι ξεβράκωτες του Σπρίνγκερ!
Σα να μην έφτανε αυτό…
  • Το δεύτερο “χοντρό”:
Κάποια στιγμή, βγαίνει στο τηλέφωνο ο (υποτίθεται) μόνος Έλληνας δύτης της αποστολής (κι αρχαιολόγος στο επάγγελμα), που εκστομίζει “έρκους οδόντων” την εξής φοβερή φράση:
“- Αν μαθευτεί τί βρήκαμε εδώ κάτω, ο πλανήτης θα συγκλονιστεί γιά τα επόμενα δέκα χρόνια!!!!!”
Τώρα, βέβαια, γιά να ξέρουμε ότι μας μιλάει ο λεγάμενος, πρέπει να ξέρουμε τη φωνή του. Να την έχουμε ξανακούσει. Να μας είναι, δηλαδή, γνωστό πρόσωπο. Δηλαδή, αυτός ο “δύτης” κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε άνεργος κομπάρσος, στον οποίο ο κυρ-Κώστας έδωσε όχι πεντακοσάρικο, διότι η τσέπη έχει καβούρια, αλλά (δήθεν “η κρίση”) ένα κατοστάρικο, να βγεί στο τηλέφωνο καί να πεί διάφορα.
Όμως, ο Εργοδότης σας λέει πως οι ισχυρισμοί στην εκπομπή του κυρ-Κώστα είναι 1000% βάσιμοι! Κι αν όντως ειπώθηκαν, τότε ο ερίφης έχει πληροφόρηση από πολύ υψηλές πηγές.
Τώρα, το τί επιδιώκουν αυτοί οι λεβέντες με το ν’ αποκαλύπτουν εν μέρει τα σχεδιά τους, δεν μπορώ να σας πω. Ίσως ρίχνουν άδεια, γιά να πιάσουν γεμάτα. Καί βεβαιώνομαι ακόμη μία φορά, ότι δεν κατέχουν το σύνολο των πληροφοριών, που τους ενδιαφέρουν.
- Καί τί τους ενδιαφέρει, ωρέ Εργοδότη;
Επιγραφές, σημάδια, σύμβολα, αρχιτεκτονικοί προσανατολισμοί… Ο,τιδήποτε θα μπορούσε να τους βοηθήσει να “ξεκλειδώσουν” το μέλλον, λόγω του ότι στον λίαν επικείμενο Γ’ ΠΠ θα παίξουν τα ρέστα τους γιά την οριστική επικράτηση στον πλανήτη.
Βλέπεις, αναγνώστη μου, είναι απόλυτα πεπεισμένοι, όπως κι εγώ, όπως καί ο “πρώτος διδάξας” το αντικείμενο στην εποχή μας ατυχής Κοντράτυεφ (αν κι αυτός ο τελευταίος περιορίστηκε σε περιοδικότητα των οικονομικών φαινομένων, όχι των ιστορικών), ότι τα ιστορικά φαινόμενα εμφανίζουν περιοδικότητα. Άρα, αν γνωρίζεις τα σημάδια των “κύκλων” αυτών, τότε “προφητεύεις” εκ του ασφαλούς!
Οι ανυπόμονοι αυτοί λεβέντες των μαύρων κονκλαβίων μου χαλάνε άσχημα τα σενάρια των αναρτήσεών μου, αλλά χαλάλι. Γιά την Ελλάδα πρόκειται!
Λοιπόν, στα ίσα! Σας αποκαλύπτω πως:
(α) Περίμενα καί περιμένω όντως να βρεθούν στην Αμφίπολη τα “αντικλείδια”, που “ξεκλειδώνουν” τις “προφητείες” γιά το μέλλον.
Δεν γνωρίζω τί μορφή/μορφές έχουν αυτά. Μπορεί να είναι ο,τιδήποτε – από επιγραφές, μέχρι το πού κοιτάζουν οι Καρυάτιδες. Γι’ αυτό σας έγραψα στην αρχή ότι περιμένω πρώτα να δημοσιοποιηθούν τα ευρήματα, καί μετά να μιλήσω. Διότι, στο μεταξύ το οποιοδήποτε λαμόγιο μπορεί ν’ αλλοιώσει τα στοιχεία… αφού πρώτα αυτά φωτογραφηθούν κι ενημερωθούν οι “μαύροι”, που περιμένουν καθήμενοι σ’ αναμμένα κάρβουνα. (Ελπίζω οι εργάτες της ανασκαφής στην Αμφίπολη να είναι πρώτα Έλληνες, καί μετά εντολοδέκτες. Καί καμιά φωτογραφία στα κρυφά με τα σμάρτφων, δεν θα μας χάλαγε, παιδιά.)
Αυτό θα σας το ξεφούρνιζα κάποια στιγμή, μετά από μήνες. Τώρα, όμως, το πήρε το ποτάμι, διότι δεν έχουμε χρόνο. Με το που έμαθα πως ψάχνουν στ’ Αντικύθηρα, τρελλάθηκα.
Δέν.
Έχουμε.
Χρόνο!!!
(Το καλό είναι, πως ούτε τα λαμόγια έχουν χρονικά περιθώρια! Κι ο πανικός είναι κάκιστος σύμβουλος!)
(β) Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι κι αυτός μηχάνημα “προφητειών”. (Αυτού του είδους, που σας είπα).
Βλέπετε τώρα το πώς σχετίζονται άμεσα οι δύο αρχαιολογικές έρευνες;
Γιά τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, ενώ είχα σκοπό κάποτε να σας κάνω εκτενή ανάλυση (καί πώς θα μου ξέφευγε ένα τέτοιο μηχάνημα…), το αναβάλλω κι αυτό γιά τις Ελληνικές καλένδες. Ωστόσο, επιτροχάδην έχω να σας δώσω τα εξής:
Παρακολουθώ την εξέλιξη της έρευνας, αλλά είμαι πολύ απογοητευμένος απ’ την ομάδα των θετικών επιστημόνων, που ψάχνει τον ΜΑ. Οι μόνες που κάνουν σωστή δουλειά στον τομέα τους, είναι οι φιλολογίνες της ομάδας.
Οι “συνάδελφοι” θετικοί, δεν μπήκαν κάν στον κόπο ν’ αναρωτηθούν μερικά απλά πράγματα. Μερικά εκ των οποίων:
  • Ποιές οι καμπύλες σφαλμάτων του ΜΑ;
  • Ο ΜΑ υποχρεωτικά “έπιανε” τον τρέχοντα χρόνο, ή μπορούσαν να τον χρησιμοποιήσουν (καί) ως καταδεικτικό εργαλείο σε μή-παρούσες χρονικές στιγμές;
  • Επομένως, ποιός θα έφτιαχνε ένα τέτοιο μηχάνημα, καί τί θα τό ‘θελε;
Υπάρχουν κι άλλα, όπως πχ ότι ο ΜΑ συνοδεύεται από καλίμπρα, αλλά θα περιοριστούμε σε μιά ελάχιστη ανάλυση αυτών που ανέφερα.
(Προς τί η καλίμπρα; Κοιτάξτε… Ένα μηχάνημα τέτοιας πολυπλοκότητας, χρειάζεται οπωσδήποτε συνοδευτικά μηχανήματα ρυθμίσεων. Οι έρευνές μου έδειξαν πχ ότι, γιά να τεθούν αρχικές τιμές θέσεων σε επτά άστρα -Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος-, καί μετά ν’ αρχίσει να δουλεύει μόνος του με το ρολόϊ του ο ΜΑ τίκ-τάκ τίκ-τάκ τίκ-τάκ, αυτή η δουλειά γίνεται οπωσδήποτε από έμπειρο άτομο, σαν τους χορδιστές πιάνων, με συγκεκριμένη σειρά, καί με τη βοήθεια καλίμπρας. Διότι, δεν αρκεί να παρατηρήσεις τη θέση ενός άστρου στον ουρανό. Ώσπου να θέσεις τον δείκτη πχ του Κρόνου, η Σελήνη θα σου φύγει μπροστά. Ώσπου να θέσεις τους δείκτες μερικών πλανητών ακόμη, η Σελήνη κι ο Ερμής θα σου φύγουν ακόμη πιό μπροστά.
Η καλίμπρα πρέπει να σου πεί την προπορεία που θα πρέπει να δώσεις στους δείκτες, πχ στον δείκτη της Σελήνης, μπροστά από την τιμή της παρατηρημένης θέσης, γιά να έχεις σωστές ενδείξεις. Αλλοιώς, ο ΜΑ δεν διαφέρει από ωρολογιακό παιδικό παιχνίδι. Εντελώς άχρηστος!
Όλ’ αυτά -παρατηρήσεις, μεθοδολογία, κτλ- συναριθμούν πολλές σελίδες, τις οποίες είχα σκοπό να δημοσιεύσω κάποτε.)
Ακολουθούν εξηγήσεις “τηλεγραφικές”.
1. Καμπύλες σφαλμάτων
Εδώ, αγοράζεις ρολόϊ των πέντε ευρώ από πλανόδιο στη λαϊκή, καί τον ρωτάς: “- Είναι καλό, ρέ φίλε;” Εννοώντας: “πόσο ακριβές καί πόσο ανθεκτικό είναι”. Πολλώι δε μάλλον που πρέπει να ρωτήσεις πόσο ακριβής είναι ο ΜΑ! (Αφού απεδείχθη αρκετά ανθεκτικός!)
Οι καμπύλες σφαλμάτων (μία γιά κάθε ουράνιο σώμα που δείχνει ο ΜΑ), αναγνώστη μου, δείχνουν τη χρονιά πρώτης λειτουργίας. Διότι, ένα τέτοιο μηχάνημα, γιά να κατασκευαστεί, απαιτεί μία “βιβλιοθήκη” παρατηρήσεων, διάρκειας κάποιου χρόνου, στην οποία διάρκεια (βεβαίως) το σφάλμα είναι ελάχιστο – καί ίδιο γιά κάθε παρατήρηση. (Στο διάγραμμα “σφάλματος στα y / χρόνου στα x” θα έχεις ευθεία γραμμή.) Τη στιγμή, ακριβώς, που η καμπύλη σφάλματος αρχίζει -μαθηματικώς- τον ανήφορο, τότε το διάγραμμα θα μας δώσει καί τη χρονιά πρώτης λειτουργίας!
Επίσης, καταλαβαίνουμε γιά πόσο εύρος χρόνου μπορούσε το μηχάνημα να είναι χρήσιμο. (Μικρό σφάλμα ίσον πολλά χρόνια επιτυχών προβλέψεων.)
Επίσης, καταλαβαίνουμε πόσο εύρος χρόνου πιάνει η “βιβλιοθήκη” των παρατηρήσεων, ώστε να καταλάβουμε ποιός την τηρούσε (αδελφότητα, ιερατείο, μάστορας με παραγυιό, κτλ)!
Επίσης, μπορούμε να εκτιμήσουμε τις μαθηματικές ικανότητες των προγόνων μας: εάν, πχ, βγαίνει μαθηματικά ότι χρειάζεσαι το ελάχιστο δέκα χρόνια παρατηρήσεων της Σελήνης, γιά να φτιάξεις ακριβές μηχάνημα προβλέψεων των εκλείψεων, καί σου βγεί ότι η “βιβλιοθήκη” είναι όντως δεκαετής, τότε έχεις να κάνεις με γατόνια!
Σκεφθείτε, λοιπόν, τί χαμός θα γινόταν, αν “βιβλιοθήκες” και χρόνος χρηστικότητας του ΜΑ μας προέκυπταν κάτι …χιλιετίες!… Αλλά, οι “συνάδελφοι” περί άλλα τυρβάζουν.
2. “Τρέχων χρόνος” καί “μή-τρέχων χρόνος”
Αυτά είναι χαρακτηριστικά, που τα βρίσκουμε καί στα σημερινά προγράμματα Αστρονομίας. Πχ θέλουμε να δούμε τί θέσεις θα έχουν τ’ άστρα σε τρείς μήνες από σήμερα, άρα αποσυνδέουμε το πρόγραμμα απ’ το ρολόϊ του υπολογιστή, θέτουμε ημερομηνία καί ώρα που ζητάμε, καί παίρνουμε στην οθόνη μας την εικόνα του ουρανού γιά τη στιγμή που ζητήσαμε. Αλλοιώς, το πρόγραμμα μας δείχνει την (χρονικώς εξελισσόμενη) εικόνα των άστρων την εκάστοτε παρούσα στιγμή.
Όπως καταλαβαίνετε, κατ’ αναλογίαν: εάν ο ΜΑ αποδεσμευόταν απ’ το ωρολογιακό κομμάτι του μηχανισμού, θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως καταδεικτικό εργαλείο του μέλλοντος.
Πρίν προχωρήσουμε, να πω ότι ο ΜΑ, δηλαδή το κομμάτι του που ήδη διαθέτουμε στα χέρια μας, ΔΕΝ δείχνει τις κινήσεις των άστρων του Ηλιακού μας Συστήματος. Δείχνει μονάχα κινήσεις Ηλίου καί Σελήνης, καθώς καί τις εκλείψεις αυτών. Καθώς καί μερικά ετήσια/ημερολογιακά δεδομένα (χρόνια Ολυμπιακών Αγώνων, κτλ).
Υπάρχει, όμως, μέγιστη πιθανότητα το υπόλοιπο κομμάτι να δείχνει τις κινήσεις τουλάχιστον των με γυμνό οφθαλμό ορατών πλανητών (από Ερμή μέχρι Δία), διότι στο μουσειακό κομμάτι κάπου βρέθηκε γραμμένη η λέξη “Αφροδίτη”.
Εδώ ακριβώς αρχίζει να φαίνεται το τί ενδιαφέρει τα λαμόγια – κι έχουν κωλοπιλάλα να μαζέψουν καί τα υπόλοιπα κομμάτια του ΜΑ απ’ τον βυθό.
  • Πρώτον, η πιθανότητα το υπόλοιπο κομμάτι να δείχνει τις κινήσεις των υπολοίπων πλανητών.
  • Δεύτερον, επειδή η μέχρι τώρα κατασκευή του ΜΑ δείχνει μία φιλοσοφία μηχανήματος με κυκλικά εξαρτήματα, τότε, εάν ξαναβρούμε την ίδια φιλοσοφία καί στα υπόλοιπα κομμάτια, το όλο μηχάνημα θα είναι ηλιοκεντρικό. Όχι γεωκεντρικό.
(Γιά να είναι γεωκεντρικό, πρέπει να εμφανιστούν μηχανισμοί παλινδρομήσεων, όπως πχ τα έμβολα της ατμομηχανής. Τα άστρα, παρατηρούμενα από τη Γή, κινούνται ακριβώς όπως χορεύουμε τον καλαματιανό. Μπρός-πίσω, καί με σύντομες στάσεις επί τόπου – γιά ν’ αλλάξουν κατεύθυνση. Άρα, οπωσδήποτε χρειάζεται παλινδρομητικός μηχανισμός, γιά να καταδείξει τη θέση ενός πλανήτη, όταν κάνουμε παρατηρήσεις απ’ το γήϊνο έδαφος.)
Οι κυκλικοί μηχανισμοί με Ήλιο καί Σελήνη είναι αρκετά ακριβείς, πάνω από 99%. (Διότι στα δίπολα “Ήλιος-Γή” καί “Γή-Σελήνη”, το ένα από τα δύο ουράνια σώματα τυγχάνει να είναι καί το κέντρο της περιστροφής.) Αλλά με τους πλανήτες, ο ΜΑ θα δείξει καθαρά αν μιλάμε γιά παρατήρηση από τη Γή, ή (υποθετικά) από το γεωμετρικό κέντρο του Ηλίου μας. Ύπαρξη παλινδρομικού μηχανισμού ίσον γεωκεντρικό, κυκλικά εξαρτήματα σκέτα ίσον ηλιοκεντρικό.
  • Καί τρίτον, η πιθανότητα ο ΜΑ να μπορεί ν’ αποδεσμευθεί από τον “παρόντα χρόνο”.
Σοβαρώτατη ερώτηση: Δεν μπορούν τα λαμόγια να δουν αστρικές θέσεις μέλλοντος (καί παρελθόντος) χρόνου σε σημερινό πρόγραμμα Αστρονομίας σε ηλεκτρονικό υπολογιστή;
Μπορούν.
Τότε;
Γιατί να μπούν στον κόπο να περισυλλέξουν απ’ τους βυθούς τον υπόλοιπο ΜΑ;
3. Τί να την κάνουν (τα λαμόγια) τη μελλοντική εικόνα των άστρων;
Σκεφθείτε: Έχουμε (υποθετικώς, αλλά πολύ πιθανώς) ένα ηλιοκεντρικό πλανητάριο, που μπορεί να σου δείξει τις ηλιοκεντρικές θέσεις των πλανητών κάποια στιγμή στο μέλλον…
Κι εδώ μπαίνει η άγρια φαντασία ( ; ) η δική μου!… Αλλά φαίνεται πως το ίδιο ευφάνταστα είναι καί τα λαμόγια! :-) Γι’ αυτό καί συνεχίζω τις υποθέσεις μου.
Εάν, λοιπόν,
  • όπως κάποιες θέσεις των τροχών της κλειδαριάς ξεκλειδώνουν το χρηματοκιβώτιο,
  • κάποιες αστρικές θέσεις “ξεκλειδώνουν” κάποιες τρομερές ενέργειες απ’ τα ουράνια,…
…Καταλαβαίνετε τί ακριβώς ζητάνε τα λαμόγια;
Τον ουράνιο συνδυασμό, που ανοίγει το ουράνιο “χρηματοκιβώτιο”!!!!!
Τώρα, το τί να τον κάνουν τον ουράνιο θησαυρό που θα βρούν, μόνο εικασίες μπορούμε να έχουμε. (Μία, αρκετά σοβαρή, λίγο παρακάτω.)
(Είδατε τί με αναγκάζουν να κάνω, οι κερατάδες; Σας τα ξερνάω όλα σιγά-σιγά, ενώ δεν το είχα σκοπό!)
Ωραία, λοιπόν, ψάχνουν γιά κάποιους συνδυασμούς αστρικών θέσεων. Αλλά, ο συνετός αναγνώστης θα μου επισημάνει πως το ερώτημα παραμένει:
Καί γιατί δεν ψάχνουν με σημερινά προγράμματα Αστρονομίας; Γιατί δεν θέτουν τα κριτήριά τους σ’ έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, να πάρουν τις απαντήσεις τους καί να τελειών’ η υπόθεση;
Διότι, ως φαίνεται, οι σημερινοί μαθητές με τα “λυσάρια”, τις αντιγραφές, καί τα “sos θέματα”, δεν είναι τα μόνα όντα επί Γής, που κρέμονται διαρκώς απ’ τα φουστάνια της μάνας τους.
Τα λαμόγια γνωρίζουν μεν ήδη αρκετά καλά το τί ψάχνουν, αλλά δεν έχουν σιγουριά. Καί ζητάνε την επιβεβαίωση των υποθέσεών τους από τους σχεδιαστές του ΜΑ.
Γιατί;
Διότι, το να φτιάξεις τα σχέδια μιάς κατασκευής σε χαρτί (ή μακέτα), είναι ιστορία των τελευταίων 2-3 αιώνων. Στην αρχαιότητα, αλλά καί στον Μεσαίωνα, τα σχέδια γινόντουσαν επάνω στην κατασκευή!!! Γι’ αυτό καί ο ΜΑ έχει χαραγμένες επάνω του ένα σωρό οδηγίες. (Έχει απάνω του ολόκληρο το αρχείο “help”! :-) )
Έτσι χτίστηκε ο Παρθενώνας – κάθε τρείς καί λίγο, οι σημερινοί συντηρητές του μνημείου βρίσκουν τα σχέδια των αρχαίων μηχανικών ζωγραφισμένα επάνω στα μάρμαρα, που αποσυναρμολογούν. Έτσι χτίστηκαν οι διάφοροι καθεδρικοί – έχουν βρεθεί πχ σχέδια των παραθύρων χαραγμένα με καρφί επάνω στα πλακάκια του εξώστη. Καί, προφανώς, ο ΜΑ κατασκευάστηκε σε μεγάλο μέρος μ’ αυτήν ακριβώς την κατασκευαστική νοοτροπία. Η μόνη διαφορά της αρχαιότητας με τον Μεσαίωνα, είναι ότι κατά την αρχαιότητα το χαρτί ήταν πανάκριβο (όθεν καί τα σχέδια των μηχανικών στο χώμα, ή σε πίνακες κερωμένους, ή επάνω στο μέταλλο της κατασκευής, κτλ), ενώ κατά τον Μεσαίωνα παίζανε καί επαγγελματικά μυστικά συντεχνιών (από τον μάστορα στους μαθητευόμενους, αλλά όχι στον υπόλοιπο κόσμο).
Επομένως, τα λαμόγια περιμένουν (α) να βρουν τα υπόλοιπα κομμάτια του ΜΑ, (β) αυτά να δουλεύουν όπως ακριβώς υποθέσαμε, (γ) να βρούν χαραγμένα επάνω στην κατασκευή τα κριτήρια που τους ενδιαφέρουν, ώστε ν’ ανοίξει η ουράνια “κλειδαριά”.
Αλλά, αυτή η δουλειά απαιτεί αρκετούς μήνες – να μην πω χρόνια. Πρέπει να καθαριστούν τα κομμάτια, να περάσουν απ’ τον ειδικό σκάννερ, να ταυτοποιηθούν τα κείμενα απ’ τους αρχαιολόγους, κτλ κτλ.
Αναρωτιέμαστε, λοιπόν, τί είδε ο δύτης εκεί κάτω, ώστε να “συγκλονιστεί η ανθρωπότητα”.
Είναι γνωστό καί στον πλέον άσχετο, ότι ο βυθός της θάλασσας διατηρεί άριστα ό,τι αγκαλιάζει. Ειδικά ο μπρούντζος σκουριάζει επιφανειακά, καί η σκουριά σταματάει. Δεν προχωράει, δεν γίνεται διαβρωτική. Όμως, τίποτε δεν είναι τζάμπα – κι η θάλασσα ενδύει τα πάντα με “μάκα” (“επίπαγο”, όπως λέγεται επισήμως). Άρα, τα όποια ευρήματα βγουν ξανά στην επιφάνεια, απαιτούν επιμελή επαγγελματικό καθαρισμό.
Άρα, εκείνο που μπορεί να δεί στον βυθό κάποιος, καί να “συγκλονιστεί” αμέσως, είναι μόνον μεγάλα κομμάτια (πχ αναγνωρίσιμα αγάλματα) καί μεγάλα γράμματα σε επιγραφές.
Επομένως, ο δύτης αυτός αποκλείεται να πέταξε τέτοια πατάτα, ειδικά αν είναι κι αρχαιολόγος. Τέτοιοι ισχυρισμοί μου θυμίζουν κάτι άσχετους “Ελληναράδες” (με την κακή έννοια) στα φόρα, που λένε πχ: “- Να μπω εγώ στη μυστική βιβλιοθήκη του Βατικανού, καί να δείς τί θα διαβάσω εκεί! Που μας τα κρύβουν!” (κτλ).
Εδώ θέλει να τους πείς (με προφορά Αυλωνίτη) : Ππού ππά’, ρέ κακομοίρη; Ππού ππά'; Μόνον άσχετος θα έλεγε τέτοια πράγματα. Ακόμη καί να σου το χαρίσουν το αρχαίο χειρόγραφο, ΔΕΝ μπορείς να το διαβάσεις! Διότι τα αρχαία χειρόγραφα ΔΕΝ είναι ίδια με τα σημερινά έντυπα. Τα κείμενα δεν έχουν κενά, οι γραμματοσειρές (επισεσυρμένη, κτλ) είναι κουραστικές, η δε αρχαία βιβλιοφιλική κουλτούρα διαφέρει της σημερινής – άσε η άριστη γνώση της αρχαίας Ελληνικής, που απαιτείται. Ειδικά άμα πέσεις σε τίποτε Πλωτίνους καί Πρόκλους, τρέχα γύρευε τί θα καταλάβεις!
Θέλει πρώτα μεταγραφή του κειμένου σε σημερινό τυπογραφικό, καί μετά καμιά εικοσαριά αναγνώσεις, να ξεκαθαρίσεις τί διαβάζεις. Δουλειά που απαιτεί μία πενταετία ανά βιβλίο. Τα παλληκαρηλίκια περί μπουκαρίσματος σε μυστικές βιβλιοθήκες, είναι απλώς θρίχες περμανάντ.
Άρα, αυτός που μίλησε στο τηλέφωνο του κυρ-Κώστα, μάλλον δεν ήταν ο καταδυόμενος εν Αντικυθήροις αρχαιολόγος. Καί μάλλον η ανθρωπότητα ΔΕΝ θα συγκλονιστεί γιά τα επόμενα δέκα χρόνια. Εκτός αν…
…Εκτός αν βρέθηκε ένα από τα εξής – ή πλείονα του ενός:
  • Άγαλμα του Χριστού σε αναγνωρίσιμη μορφή (να λές: “- Αυτός είναι ο Χριστός, αποκλείεται να είναι κάποιος άλλος!”), φτιαγμένο …πρό Χριστού, καί με καμιά επιγραφή τύπου “ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ”.
  • Κανένας κρύσταλλος παύλα βαίτυλος, τύπου Ατλαντίδας/Βερμούδων, που να φεγγοβολεί μέσα στο σκοτάδι του βυθού.
  • Τα υπόλοιπα κομμάτια του ΜΑ σε ενιαίο σώμα, όχι σκόρπια, καί με καμιά επιγραφή ευκόλως διακρινόμενη, που όντως “βγάζει μάτια”. (Αν καί δεν πάει το μυαλό μου στο τί θα έγραφε αυτή.)
Τώρα, αν νομίζετε πως κάνω πλάκα με το άγαλμα του Χριστού…
…Αλήθεια, γιά ποιόν, ή γιά τί, νομίζετε πως θα ξεκλείδωνε το θηραυροφυλάκιο τ’ ουρανού; Γιά να γεννηθώ εγώ, ας πούμε; :-)
Καί, μήπως έχετε ακουστά τίποτε γιά “Σιβυλλικούς χρησμούς”;
(Όντως, τον Χριστό Τον περίμεναν. Κι όχι μόνον οι Σίβυλλες. ΟΛΑ τ’ αρχαία Ελληνορωμαϊκά ιερατεία.)
Λοιπόν, εμένα οι έρευνές μου γιά τη χρησιμότητα του ΜΑ μ’ οδήγησαν σ’ αυτό ακριβώς το συμπέρασμα. Αλλά καί σ’ ένα ακόμη: Ότι ο ίδιος ουράνιος συνδυασμός θα ξαναχρησιμοποιηθεί από τα λαμόγια (ΑΝ τον μάθουν), γιά να γεννηθεί ο Αντίχριστος. Όθεν, είναι λίαν επικίνδυνο να σας πω τη συνέχεια. Τα περίφημα κριτήρια ζητουμένων αστρικών θέσεων όντως τα υποψιάζομαι προσωπικά, αλλά μην περιμένετε να σας τα πω. Ούτε δημοσίως, ούτε ιδιωτικώς.
Δέεεεννν…
Συμπερασματικώς, πράγματι Αμφίπολη κι Αντικύθηρα συνδέονται. Στον τομέα που αναλύσαμε: στις “προφητείες”.
Δεν έχω άλλο τι να προσθέσω, κι αναμένω εναγωνίως μαζί σας τη συνέχεια.
Υγ: μαθαίνω -ευχαριστώ, Πολυμήδη!- ότι όλ’ αυτά ειπώθηκαν στο ραδιόφωνο. Όχι στην τηλεόραση. Δε βαρυέσαι, η ουσία είναι η ίδια.
(συνεχίζεται)