Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Κατανοώντας τήν φύση τών αρνητικών δυνάμεων.

 


Το ασυνείδητο γίνεται συνειδητό: Κατανοώντας τη φύση των αρνητικών δυνάμεων - Μετουσίωση.

"Αυτό που οι άνθρωποι της πέμπτης μετα-ατλαντικής εποχής πρέπει να μάθουν να αναγνωρίζουν είναι ο πλήρως συνειδητός αγώνας ενάντια στο κακό που αναδύεται επιτιθέμενο στην εξέλιξη της ανθρωπότητας". ~ Rudolf Steiner, 18 Νοεμβρίου 1917

Σύμφωνα με τον Αυστριακό μεταφυσικό Ρούντολφ Στάινερ, το καθήκον της ανθρωπότητας σε αυτή την εποχή είναι να κατανοήσει τη σχέση του καλού και του κακού- ιδιαίτερα, την ανθρώπινη επιλογή μεταξύ καλού και κακού και την πρόκληση του κακού να κάνει την ανθρωπότητα να αποκτήσει μεγαλύτερη επίγνωση της πνευματικής συνείδησης. Στην παρούσα εποχή μας, πρέπει να βιώσουμε τις αρνητικές αντίρροπες δυνάμεις προκειμένου να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη ανάπτυξη. Ο Στάινερ δήλωσε ότι οι "δυνάμεις του κακού" υπάρχουν στον κόσμο, ώστε η ανθρωπότητα να μπορέσει, την κατάλληλη στιγμή, να ξεφύγει προς μια "ζωή του πνεύματος".

Σύμφωνα με τα λόγια του φιλοσόφου Sergei O. Prokofieff : Εκτός από την εντατική εργασία στον εαυτό μας, ιδίως όσον αφορά την εξάλειψη του ψεύδους κάθε είδους και όλων των πτυχών του φόβου, μαζί με όλες τις φανερές και κρυφές τάσεις προς τον υλισμό - απαιτείται κάτι διαφορετικό, δηλαδή μια συνεργασία των ανθρώπων στο κοινωνικό πεδίο που βασίζεται σε πνευματικές αρχές.

Ρίχνοντας φως σε αυτές τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην ανθρώπινη ελευθερία, μπορούμε επίσης να δούμε ότι, κάπως παράδοξα, είναι οι ίδιες αυτές δυνάμεις που καθιστούν δυνατή την ελευθερία. Και όμως, πρέπει να αποκτήσουμε αυτή τη συνειδητοποίηση, ώστε να ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε.
Αυτό είναι το ψευτο-γυαλισμένο υπογάστριο μιας παγκοσμιοποιημένης ατζέντας που τροφοδοτείται από τους γκλομπαλιστές. Αυτή είναι η σφαίρα όπου η αυστηρά ελεγχόμενη πολιτιστική βιομηχανία παρέχει την απόλυτη ασυμφωνία μέσω της γοητείας και της απόσπασης της προσοχής. Η κακόφωνη μουσική, οι τρανταχτοί ρυθμοί και οι δυσαρμονικοί στίχοι απευθύνονται στις κατώτερες παρορμήσεις του σύγχρονου ακροατή. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που υπάρχει αντίσταση σε εκείνους τους ανθρώπους που επιθυμούν να αναπτύξουν τις εσωτερικές τους αισθήσεις και τους τρόπους αντίληψης. Το καθημερινό περιβάλλον δεν ευνοεί την ανάπτυξη της πνευματικής συνείδησης. Και όμως, είναι ο ρόλος των αφυπνισμένων ατόμων να βοηθήσουν το ασυνείδητο να γίνει συνειδητό.

Διαβάστε ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ