Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

«Πραγματικό χάος» στον ΠΟΥ; Δρ. Tedros: Η επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων είναι «μεταξύ ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες»

 


Κάτι περίεργο συμβαίνει στα κεντρικά γραφεία του ΠΟΥ στη Γενεύη. Ό γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους πραγματοποίησε συνέντευξη  Τύπου στην οποία κήρυξε Έκτακτη Έκτακτη Υγεία Διεθνούς Ανησυχίας (PHEIC) σχετικά με τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων.

«Παρόλο που εγώ [Ο Τέντρος] δηλώνω κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος, προς το παρόν πρόκειται για ένα ξέσπασμα που επικεντρώνεται μεταξύ ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες, ειδικά σε αυτούς με πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους.

Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για ένα ξέσπασμα που μπορεί να σταματήσει με τις σωστές στρατηγικές στις σωστές ομάδες .

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό όλες οι χώρες να συνεργάζονται στενά με κοινότητες ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες , για να σχεδιάσουν και να παράσχουν αποτελεσματικές πληροφορίες και υπηρεσίες και να υιοθετήσουν μέτρα που προστατεύουν την υγεία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των πληττόμενων κοινοτήτων.

Το στίγμα και οι διακρίσεις μπορεί να είναι τόσο επικίνδυνα όσο κάθε ιός.

Εκτός από τις συστάσεις μας προς τις χώρες, καλώ επίσης τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με εμπειρία στην εργασία με άτομα που ζουν με HIV, να συνεργαστούν μαζί μας για την καταπολέμηση του στίγματος και των διακρίσεων.

Λάβετε υπόψη ότι αυτή ήταν μια εξατομικευμένη απόφαση του Δρ. Tedros, σε αντίθεση με την Απόφαση της Επιτροπής ΔΚΥ να ΜΗΝ εφαρμόσει PHEIC εκ μέρους 194 κρατών μελών του ΠΟΥ.  

Συνιστά η παραπάνω δήλωση καταπάτηση των  θεμελιωδών δικαιωμάτων της LGBT Κοινότητας που αποτελεί σήμερα αντικείμενο των έκτακτων μέτρων; Σύμφωνα με τα λόγια της έκθεσης της Επιτροπής Έκτακτης Ανάγκης του IHR που αναφέρεται παρακάτω: «οι παρεμβάσεις [στοχεύουν] σε αυτό το τμήμα του πληθυσμού [LGBT]».

Η κλήση ενός PHEIC έχει ήδη ανοίξει το κουτί της Πανδώρας.

Λίγα λόγια για την «ανείπωτη ιστορία» αυτής της εξελισσόμενης πανδημίας της ευλογιάς των πιθήκων

Σύντομο χρονοδιάγραμμα (2017-2022)

Φεβρουάριος 2017: Η προειδοποίηση του Μπιλ Γκέιτς για τη  βιοτρομοκρατία που περιλαμβάνει μια « συνθετική εκδοχή του ιού της ευλογιάς» ( Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, Φεβρουάριος 2017)

Δεκέμβριος 2020: Ο ειδικός σχεδιασμός μιας επιτραπέζιας προσομοίωσης πανδημίας του ιού της ευλογιάς των πιθήκων  από την Πρωτοβουλία Πυρηνικής Απειλής (NTI), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που ιδρύθηκε από τον πρώην γερουσιαστή των ΗΠΑ Sam Nunn και τον φιλάνθρωπο δισεκατομμυριούχο  Ted Turner. 

Μάρτιος 2021: Η επιτραπέζια προσομοίωση  NTI   που απεικονίζει ένα «πλασματικό σενάριο άσκησης μιας θανατηφόρας, παγκόσμιας πανδημίας που περιλαμβάνει ένα ασυνήθιστο στέλεχος του ιού της ευλογιάς των πιθήκων» (Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, Μάρτιος 2021)

Νοέμβριος 2021: Ο Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε πιθανές  «τρομοκρατικές επιθέσεις ευλογιάς»   σε μια τηλεοπτική συνέντευξη με τον Τζέρεμι Χαντ στις αρχές Νοεμβρίου 2021 , ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποίησε τις κυβερνήσεις να προετοιμαστούν για ταυτόχρονες τρομοκρατικές επιθέσεις ευλογιάς σε 10 αεροδρόμια.

5 Μαΐου 2022:  Έναρξη της υποτιθέμενης «έξαρσης σε πραγματικό χρόνο». Η πρώτη ευλογιά των πιθήκων που αναφέρθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο στον ΠΟΥ.

15 Μαΐου 2022: Σηματοδοτεί την έναρξη της επιδημίας της ευλογιάς των πιθήκων στο NTI «Simulation Scenario» (που παρουσιάστηκε στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου τον Μάρτιο του 2021), που οδήγησε μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 (83 χώρες που επλήγησαν) με 70 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1,3 εκατομμύρια θανάτους . (Δες παρακάτω)

23 Ιουλίου 2022:  Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus  εγκαινιάζει μια Παγκόσμια Επείγουσα Υγειονομική Ευλογιά (PHEIC)

«Η πλειονότητα των αναφερόμενων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων επί του παρόντος είναι σε άνδρες και οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις εμφανίζονται σε άνδρες που αυτοπροσδιορίζονται ως ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και άλλοι άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες (MSM), σε αστικές περιοχές και συγκεντρώνονται σε κοινωνικά και σεξουαλικά δίκτυα.

Υπήρξε επίσης σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σε χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής, με εμφανή διαφορά στο δημογραφικό προφίλ που διατηρείται από αυτό που παρατηρείται στην Ευρώπη και την Αμερική, με περισσότερες γυναίκες και παιδιά μεταξύ των κρουσμάτων. 

Η αλληλουχία του γονιδιώματος του ιού που λαμβάνεται σε πολλές χώρες παρουσιάζει κάποια απόκλιση από τη δυτική Αφρική .  

Οι εκπρόσωποι της Ισπανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και της Νιγηρίας ενημέρωσαν την Επιτροπή (με αυτή τη σειρά) σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στις χώρες τους και τις τρέχουσες προσπάθειές τους για ανταπόκριση. Με εξαίρεση τη Νιγηρία, οι υπόλοιπες τέσσερις χώρες ανέφεραν ότι το 99% των περιπτώσεων εμφανίζονταν σε ΜΣΚ, και κυρίως σε άτομα με πολλαπλούς συντρόφους.

πηγή

1 σχόλιο:

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ