Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Μαύρη καί Λευκή Αδελφότητα έχουν πόλεμο...Panama Papers: Ποια είναι η Mossack Fonseca. Ο 'φρουρός' του μαύρου χρήματος

Mossack Fonseca & ΣΙΑ είναι ένα δικηγορικό γραφείο και ο πάροχος εταιρικών υπηρεσιών που βασίζονται σε Παναμά με περισσότερα από 40 γραφεία σε όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε από τον {περιούσιο} Jürgen Mossack το 1977  ..ΕΔΩ
Στη "σκιά" των γιγάντων του πλούτου λειτουργούσε μια εταιρεία, υπεύθυνη για την απόκρυψη χρήματος. Πελάτες της, οι μεγαλύτεροι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη. Από ηθοποιούς και ποδοσφαιριστές, μέχρι αρχηγούς κρατών και επικεφαλής των καρτέλ ναρκωτικών.
AdTech Ad
Μέχρι και πριν λίγο καιρό, η Mossack Fonseca λειτουργούσε σχεδόν στην αφάνεια. Αμέσως μετά τη "βόμβα" αποκαλύψεων για τις offshore που είχε αναλάβει να "στήσει" προς όφελος του πελατολογίου της, ο κόσμος άρχισε να ψάχνει για τον τρόπο που λειτουργούσε η εταιρεία από την οποία διέρρευσαν τα περιβόητα Panama Papers.
 Τα έγγραφα καταδεικνύουν πώς η Mossack Fonseca βοήθησε πελάτες της να ξεπλύνουν βρώμικο χρήμα και να αποφύγουν κυρώσεις και φόρους.
Η Mossack Fonseca έχει σαν έδρα της τον Παναμά, ωστόσο διαθέτει υποκαταστήματα σε Χονγκ Κονγκ,  Μαϊάμι, Ζυρίχη καθώς και σε 35 ακόμη μέρη σε όλο τον κόσμο...ΕΔΩ
Διαβάστε καί αυτό... Γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα όνομα Αμερικανού στη λίστα των Panama Papers; ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ