Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Η Μαστογραφία στέλνει τις γυναίκες πιο γρήγορα στο φέρετρο ,Dr. Μουρούτης...

Επιμέλεια Δρ.Κων/νος Μουρούτης
Ακόμη και με τα πάγια στοιχεία που στηρίζουν τους μακροπρόθεσμους κινδύνους για την υγεία και τον κίνδυνο των μαστογραφιών, η ιατρική κοινότητα σπρώχνει ακόμα τη θεωρία αυτή σαν τα πρόβατα προς σφαγή. Εκτός της υπερδιάγνωσης και την περιττή θεραπεία των καρκίνων, οι μαστογραφίες λόγω της ακτινοβολίας μπορεί να επιφέρει τον ίδιο τον καρκίνο του μαστού, αυξάνοντας έτσι πολλούς παράγοντες κινδύνου για την ασθένεια.
Η μαστογραφία είναι ο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενος τρόπος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού και με καλό λόγο για την ιατρική κοινότητα. Τους δίνει περισσότερους ασθενείς. Οι προβολές του καρκίνου του μαστού ως αποτέλεσμα την αύξηση της θνησιμότητας του καρκίνου του μαστού δημιουργουν φόβο αφενός και αποτυγχάνουν να αντιμετωπίσουν την πρόληψη αφετέρου.
Μια Διάγνωση του καρκίνου που δεν θα είχε ποτέ προκαλέσει συμπτώματα ή θάνατο στη διάρκεια της ζωής μιας γυναίκας μπορεί να εκθέσει μια γυναίκα στους άμεσους κινδύνους της θεραπείας (χειρουργική παραμόρφωση ή τοξικότητα από ακτινοθεραπεία, ορμονοθεραπεία ή χημειοθεραπεία), αργά επακόλουθα (λεμφοίδημα), και αργές επιδράσεις της θεραπευτικής ακτινοβολίας (νέα καρκίνους, ουλές, ή καρδιακή τοξικότητα).
Οι προσυμπτωματικοί έλεγχοι του καρκίνου του μαστού δεν παίζουν άμεσο ρόλο στην μείωση των θανάτων που οφείλονται στον καρκίνο του μαστού σε όλες σχεδόν τις περιοχές του κόσμου. Μέρος της αποτυχίας συσχετίζεται με περισσότερα από 70 τοις εκατό των μαστογραφικά, ανιχνεύσιμων όγκων είναι ψευδώς θετικά που οδηγεί σε περιττές και επεμβατικές βιοψίες και επακόλουθη θεραπεία του καρκίνου, όπως η ακτινοβολία που η ίδια προκαλεί καρκίνο.
συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ