Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΡΚΟΣ : Το ψευτορωμέικο και η δήθεν κυβέρνηση

«ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ»: ΔΗΛΑΔΗ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΛΑΜΟΓΙΑ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ. ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΡΚΟΣ

Η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται. Ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο έπεσε τον Αύγουστο κατά 7,8% , παρά την «επέλαση» των τουριστών της Ολγας, και παρά τις εκπτώσεις και τις προσφορές για την προσέλκυση πελατών. Τα πολυκαταστήματα έπεσαν 28,8% , τα σουπερμάρκετ 6,9%, Και οι προ πολλού πεθαμένοι κλάδοι έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακός εξοπλισμός κατ 6,1% και η ένδυση-υπόδηση παρά τις εκπτώσεις κατα5,2%. Ο κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές στο λιανεμπόριο μαζί με τα καύσιμα, έπεσε 7,8% τον Αύγουστο. 
Ο Νότης ο Φελλός, ο «καλύτερος αναλυτής του λιανικού εμπορίου» δεν κατάλαβε τίποτα. Και ο Θανάσης ο ασφαλιστής, που υποσχέθηκε στον κλάδο του την επαναφορά των φοροαπαλλαγών στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, θα ανοίξει αυτή την Κυριακή τα μαγαζιά επειδή ο καταναλωτής «με τα 500 ευρώ του μισθού του να θέλει να πάρει smartphone».
 
Ζοφερή είναι και η εικόνα των επιχειρήσεων που «ζουν» από την οικοδομή. Το 79% είδε το τζίρο να συρρικνώνεται. Κατά μέσο, η μείωση των εσόδων αγγίζει το 45%. Η κρίση στην οικοδομή θα παραταθεί για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, αν και τα σαΐνια της τραπεζικής αγοράς περιμένουν ματαίως «εξομάλυνση της λειτουργίας της αγοράς ακινήτων από το 2014, λόγω του ενιαίου φόρου ακινήτων, που «συνεπάγεται εκλογικευμένη και διαφανή επιβάρυνση για κάθε ακίνητο».
Όπως και να έχει οι δύο παραδοσιακές «ατμομηχανές» της ελληνικής οικονομίας, το λιανεμπόριο και η οικοδομή έχουν πεθάνει. Παράλληλα συνεχίζεται η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής. Μείον 7,2% τον Αύγουστο μετά την πτώση 8,1% τον Ιούλιο.
 
Με βάση αυτά τα δεδομένα τις υποχρεώσεις του μνημονίου και τις διεθνείς εξελίξεις η έκθεση της Citi, , για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα τέσσερα προβλέπει χρόνια προβλέπει ύφεση 2,9% για το 2014, ύφεση 1,4% για το 2015 και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης αναμένονται από το 2016 με 0,9% και 1,3% το 2017. +1,3%. H Citi προβλέπει ότι τα ελληνικά χρεόγραφα όπως και αυτά της Πορτογαλίας θα παραμείνουν στην κατηγορία «σκουπίδια» και το 2015 και το 2016 ,και αναμένει έξοδο στις «αγορές» πιθανόν το 2017.
Παράταση της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 1% για το 2014, προβλέπει και η Pricewaterhouse Coopers. Σε αυτό το σενάριο συμφωνούν και οι «ρεαλιστές» αναλυτές των ελληνικών τραπεζών που περιμένουν ύφεση περίπου στο 1% και θεωρούν ακραίο το σενάριο της Citigroup.
Ύφεση 1% το 2014 προβλέπει για την Ελλάδα το Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Οικονομία του Κιέλου στο οποίο κάνει ομιλίες και ο θείος Σόρος.
Κανένας δεν πιστεύει τα παραμύθια του «Καθηγητή» ,του Χρηστάκη του ψευδού, και των «στελεχών» του ΣΟΕ, για ανάπτυξη 0,6% το 2014 .
 Δεν τα πιστεύει ούτε ο καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας από το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής που λέει πώς «η επιστροφή στην ανάπτυξη δεν έχει διασφαλισθεί», ότι «οι επενδύσεις εξακολουθούν να υποχωρούν, η τραπεζική χρηματοδότηση της οικονομίας παραμένει ασθενική και οι αποταμιεύσεις υποχωρούν», και ότι είναι ακόμα, «αμφίβολη η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος». Και άμα δεν μπορεί το «οικονομικό επιτελείο» να πείσει τον Λιαργκόβα πως θα πείσει την τρόικα;
Ο κ. Μουρούτης από την πλευρά του, διαδίδει δια των παπαγάλων του ότι είμαστε «λίγο πριν την τελική λύση» και ότι , «το Μαξίμου έχει πλήρη επίγνωση ότι η επιβεβαίωση τον ερχόμενο Απρίλιο της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια».
Αυτό προσπαθούν να πείσουν την Τρόικα. Να δεχθεί έναν προϋπολογισμό μαϊμού τώρα, και να τους δώσει παράταση χρόνου μέχρι τον Απρίλιο, για να βγάλουν τις εκλογές τον Μάιο, και να καταθέσουν συμπληρωματικό προϋπολογισμό με νέα («διαγώνια» αλλά όχι οριζόντια) μέτρα, μετά τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές, αφού έχουν διαψευστεί τα παραμύθια περί «πρωτογενούς πλεονάσματος».
Το ζήτημα όμως δεν είναι οι εκλογές.
Δεν χρειάζονται εκλογές για να καταλάβεις ότι το «οικονομικό επιτελείο» είναι τενεκέδες. Δεν χρειάζονται εκλογές για να καταλάβεις πόσο μυαλό έχει ο Καθηγητής. Δεν χρειάζονται εκλογές για να καταλάβεις ότι ο Χρηστάκης ο ψευδός, ο Νότης ο Φελλός, ο Χάρης Ασπίς-Λήμαν,  και ο Θανάσης ο ασφαλιστής είναι χαζά παιδιά. Η φωτογραφία τους φτάνει. Δεν χρειάζονται εκλογές για να καταλάβεις ότι έβαλες τον σύμβουλο των φοροφυγάδων να πιάσει την φοροδιαφυγή. Και δεν χρειάζονται εκλογές για να καταλάβεις το μεγάλο κόλπο των λαμόγιων για την παραγραφή των υποθέσεων των Καρτέλ.
Αυτό είναι το «κυβερνητικό επιτελείο»: 
Μια γκέι παρέιντ παρέα από τενεκέδες, γραφικούς ηλίθιους, ανίκανους, λαμόγια, απατεώνες και κλέφτες, και νεοφιλελεύθερους αλκοολικούς, υπό την προστασία του φαλακρού μασόνου της Συναγωγής.
http://deltio11.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ