Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Η Τουρκία πίσω από τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία;

  Έρευνα ΟΗΕ για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία
REUTERS/STRINGER
«Αποφάσισα ότι πρέπει να διεξαχθεί μία έρευνα από τα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με την πιθανή χρήση χημικών όπλων στη Συρία», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν ανακοίνωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα αρχίσουν έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων στη Συρία, κατόπιν αιτήματος της συριακής κυβέρνησης.
«Αποφάσισα ότι πρέπει να διεξαχθεί μία έρευνα από τα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με την πιθανή χρήση χημικών όπλων στη Συρία», είπε ο Μπαν. Πρόσθεσε ότι η έρευνα θα επικεντρωθεί στο «συγκεκριμένο περιστατικό που έθεσε υπόψιν μου η συριακή κυβέρνηση».
Χθες, το συριακό υπουργείο Εξωτερικών με επιστολή του προς τον ΟΗΕ κατηγόρησε τους αντάρτες πως χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στη διάρκεια προχθεσινής τους επίθεσης στην επαρχία του Χαλεπιού, που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κόστισε τη ζωή σε 31 ανθρώπους.
Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση στη Συρία αλληλοκατηγορήθηκαν για χρήση χημικών όπλων και ζήτησαν από τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει ώστε αυτή να απαγορευτεί.

Πηγή: Reuters
 http://infognomonpolitics.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ