Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΠέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ! Περιστρεφόμενοι δερβίσηδες και…περιφερόμενοι χαφιέδες!Εκδήλωση του τουρκικού Προξενείου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, με παρόντες αρκετούς επιφανείς τοπικούς τουρκοπράκτορες! Ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου όμως τι γύρευε άραγε ανάμεσά τους;..
    Πιστό στον ρόλο του όχι μόνο ως φωλιάς πρακτόρων (καθότι το έχουμε ξαναπεί χιλιάδες φορές ότι, πλην αυτού, δεν έχει τον παραμικρό διπλωματικό ή άλλο λόγο ύπαρξης στη Θράκη), αλλά και ως «προαγωγού(σ.σ. κοινώς νταβατζή) τουρκικού πολιτισμού» στα μέρη μας (είτε μέσω των απειραρίθμων «πολιτιστικών» τουρκοσυλλόγων που χρηματοδοτεί, είτε και απευθείας), το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής προσέφερε προ ολίγων ημερών άλλη μία πολιτιστική εκδήλωση στους ανυποψίαστους ιθαγενείς του τόπου μας. Τη φορά αυτή…απευθείας, καθώς, όπως μας αναφέρει η τουρκοφυλλάδα «Μπιρλίκ» (12/3), συνέβαλε στη διοργάνωση στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής μιας εκδήλωσης με τους Περιστρεφόμενους Δερβίσηδες Μεβλεβί, η οποία «κατέκτησε τις καρδιές των Κομοτηναίων, που θαύμασαν την επίδειξη sema με τη ζωντανή μουσική των σούφι»!

    Ο λόγος για την ομάδα «Galata Mevlevi Music & Sema Enseble» που ήρθε στην Ελλάδα για 4 παραστάσεις σε 3 πόλεις. Σ’ εκείνη της Κομοτηνής έλαμψαν βεβαίως δια της παρουσίας τους όχι μόνο ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ (παρέα με τη σύζυγό του και τους υποπροξένουςΑλπέρ Ατάκ και Ιλκάι Κοτζαγιγίτ), αλλά και οι ψευδομουφτήδες Αχμέτ Μέτε(Ξάνθης) και Ιμπραήμ Σερήφ (Κομοτηνής) (2η φωτογραφία), ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑΑϊχάν Καραγιουσούφ, ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ (και νυν πολιτευτής της ΔΗΜΑΡ), ο διευθυντής του πρακτορείου Αναντολού (ΑΑ) Μεχμέτ Χατίπογλου, ο διευθυντής της «Μπιρλίκ» (και πρώην αποτυχημένος ιχθυέμπορας) Ιλχάν Ταχσίν, ο διευθυντής του τουρκοπεριοδικού «Αζινλίκτσα» Εβρέν Ντεντέ (με τους βοηθούς του Αϊντίν Μποσταντζή και Φατίχ Ναζίφογλου) και πολλοί άλλοι.

    Και μέσα σ’ όλους αυτούς, σαν τη μύγα μες στο γάλα, παρών και ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός (τοποτηρητής έως πρόσφατα και της Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, μετά την εκδημία του γηραιού τοπικού μητροπολίτη)! Νάτος πάλι λοιπόν να χαριεντίζεται (3η φωτογραφία) με τον πρόξενο, δύο μόλις μήνες μετά τα απερίγραπτα που διημείφθησαν ανάμεσά τους μέσα στο μητροπολιτικό μέγαρο Κομοτηνής!

    Και καλά, άντε και δεν τον πείραξε τον ορθόδοξο ιεράρχη να παρακολουθήσειεκδήλωση…μαστουρωμένων εκπροσώπων ισλαμικής αιρέσεως (τελούντων υπό το κράτος όχι μόνο ουσιών, αλλά – έχουμε κάθε λόγο να υποθέτουμε – και ετέρων…επικλήσεων)! Ας κάνουμε καλό λογισμό (σαρακοστιανές μέρες που διάγουμε κιόλας) κι ας πούμε ότι το είδε…φολκλορικά! Το ότι βρισκόταν όμως (επαναλαμβάνουμε, γιατί είναι ακριβέστατο) σαν τη μύγα μες στο γάλα, ανάμεσα όχι σε μουσουλμάνους (αυτό δεν είναι κακό), αλλά ανάμεσα στους συγκεκριμένους υπονομευτές (σ.σ. με κάποιους εξ αυτών να είναι και παράνομοι), πράκτορες και λοιπούς χαφιέδες σε βάρος της πατρίδας μας, αυτό καθόλου δεν τον απασχόλησε;

    Αυτή ήταν πάντως και η τελευταία (εάν δεν απατώμαστε) δημόσια εμφάνισή του στην πόλη μας ως τοποτηρητής, καθώς 2-3 μέρες αργότερα έγινε και η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

    Με πολύ ωραίο (και άκρως…πνευματικό) λοιπόν τρόπο την ολοκλήρωσε την τοποτηρητεία του! Άξιος!

Από "Προξενείο Στοπ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ