Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΠαρασκευή 22 Μαρτίου 2013

«ΣΗΜΑΔΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΠΙΣΗΜΗ» ΣΙΒΥΛΛΑ Η ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Η προφητεία της Σίβυλλας της Ερυθραίας περί της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού, βάσει της αρχαιότητάς της, της αυθεντικότητάς της, αλλά και της βαρύτητας των γεγονότων που πραγματεύεται, είναι ίσως η σημαντικότερη προφητεία της προ Χριστού εποχής.
Η προφητεία ξεκινά με αναφορά στην ημέρα της Εσχάτης Κρίσεως, στην ημέρα κατά την οποία «θα κατέλθει από τον ουρανό ο μέλλων βασιλεύς των αιώνων», για να κρίνει όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους.
Είναι η ημέρα του θρήνου και του τριγμού των οδόντων γι' αυτούς που με τις πράξεις τους θα έχουν αρνηθεί τον Θεό και τον άνθρωπο.
«ΘΡΗΝΟΣ ΤΕ ΕΚ ΠΑΝΤΩΝ ΕΣΤΑΙ ΚΑΙ ΒΡΥΓΜΟΣ ΟΔΟΝΤΩΝ», προαναγγέλλει η Σίβυλλα η Ερυθραία.
Τον ίδιο όμως θρήνο προαναγγέλλει και ο Ιησούς Χριστός για την ημέρα εκείνη: «Εκεί θα είναι το κλάμα και ο τριγμός των οδόντων» (Κατά Ματθαίον, 8, 12).
Εκτός από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου, εντυπωσιακές είναι οι ομοιότητες της προφητείας της Ερυθραίας και με την Αποκάλυψη του Ιωάννη:
Και ο τέταρτος άγγελος εσάλπισε και κτυπήθηκε το τρίτον του ηλίου και το τρίτον της σελήνης και το τρίτον των αστέρων, δια να σκοτισθή το τρίτον μέρος των. (Αποκάλυψις Ιωάννου, 8, 12)
Θα εκλείψη το φως της ημέρας, η λάμψις του ηλίου και των αστέρων. (Ερυθραία, στ. 16)
Και οι επτά άγγελοι, που είχαν τις επτά σάλπιγγες ετοιμάσθηκαν να σαλπίσουν. (Αποκάλυψις Ιωάννου, 8, 6)
Σάλπιγξ δε από τον ουρανό, φωνή με μεγάλο θρήνο θα αφήσει. (Ερυθραία, στ. 23)
Και ο τρίτος άγγελος εσάλπισε και έπεσε από τον ουρανό μέγας πύρινος αστέρας που καιότανε ως λαμπάδα. (Αποκάλυψις Ιωάννου, 8, 10)
Θα ρεύσει από τον ουρανό πύρινος ποταμός και μάλιστα από θείο. (Ερυθραία, στ. 27)
 
Το σημαντικότερο όμως κοινό σημείο μεταξύ της Αποκάλυψης του Ιωάννη και της προφητείας της Ερυθραίας είναι η αναφορά στο περίφημο «σημάδι» που θα λάβουν οι άνθρωποι, το οποίο ο Ιωάννης το ονομάζει «χάραγμα», ενώ η Ερυθραία «σφραγίδα επίσημη»!

Στον πρώτο στίχο των ανωτέρω δύο χειρογράφων καταγράφεται η προφητεία της Σίβυλλας της Ερυθραίας περί της σφραγίδας του Αντιχρίστου: «ΣΗΜΑ ΔΕ ΣΟΙ ΤΟΤΕ ΠΑΣΙ ΣΦΡΗΓΙΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ». Το επάνω χειρόγραφο προέρχεται από την Πατριαρχική Βιβλιοθήκη Ιεροσολύμων (συλλογή Αγίου Σάββα κωδ. 419, φ.270α, 14ος αι.) και το κάτω από την Βιβλιοθήκη του Βατικανού (κωδ. Vat. gr. 743, φ. 59α, 16ος αι.). Στην έκδοση «Σιβυλλιακοί Χρησμοί» των Παρισίων (βλ. σελ. 203), ο επίμαχος στίχος αναφέρεται ως «ΣΗΜΑ ΔΕ ΠΑΣΙ ΒΡΟΤΟΙΣΙ ΤΟΤΕ, ΣΦΡΑΓΙΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ», ενώ στην έκδοση της Λειψίας (Hinrichs, 1902) αναφέρεται ως «ΣΗΜΑ ΔΕ ΤΟΙ ΤΟΤΕ ΠΑΣΙ ΒΡΟΤΟΙΣ, ΣΦΡΑΓΙΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ».
 
Σημάδι τότε θα υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους, σφραγίδα επίσημη. (Ερυθραία, στ. 28)
Και υπεχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλουσίους και πτωχούς, ελευθέρους και δούλους, να έχουν χαραγμένο σημάδι εις το δεξί τους χέρι η εις το μετωπόν τους, ώστε να μην μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πωλήσει παρά εκείνος που έχει το χαραγμένο σημάδι, δηλαδή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του. Εδώ είναι αναγκαία η σοφία. Εκείνος που έχει νόησιν ας λογαριάσει τον αριθμόν του θηρίου· είναι αριθμός ανθρώπου· και ο αριθμός αυτού είναι χξς΄ (666). (Αποκάλυψις Ιωάννου, 13, 16)
 
Αυτός που θα υποχρεώσει τους ανθρώπους να λάβουν το χαραγμένο σημάδι θα είναι ο επερχόμενος ηγέτης της Νέας Παγκοσμιοποιημένης Εποχής, ο αποκαλούμενος Αντίχριστος, αυτός που ο Ιωάννης αποκαλεί με την ονομασία «θηρίον». Οι περισσότεροι όμως άνθρωποι δεν θα αντιληφθούν την έλευσή του διότι, όπως μας προλέγει ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος, θα έχουν όλη τους την προσοχή στραμμένη στα γήινα και βιοτικά πράγματα, στην ύλη, το χρήμα και τις σαρκικές απολαύσεις.
Διότι η έλευσις τούτου (του Αντιχρίστου) γίνεται γνωστή εις τους έχοντας τον νουν προσηλωμένον εις τα άνω· εις δε τους έχοντας τον νουν εις βιωτικά πράγματα, και ποθούντας τα γήινα, δεν θα γίνει φανερόν τούτο.
(Άγιος Εφραίμ ο Σύρος, Περί Ελεύσεως του Αντιχρίστου)
Ένας δεύτερος λόγος για τον οποίο δεν θα γίνει αντιληπτή η παρουσία του Αντιχρίστου, είναι διότι θα ομοιάζει με έναν απολύτως φυσιολογικό άνθρωπο, με ένα ανερχόμενο πολιτικό πρόσωπο. Θα είναι ευπαρουσίαστος και θα μαγνητίζει τα πλήθη, όμως, μέσα του θα βασιλεύει το σκοτάδι και θα κατευθύνεται εξ ολοκλήρου από τον ίδιο τον Εωσφόρο.
Θα κάνει την εμφάνισή του ως πολιτικός ηγέτης και σε σύντομο χρονικό διάστημα με την βοήθεια των ισχυρών της γης και των Εβραίων μεγιστάνων του πλούτου, θα αναδειχθεί σε έναν «χαρισματικό» παγκόσμιο ηγέτη. Στο πλευρό του θα ταχθούν όλα τα κλιμάκια του διεθνούς Σιωνισμού, οι περισσότεροι πρωθυπουργοί και πρόεδροι κρατών, θρησκευτικοί ηγέτες, βασιλιάδες και γαλαζοαίματοι, καθώς και όλες οι αποκρυφιστικές, σατανιστικές και μασονικές στοές και αδελφότητες. Δηλαδή όλοι οι εξουσιαστές του πλανήτη.
Τα έργα του και οι αποφάσεις του θα τραβήξουν την προσοχή όλης της ανθρωπότητας. Θα είναι αρχικά έργα αγάπης και φιλανθρωπίας, φαινομενικά όμως και απατηλά, με σκοπό να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον θαυμασμό των ανθρώπων.
Η παγκόσμια ανάδειξή του θα συνδυαστεί με την πρωτοβουλία που θα αναλάβει για την παγκόσμια ειρήνη. Οι περισσότεροι πόλεμοι και οι εστίες ανάφλεξης που υπάρχουν σήμερα πάνω στη γη είναι τεχνητές. Όταν θα εμφανιστεί ο «ειρηνοποιός» Αντίχριστος, ως διά μαγείας, θα εφαρμόσει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα ειρήνης με επίκεντρο την Παλαιστίνη και την Μέση Ανατολή.Σκηνή από την ταινία The Omega Code. O ηθοποιός Michael York
υποδύεται τον Αντίχριστο, ο οποίος αυτοαποκαλείται πρίγκιπας της Ειρήνης.
Ο επερχόμενος Αντίχριστος θα είναι ο μεγάλος «ειρηνοποιός».
Θα πρέπει να προσδώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα της ειρήνης και της ασφάλειας, ειδικά με το κλίμα της τρομοκρατίας που έχει καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια.
Σε αυτό ακριβώς το φλέγον ζήτημα αναφέρεται ο Απόστολος Παύλος, ο οποίος προαναγγέλλει μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις της εποχής του Αντιχρίστου: την επιδίωξη της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας!
Η Ημέρα του Κυρίου θα έλθει όπως ο κλέφτης την νύχτα. Όταν λέγουν, «Ειρήνη και ασφάλεια», τότε έρχεται επάνω τους αιφνίδια καταστροφή. (Προς Θεσσαλονικείς Α΄, 5, 3)

Εκτός από το ζήτημα της ειρήνης και της ασφάλειας, ο Απόστολος Παύλος μάς γνωστοποιεί ότι η Ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού θα έρθει τόσο αιφνίδια, όπως ο κλέπτης μέσα στη νύχτα.
Το ζήτημα της παγκόσμιας ασφάλειας έχει ανακύψει, τα τελευταία χρόνια, με αφορμή κυρίως το αιφνίδιο χτύπημα στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης. Ένα χτύπημα που για κάποια κυβερνητικά στελέχη των Η.Π.Α. δεν ήταν και τόσο αιφνίδιο, διότι πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία Αμερικανών μυστικών πρακτόρων, οι οποίοι χρησιμοποίησαν φανατικούς ισλαμιστές με σκοπό την καλλιέργεια ενός παγκοσμίου κλίματος τρομοκρατίας.
Κατ' αυτόν τον τρόπο κατασκευάστηκε το τέλειο άλλοθι για την αστυνόμευση και την παρακολούθηση ολόκληρου του πλανήτη υπό το πρόσχημα της τρομοκρατίας. Συγχρόνως αναδείχθηκε μία νέα προτεραιότητα για όλη την ανθρωπότητα, το ζήτημα της ασφάλειας και της διεθνούς τάξης το οποίο θα επιλυθεί μέσω του πλανητικού συστήματος του Αντιχρίστου.
Η προφητεία, λοιπόν, του Αποστόλου Παύλου για την ειρήνη και την ασφάλεια που θα επιζητηθεί κατά τους έσχατους καιρούς, έχει σήμερα υψίστη σημασία.
Μία ανάλογη προφητεία μάς έχει κληροδοτήσει και ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος:
Θα εξαπατά τον κόσμον (ο Αντίχριστος) υπό το πρόσχημα της ευταξίας.
(Εφραίμ ο Σύρος, Περί Ελεύσεως του Αντιχρίστου)
Ας κρατήσουμε τις λέξεις ευταξία, ειρήνη και ασφάλεια, και ας περάσουμε σε ένα δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί σήμερα την ανθρωπότητα, το πρόβλημα της πείνας.
Με το πρόγραμμα ειρήνης που θα εφαρμόσει ο Αντίχριστος και σε συνδυασμό με μία αναδιανομή των προϊόντων και των τροφίμων που παράγονται σε παγκόσμιο επίπεδο, θα επιλύσει σε μεγάλο βαθμό και το πρόβλημα αυτό. Και τότε, με όλα τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα επάνω του και με μία σειρά ευεργετικών και αγαθοποιών προγραμμάτων να βρίσκονται σε εξέλιξη, θα αρχίσει σιγά-σιγά να «θεοποιείται».
Θα είναι τόσο μεγάλη η πλύση εγκεφάλου από τα διεθνή Μ.Μ.Ε., που το μεγαλύτερο μέρος της «πολιτισμένης» ανθρωπότητας θα τον αποδεχθεί ως τον μεγάλο ευεργέτη της, ως έναν νέο Μεσσία.
Σε όλη αυτή την προσπάθεια ανάδειξης του νέου Μεσσία, μεγάλος πρωταγωνιστής, εκτός από τα διεθνή Μ.Μ.Ε., θα είναι και ο Πάπας της Ρώμης.
Η Αποκάλυψη του Ιωάννη αναφέρεται σε δύο «θηρία». Το πρώτο θηρίο βγαίνει από την θάλασσα και έχει δέκα κέρατα, ενώ το δεύτερο θηρίο βγαίνει από την γη. Το πρώτο θηρίο είναι ο Αντίχριστος και τα δέκα κέρατα που έχει επί της κεφαλής του συμβολίζουν, σύμφωνα με την Αποκάλυψη, δέκα βασιλιάδες της γης, δηλαδή δέκα ισχυρούς Πρωθυπουργούς οι οποίοι θα συνεργαστούν και θα συμπράξουν μαζί του.
Τα δέκα κέρατα που είδες είναι δέκα βασιλείς, οι οποίοι δεν επήραν ακόμη βασιλείαν, αλλά θα πάρουν εξουσίαν σαν βασιλείς δια μίαν ώραν μαζί με το θηρίον. (Αποκάλυψις, 17, 12)
 
Το δεύτερο θηρίο της Αποκάλυψης βγαίνει από την γη και έχει επί της κεφαλής του δύο κέρατα σαν του αρνιού:
Ύστερα είδα άλλο θηρίον να ανεβαίνη από την γην· είχε δύο κέρατα σαν του αρνίου, αλλά μιλούσε σαν δράκος. Και εκτελεί όλην την εξουσίαν του πρώτου θηρίου ενώπιόν του, και κάνει την γην και τους κατοίκους της να προσκυνήσουν το θηρίον το πρώτον. (Αποκάλυψις, 13, 11)
 
Το δεύτερο θηρίο της Αποκάλυψης θα είναι ο Πάπας της Ρώμης. Ομοιάζει με αρνίον διότι είναι ποιμένας με ιερατική εξουσία και ποίμνιο (1,5 δισεκατομμύριο πιστούς), ενώ τα δύο του κέρατα συμβολίζουν την δικέρατη τιάρα που φέρει επί της κεφαλής του. Αν και θα ομοιάζει με αρνίο, από μέσα του θα είναι δράκος.


Χειρόγραφο από την Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους, στο οποίο ο Πάπας αποκαλείται αντίχριστος, η δε εκκλησία της Ρώμης έδρα του Αντιχρίστου: «Οι τοιούτοι με όλον οπού κηρύττουσι τον πάπαν αντίχριστον· και την εκκλησίαν της ρώμης βαβυλώνα και καθέδρα του Αντιχρίστου». Κώδιξ 381, φ. 285β.
Σύμφωνα με το ανωτέρω εδάφιο της Αποκάλυψης, το δεύτερο θηρίο (ο Πάπας) θα εκτελεί την εξουσία του πρώτου θηρίου (του Αντιχρίστου). Ο Πάπας δηλαδή θα είναι ένα τυφλό όργανο του Αντιχρίστου και συγχρόνως αυτός που με την αρχιερατική του εξουσία και την επιρροή που έχει σε 1,5 δισεκατομμύριο πιστούς της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, θα ωθήσει «τους κατοίκους της γης να προσκυνήσουν το θηρίον το πρώτον», δηλαδή τον ίδιο τον Αντίχριστο!
Ο Πάπας της Ρώμης θα είναι στην ουσία το δεξί χέρι του Αντιχρίστου.
Περί του ιδίου ζητήματος έχει αποφανθεί με σαφήνεια και ο γέρων Παΐσιος του Αγίου Όρους, ο οποίος λέγει:
Ναι, Εβραίος θα' ναι (ο Αντίχριστος). Θα συνεργαστεί πολύ κι ο Πάπας, γιατί όλα τα παιδιά του διαβόλου θα τα θεωρεί δικά του και θα τους υποδεικνύει να ακολουθούν τον Αντίχριστο.1

Δικαίως, λοιπόν, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός αποκαλεί τον Πάπα αιτία του κακού:
Τον Πάπα να καταράσθε διότι αυτός θα είναι η αιτία του κακού. (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, Προφητείες)
 
Ο γέρων Παΐσιος, σχολιάζοντας τον ανωτέρω λόγο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, λέγει:
Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός εννοούσε αυτόν τον Πάπα, της συγκεκριμένης εποχής, ο οποίος θα βοηθήσει στην ανάδειξη του Αντιχρίστου! 2
 
Εκτός από τον Πάπα της Ρώμης, μαζί με το «θηρίον» θα συμπράξουν και πολλοί αρχιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας, και πρωτίστως οι υψηλά ιστάμενοι.
Όσον αφορά στην θαυματοποιό δράση του Αντιχρίστου και του Πάπα της Ρώμης, δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι και τα δύο αυτά πρόσωπα δεν θα έχουν στην πραγματικότητα καμία απολύτως δύναμη. Διότι όλα όσα θα πράξουν, ακόμη και τα φαινομενικά θαύματα, θα τα πράξουν διότι θα τους παραχωρηθεί άνωθεν η εξουσία να τα πράξουν, ώστε να ολοκληρωθεί το σχέδιο της Μεγάλης Αποστασίας. Και η αποστασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς ευρισκόμεθα σε περίοδο πρωτοφανούς σήψης και πνευματικής παρακμής.
Ουδείς άνθρωπος γνωρίζει ποία θα είναι η χρονική στιγμή που θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος. Όπως όμως ο γεωργός αναγνωρίζει τον καιρό του θερισμού από τα σημεία των καιρών, ομοιοτρόπως και εμείς αναγνωρίζουμε από τα σημεία των καιρών ότι η περίοδος της βασιλείας του «θηρίου» είναι ήδη κοντά.
Παρατηρήστε την συκιά και όλα τα δένδρα. Όταν ήδη βλαστήσουν, βλέπετε και καταλαβαίνετε μόνοι σας ότι πλησιάζει πια το καλοκαίρι. Έτσι και σεις, όταν ιδείτε αυτά να γίνονται, να γνωρίζετε ότι είναι κοντά η βασιλεία του Θεού. Αληθώς σας λέγω, ότι δεν θα περάσει η γενεά αυτή, έως ότου γίνουν όλα αυτά. Ο ουρανός και η γη θα παρέλθουν, οι λόγοι μου όμως δεν θα παρέλθουν. Προσέχετε δε τον εαυτόν σας μήπως οι καρδιές σας γίνουν βαριές από κραιπάλη και μέθη και από μέριμνες βιοτικές και σας έλθει αιφνιδίως η ημέρα εκείνη.
(Κατά Λουκάν, 21, 29)
To ζήτημα της ελεύσεως του Αντιχρίστου, έχει απασχολήσει πολλές φορές την ανθρωπότητα στο παρελθόν. Ποτέ όμως δεν υπήρχαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την εμφάνισή του, οι οποίες πληρούνται σήμερα.
Εάν, λόγου χάρη, εμφανιζόταν πριν από έναν αιώνα, το πιο γρήγορο μέσο που θα είχε στη διάθεσή του για τις μετακινήσεις του στη στεριά θα ήταν μια άμαξα με γρήγορα άλογα. Κατ' αυτόν τον τρόπο θα ήταν τελείως ανέφικτο να ταξιδέψει και να προσεγγίσει τους ανθρώπους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Αντιθέτως, σήμερα, δεν υπάρχει λόγος να ταξιδέψει πουθενά. Αρκεί να ταξιδέψει η εικόνα του και η ομιλία του μέσα από τα σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά και δορυφορικά δίκτυα. Δηλαδή μέσα από τα δίκτυα που χρησιμοποιούνται για την αλιεία της ανθρώπινης συνείδησης.
Τα ίδια δίκτυα, αν και πληθαίνουν σε αριθμό, ελέγχονται από ολοένα και μικρότερο αριθμό ανθρώπων, καθώς οι μεγάλοι ιδιοκτήτες των διεθνών Μ.Μ.Ε. εξαγοράζουν όλους τους μικρούς τηλεοπτικούς σταθμούς, όλες τις μικρές εφημερίδες και κάθε είδους έντυπο. Κατά συνέπεια οι φωνές αντίστασης μειώνονται και σε λίγα χρόνια θα είναι ανύπαρκτες. Αναφέρω χαρακτηριστικά έναν από τους βαρόνους των Μ.Μ.Ε., τον Ρούπερτ Μέρντοχ, ο οποίος έχει στην κατοχή του 150 τηλεοπτικούς σταθμούς και 170 εφημερίδες σε Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία. Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του νυν προέδρου των Η.Π.Α., Τζωρτζ Μπους, ο οποίος με την σειρά του είναι ένας από τους αδίστακτους και αφοσιωμένους υπηρέτες του Σιωνισμού. Ο δε Σιωνισμός είναι η αγαπημένη οικογένεια του Αντιχρίστου.
Ένα καθοριστικό λοιπόν σημείο των καιρών μας, βάσει του οποίου πληρούνται σε πρακτικό επίπεδο οι προϋποθέσεις για την εξάπλωση του συστήματος του «θηρίου», είναι ο έλεγχος των Μ.Μ.Ε. σε συνδυασμό με την έξαρση της τεχνολογίας στον τομέα των επικοινωνιών.
Το σημαντικότερο όμως σημείο των καιρών μας είναι αναμφισβήτητα η παγκόσμια εξάπλωση του αριθμού 666 με την μορφή του γραμμωτού κωδικού συστήματος Universal Product Code (UPC) ή όπως είναι ευρύτερα γνωστό, bar code system.
Το bar code είναι ένας κωδικός που έχει τοποθετηθεί σε όλα τα προϊόντα του πλανήτη ως ένα σύστημα αναγνώρισης (ταυτότητας) του προϊόντος, το οποίο διαβάζεται από ένα ηλεκτρονικό σκάνερ. Στην ουσία πρόκειται για μία ομάδα αριθμών που κωδικοποιήθηκαν σε μία σειρά γραμμών.
Ένα συνηθισμένο bar code στην Ελλάδα αποτελείται από 8 μέχρι 12 ψηφία τα οποία αποτελούν τον βασικό κώδικα. Όπως διακρίνεται από το πλαϊνό σχήμα, τα αριστερά ψηφία αποτελούν τον κωδικό του κατασκευαστή και τα δεξιά ψηφία τον κωδικό του προϊόντος. Εκτός από τα δέκα αυτά ψηφία υπάρχουν και τρεις μπάρες ασφαλείας (δύο στις άκρες και μία στο κέντρο). Οι δύο ακριανές μπάρες πληροφορούν στο σκάνερ την αρχή και το τέλος του κωδικού, ενώ η κεντρική μπάρα διαχωρίζει τον αριθμό του κατασκευαστή από τον αριθμό του προϊόντος.
Αυτό, όμως, που προκαλεί εντύπωση είναι ότι κάθε μία απ' αυτές τις μπάρες αποτελεί την κωδικοποιημένη μορφή του αριθμού έξι και, κατά συνέπεια, οι τρεις συνολικά μπάρες που υπάρχουν σε όλα τα προϊόντα αποτελούν την κωδικοποιημένη αναπαράσταση του αριθμού 666.
Για να γίνει αυτό κατανοητό, ας γνωρίσουμε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αντιστοίχιση μεταξύ γραμμών και αριθμών.
Κάθε αριθμός μεταξύ του 0 και του 9 απεικονίζεται με μία εναλλαγή μαύρων γραμμών και λευκών διαστημάτων (επτά στο σύνολο). Η απεικόνιση αυτή, όπως διακρίνεται στο κάτωθι σχήμα, γίνεται αντιληπτή ως ένα ζεύγος μαύρων γραμμών.
Στο αριστερό μέρος διακρίνεται η πραγματική δομή του αριθμού έξι και στο δεξιό, ο τρόπος με τον οποίο αποτυπώνεται πάνω στο προϊόν.
Η αποκωδικοποίηση των γραμμών του bar code σε αριθμούς, γίνεται με διαφορετικό τρόπο στο αριστερό μέρος, απ' ότι στο δεξιό μέρος του κώδικα. Η αποκωδικοποίηση αυτή γίνεται εμφανής στα επόμενα σχεδιαγράμματα.
ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ:ΔΕΞΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ:

Όπως ανακύπτει από τον ανωτέρω πίνακα, ο αριθμός έξι είναι ο μοναδικός αριθμός που παριστάνεται με δύο μονές μαύρες γραμμές οι οποίες διαχωρίζονται από ένα μόνο λευκό διάστημα. Οι δύο μονές αυτές γραμμές είναι οι μπάρες ασφαλείας που υπάρχουν σε όλα τα προϊόντα.
Καθίσταται λοιπόν φανερό ότι, οι τρεις μπάρες ασφαλείας που υπάρχουν σε όλα τα code bar, σε όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα του πλανήτη, είναι η κωδικοποιημένη μορφή του αριθμού 666, ο οποίος είναι ήδη ο κυρίαρχος αριθμός του παγκόσμιου εμπορίου.
H περίοδος που διανύουμε, σε τεχνολογικό επίπεδο, είναι η περίοδος της μικροηλεκτρονικής και της ψηφιακής τεχνολογίας (ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ψηφιακά τηλεοπτικά δίκτυα, ψηφιακή τηλεφωνία, κ.ο.κ.). Όλες οι συσκευές μετατρέπονται σε ψηφιακές. Το ίδιο όμως έχει αρχίσει να συμβαίνει και με το χρήμα.
Η πρώτη έκφραση του ψηφιακού χρήματος είναι οι λεγόμενες έξυπνες κάρτες (smart cards), που είναι η εξέλιξη των πιστωτικών καρτών. Οι smart cards έχουν στο εσωτερικό τους ένα μικροτσίπ και βρίσκονται σε χρήση ήδη από το φθινόπωρο του 1991 (Visa smard card, American Express smard card, κ.ά.). Ο χώρος αποθήκευσης δεδομένων στα μικροτσίπ αυτών των καρτών είναι 100 φορές μεγαλύτερος απ' ότι στις συμβατικές πιστωτικές κάρτες.
Η νέα αυτή τεχνολογία προωθείται με ταχύτατους ρυθμούς σε όλο τον πλανήτη, μηδεμίας χώρας εξαιρουμένης.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εξελίξεις στις δύο πολυπληθέστερες χώρες του κόσμου, την Κίνα (με πληθυσμό 1,3 δις) και την Ινδία (με πληθυσμό 1,07 δις).
Τον Ιούνιο του 2003, το ανώτατο νομοθετικό σώμα του Κογκρέσου της Κίνας θέσπισε έναν ειδικό νόμο (National Citizen ID Law), δια του οποίου εγκρίθηκε η προώθηση μιας νέας κάρτας-ταυτότητας με ενσωματωμένο μικροτσίπ για όλους τους κατοίκους της Κίνας3. Ο David W. Chen, αρθρογράφος της εφημερίδας The New York Times, γράφει σχετικά:
Από το επόμενο έτος (οι Κινέζοι) θα γνωρίσουν κάτι νέο και εκπληκτικό σε κλίμακα, μία ηλεκτρονική κάρτα η οποία θα αποθηκεύει σε μικροτσίπ όλες τις ζωτικές πληροφορίες για τους 960 εκατομμύρια πολίτες του εκλογικού σώματος. Τον Ιούνιο (του 2003), το ανώτατο νομοθετικό σώμα της Κίνας (the Standing Committee of the National People's Congress), πέρασε τον Εθνικό Νόμο για την Ταυτότητα του Πολίτη, αποδεχόμενο τις κάρτες. Αυτές πρόκειται να έχουν ενσωματωμένο ένα μικροτσίπ, το οποίο θα αποθηκεύει τα προσωπικά δεδομένα 4.
Το νέο αυτό πρόγραμμα έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή σε αρκετές πόλεις της Κίνας, συμπεριλαμβανομένου και του Χονγκ Κονγκ, και σύμφωνα με τις επίσημες αρχές θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2009. Μετά την ολοκλήρωσή του, θα υπάρχει η δυνατότητα να εντοπίζεται η ακριβής γεωγραφική θέση όλων των κατοίκων της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου, μέσα από ειδικά μόνιτορ και εξελιγμένα δορυφορικά συστήματα.
Ο Nicolas Becquelin, διευθυντής του οργανισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κίνας, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, λέγει με έμφαση: «It's scary what the Chinese government is doing», δηλαδή, «είναι τρομακτικό αυτό που πράττει η κυβέρνηση της Κίνας» 5.
Στο μικροτσίπ της νέας κινεζικής ταυτότητας θα είναι καταγεγραμμένες όλες οι πληροφορίες για κάθε πολίτη, καθώς και ένας 18ψήφιος αριθμός που θα αντιστοιχεί αποκλειστικά στον κάτοχό της. Κατ' αυτόν τον τρόπο, οι κάτοικοι της Κίνας χάνουν ένα ζωτικό μέρος της ελευθερίας τους και μετατρέπονται σε 1,3 δισεκατομμύρια αριθμοποιημένους και εύκολα εντοπίσιμους υπηκόους.
Στο ζήτημα της ελευθερίας αυτών των πολιτών αναφέρεται και ο Frank Xu, ο διευθυντής του τεράστιου αυτού προγράμματος έξυπνων καρτών (Smart Card Forum of China), ο οποίος δηλώνει ότι: "If you want to live in the fast lane, you have to deal with technology, but you cannot have total freedom", δηλαδή, "εάν θέλεις να ζεις στη γρήγορη γραμμή, θα πρέπει να έχεις σχέση με την τεχνολογία αλλά, δεν θα μπορείς να έχεις πλήρη ελευθερία"6.
Στην ίδια κατεύθυνση με την Κίνα προσανατολίζεται και η Ινδία, η οποία σκοπεύει να παράξει 1 δισεκατομυρίο Smart Chip cards που θα χρησιμοποιούνται ως ηλεκτρονικές ταυτότητες. Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, L. K. Advani, δήλωσε ότι η τεχνολογία της Ινδίας είναι επαρκής για ένα τέτοιο εγχείρημα7.
Οι δύο μεγάλες εταιρείες παραγωγής έξυπνων καρτών στην Ινδία, η Smart Chip Limited και η Syscom Corporation, σύμφωνα με την Ινδική εφημερίδα Chandigarh Tribune, έχουν παραδώσει μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2004 συνολικά 7 εκατομμύρια έξυπνες κάρτες με ενσωματωμένο μικροτσίπ8. Ο βιομηχανικός αναλυτής Gaurav Dua εκτιμά ότι στα τέλη του 2005 οι κάρτες θα φτάσουν στον αριθμό των 21 εκατομμυρίων.
Η ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στο κράτος της Νοτίου Αφρικής (South Africa) καθώς, τον Οκτώβριο του 2004, ανακοινώθηκε ότι μέχρι το 2009 πάνω από 100 εκατομμύρια smart cards με ενσωματωμένο μικροτσίπ θα είναι σε χρήση στη χώρα μέσω του προγράμματος HANIS (Home Affairs National Identification System).
Και ενώ στην Κίνα, στην Ινδία, στη Νότια Αφρική και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου οι έξυπνες κάρτες αναμένεται να κάνουν μαζικά την εμφάνισή τους, η Μαλαισία είναι το πρώτο κράτος του κόσμου στο οποίο, ήδη από το 2001, όλοι οι κάτοικοι είναι εφοδιασμένοι με κάρτες-ταυτότητες με ενσωματωμένο μικροτσίπ 9.
Η ίδια χώρα παρουσιάζεται πρωτοπόρα και στην παραγωγή μικροτσίπ τα οποία θα εμφυτεύονται όχι μόνο σε κάρτες ή σε ταυτότητες, αλλά και στο ίδιο το ανθρώπινο σώμα.
Στις 9 Σεπτεμβρίου 2003, η κυβέρνηση της Μαλαισίας με πρωτοβουλία του ίδιου του Πρωθυπουργού της, αγόρασε από την Ιαπωνική εταιρεία FEC Inc (First Hill Electronic Company) την τεχνογνωσία και τα δικαιώματα παραγωγής του μικρότερου εμφυτεύσιμου μικροτσίπ στον κόσμο10. Η παραγωγή του μικροτσίπ ξεκινάει μέσα στο 2005 στην Ιαπωνία και αργότερα θα μεταφερθεί στα εργοστάσια της Μαλαισίας.
Το συγκεκριμένο μικροτσίπ ονομάζεται Malaysian Microchip και παρουσιάζει τρεις σημαντικές καινοτομίες: α) είναι το πρώτο Multi-band IC chip στον κόσμο, β) είναι το πρώτο που έχει υπέρυθρη μέθοδο εγγραφής (first infrared writing method) και, γ) με διαστάσεις 0.5 Χ 0.5 Χ 0.07 χιλ. είναι το μικρότερο εμφυτεύσιμο μικροτσίπ στον κόσμο. Σύμφωνα με την εταιρεία που το παράγει, το μικροσκοπικό τσιπ μπορεί να εμφυτευθεί οπουδήποτε: σε μία κόλα χαρτί, σε ένα χαρτονόμισμα, σε διαβατήρια, ταυτότητες, όπλα, και βεβαίως μέσα στο ανθρώπινο σώμα 11.

Αριστερά, τρία Malaysian Microchips ανάμεσα σε μία πασχαλίτσα και ένα χιλιοστόμετρο. Δεξιά, μερικά ίδια μικροτσίπ δίπλα από ένα νόμισμα του ενός γιεν.
Ας μεταφερθούμε όμως τώρα από την Μαλαισία στην Φλώριδα των Η.Π.Α. και συγκεκριμένα στο Παλμ Μπητς, όπου εδρεύει η Applied Digital Solutions, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής εμφυτεύσιμων μικροτσίπ στον κόσμο.
Στις 24 Οκτωβρίου 2002, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. (U.S. Food and Drug Administration) έδωσε την επίσημη έγκρισή του στην εταιρεία Applied Digital Solutions για την εμφύτευση μικροτσίπ σε αμερικανούς πολίτες.
Το συγκεκριμένο μικροτσίπ ονομάζεται VeriChip και εξελίχθηκε από την Digital Angel Corporation, που είναι μία θυγατρική εταιρεία της Applied Digital Solutions. Το μικροτσίπ έχει διαστάσεις 12 x 2,1 χιλ. και είναι ένας μηχανισμός πιστοποίησης ταυτότητας που λειτουργεί με εκπομπή ραδιοσυχνοτήτων (radio frequency identification). Το νέο αυτό μικροτσίπ, μέχρι τον Αύγουστο του 2004, είχε εμφυτευτεί σε περισσότερους από χίλιους πολίτες για ιατρικούς λόγους, καθώς στην μνήμη του μπορεί να αποθηκευτεί όλος ο ιατρικός φάκελος ενός ασθενή. Η εταιρεία προσφέρει το μικροτσίπ στην τιμή των 200 δολλαρίων και εκτιμάει ότι στα επόμενα χρόνια οι πωλήσεις της θα ξεπεράσουν τα 15 δισ. δολάρια!
Τα εγκαίνια του VeriChip έγιναν στις 10 Μαΐου 2002, στο Παλμ Μπιτς της Φλωρίδα, όπου εμφυτεύτηκε σε μία τριμελή οικογένεια, τους Jeffrey και Leslie Jacobs και τον δεκατετράχρονο γιο τους Derek. Η εμφύτευση επιτεύχθηκε μέσω σύριγγας και ο χρόνος που απαιτήθηκε ήταν λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα για κάθε άτομο.


Ο δεκατετράχρονος Derek Jacobs,
κατά την ώρα της
εμφύτευσης του μικροτσίπ στο δεξί του μπράτσο.
Το VeriChip παρουσιάζει ιδιαίτερη ζήτηση και εκτός των Η.Π.Α. Στις 24 Ιουλίου 2004 η Applied Digital υπέγραψε συμβόλαια πώλησής του με τα κράτη Αργεντινή, Κολομβία, Βενεζουέλα, Δομινικανή Δημοκρατία και Ρωσία. Βάσει των συμβολαίων που υπογράφηκαν προβλέπεται η παράδοση 75.000 VeriChips και 3.500 σκάνερ σε μία πενταετία, στην τιμή των 35 εκατομ. δολλαρίων. Λίγους μήνες αργότερα, στις 8 Δεκεμβρίου 2004, υπογράφηκαν τρία νέα συμβόλαια με τις κυβερνήσεις της Ταϋλάνδης, της Μαλαισίας και της Νότιας Κορέας. Ο συνολικός αριθμός μικροτσίπ που προβλέπεται να προμηθευτούν αυτά τα τρία κράτη, σε μία τριετία, είναι 65.825 τσιπ και 4.687 σκάνερ.
Το VeriChip έχει ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και βεβαίως η χρήση του δεν θα περιοριστεί μόνον σε ιατρικούς σκοπούς. Ήδη η εταιρεία παραγωγής του έχει δημιουργήσει άλλα δύο ειδικά μικροτσίπ, το VeriKid, το οποίο εμφυτεύεται κυρίως σε μικρά παιδιά ώστε να εντοπίζονται μέσω δορυφόρου οπουδήποτε και αν βρίσκονται πάνω στη γη (για την αντιμετώπιση πιθανής απαγωγής), και το VeriGuard, το οποίο εμφυτεύεται σε υπαλλήλους εταιρειών και χρησιμοποιείται κυρίως για την είσοδό τους σε κτίρια υψίστης ασφαλείας.
Επιπλέον, η Digital Angel Corporation, η οποία δημιούργησε το VeriChip, εξάγει σε ολόκληρο τον κόσμο εκατομμύρια μικροτσίπ τα οποία εμφυτεύονται σε ζώα. Μέχρι τον Αύγουστο του 2004, είχαν σφραγιστεί με τα μικροτσίπ της Digital Angel ένα εκατομμύριο κατοικίδια ζώα στις Η.Π.Α. και 10 εκατομμύρια ζώα στην Ευρώπη! Σε λίγα χρόνια ακολουθεί και η σειρά των ανθρώπων.
Και αυτό δεν είναι ένα ουτοπικό σενάριο, αλλά μία προδιαγεγραμμένη και απολύτως πραγματοποιήσιμη εξέλιξη που θα λάβει χώρα όταν οι άνθρωποι θα κληθούν να λάβουν ένα μικροτσίπ στο δεξί τους χέρι, δια του οποίου θα διεκπεραιώνουν τις οικονομικές τους συναλλαγές.
Το συγκεκριμένο μικροτσίπ θα αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο του οικονομικού συστήματος του Αντιχρίστου.
Και το μικροτσίπ αυτό είναι ήδη έτοιμο!
Ονομάζεται VeriPay και αναπτύχθηκε από την ίδια εταιρεία που δημιούργησε το VeriChip, την Applied Digital Solutions και την θυγατρική της Digital Angel (=Ψηφιακός Άγγελος).
Το νέο δημιούργημα της Applied Digital παρουσιάστηκε από τον πρόεδρό της Scott Silverman, κατά την διάρκεια τής ομιλίας του στην μεγαλύτερη έκθεση μικροτσίπ στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2003 στο Παρίσι (ID World 2003).
Το VeriPay είναι το πρώτο μικροτσίπ στον κόσμο που, μετά την εμφύτευσή του με σύριγγα στην παλάμη του ανθρώπου, θα έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιείται για την διεκπεραίωση οικονομικών συναλλαγών12.
Στο ίδιο τσιπ θα εμπεριέχονται όλες οι προσωπικές πληροφορίες του κατόχου του, ο οποίος επιπλέον θα μπορεί να εντοπίζεται μέσω δορυφόρου μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. «You can run but you cannot hide", λένε οι ειδικοί της συγκεκριμένης τεχνολογίας, δηλαδή, «μπορείς να τρέξεις, αλλά δεν μπορείς να κρυφτείς».
Ο Scott Silverman, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Παρίσι, δήλωσε επιπλέον ότι το VeriPay θα μπορούσε να αντικαταστήσει όλες τις πιστωτικές κάρτες, γι' αυτό και προσκάλεσε τις τράπεζες και τις εταιρείες πιστωτικών καρτών να συνεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν την νέα τεχνολογία. Ο πρόεδρος της Applied Digital διαφημίζει το VeriPay ως το πιο ολοκληρωμένο σύστημα διακίνησης χρήματος στον κόσμο, προβάλλοντας ως προτερήματά του την ασφάλεια, την ταχύτητα και βεβαίως, το γεγονός ότι δεν θα μπορεί να χαθεί ή να κλαπεί!
Οποιοσδήποτε πολίτης με το εμφυτευμένο VeriPay, όπως δήλωσε ο Scott Silverman, αντί να περνάει την πιστωτική ή την χρεωστική του κάρτα από το ειδικό σκάνερ ή το ΑΤΜ της τράπεζας, θα έχει την δυνατότητα να περνάει την ίδια του την παλάμη με το εμφυτευμένο μικροτσίπ!
Αυτή η εξέλιξη είναι ένα μείζονος σημασίας γεγονός καθώς, δια του συγκεκριμένου μικροτσίπ, πληρούνται για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, όλες οι προϋποθέσεις του συστήματος αγοραπωλησίας προϊόντων που περιγράφει ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη.
Το VeriPay αποτελεί στην ουσία την πρώτη εμβρυακή μορφή του «χαράγματος του θηρίου»!
Και η επίσημη αναγγελία της δημιουργίας του τον Νοέμβριο του 2003 στο Παρίσι σηματοδοτεί, από τεχνολογικής τουλάχιστον απόψεως, την απαρχή του οικονομικού συστήματος του Αντιχρίστου. Ένα σύστημα το οποίο θα παραμένει αδρανοποιημένο, μέχρις ότου έρθει η κατάλληλη στιγμή για την εφαρμογή του...
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ...
ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
1. Ιερομόναχος Χριστόδουλος Αγιορείτης, Σκεύος Εκλογής, σελ. 222.
2. Ιερομόναχος Χριστόδουλος Αγιορείτης, Σκεύος Εκλογής, σελ. 223.
3. «China plans 1 Billion digital chip ID cards (12 Αυγούστου, 2003).
China is about to embark on the world's biggest experiment in the use of electronic identification cards, which next year will begin to replace the paper national ID cards carried by 960 million Chinese citizens.
» (hhtp://cryptome.org/cn-1bn-ids.htm)
4.«But starting next year they will face something new and breathtaking in scale, an electronic card that will store vital information for all 960 million eligible citizens on chips. In June, China's top legislative body, the Standing Committee of the National People's Congress, passed the National Citizen ID Law, approving the cards. They are to have a microchip storing personal data». (David W. Chen, The New York Times, 20 Αυγούστου 2003)
5. David W. Chen, The New York Times, 20 Αυγούστου 2003.
6. David W. Chen, The New York Times, 20 Αυγούστου 2003.
7.Advani, who also holds the Home portfolio, allayed fears from certain quarters about the practicability of issuing such cards and said «with advanced technology that we have, we can successfully implement this.» (The Indian Express (net edition), 3 Μαρτίου 2005)
8.«Syscom and Smart Chip have played a big role in the GSM and non-GSM smart card-based system integration market, having delivered over seven million smart cards.» (Εφημ. Chandigarh Tribune, Chandigarh, September 25, India.
9.«Malaysia was the first country to require citizens to carry smart card I.D. cards embedded with chips, and has had them for two years» (www. Cybertime.net).
10.«On September 2003, Malaysia (through their Prime Minister) has boldly acknowledge RFID technology by purchasing a share of MM Chip patent rights.» (από το επίσημο site της FEC στο διαδίκτυο: www. Fecinc.com.my/news)
11. «Malaysia tests ID chips for embedding in bodies (Sep 9, 2003): The Malaysian government has acquired rights to chips that can embed identity tags into cash, passports or even human bodies» (Silicon.com).
«The Malaysian government has bought the rights to tiny chips that can embed IDs into currency notes, bullets, passports and even inside human bodies, reported Malaysian daily The Star.» (www. CNET Asia.com - Monday, Sep 8, 2003). Τα στοιχεία προέρχονται από άρθρο του Howard Dicus (Pacific Business news, 6/10/2003, www. Pacific.bizjoyrnals.com).
12. Η αγγλική ορολογία του νέου τρόπου οικονομικών συναλλαγών που εγκαινιάζει το VeriPay είναι «subdermal RFID (radio frequency identification) payment technology for cash and credit transactions
http://www.scarlakidis.gr/apollon/kefalaio15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ