Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ο νόμος Υπερχρεωμένων Νοικοκυριών είναι ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ αλλά και ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ

Επειδή γίνεται αρκετή συζήτηση για τον νόμο αυτό περί "Ανακούφισης των Υπερχρεωμένων Νοικοκυριών" και για το πόσο αυτός αποτελεί μια αξιόλογη δυνατότητα που θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά τα νοικοκυριά, ενημερώνουμε συνοπτικά τα εξής, επιφυλασσόμενοι να δώσουμε αναλυτικά πλήρεις θέσεις και οδηγίες:
1. Ο νόμος αυτός όχι μόνο είναι ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ αλλά και ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ
Όπως ενημερώσαμε και τον Πρωθυπουργό, τους Αρχηγούς Κομμάτων, την ηγεσία του Αρείου Πάγου και άλλους πολλούς, συμπεριλαμβανομένης και της Κυρίας Κατσέλη, με την από 14-4-2010 16σέλιδη ανοιχτή επιστολή μας, ο νόμος αυτός που ψηφίστηκε περίπου τρείς μήνες μετά την υπεύθυνη ενημέρωση που κάναμε προς πάσα κατεύθυνση, είναι ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ αλλά και ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ.

Το ΕΙΧΕ έχει δώσει εντολή στους νομικούς του συμβούλους να ετοιμάσουν και να καταθέσουν ΠΡΟΣΦΥΓΗ στο Συμβούλιο Επικρατείας με το αίτημα της ολικής ακύρωσής του.
Ο βασικός λόγος της ακυρότητας είναι ότι οι προβλεπόμενες "ρυθμίσεις" αφορούν σε απαιτήσεις τραπεζών που -σύμφωνα με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που το ΕΙΧΕ έχει βγάλει κατά τραπεζών- είναι ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΕΣ.
Και αυτό γιατί τα Δικαστήρια έχουν κρίνει με εκατοντάδες αποφάσεις τακτικής διαδικασίας (πάρα πολλές απο τις οποίες έχουν ήδη καταστεί αμετάκλητες) ότι τα τραπεζικά επιτόκια δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα δικαιοπρακτικά.
Σήμερα τα τραπεζικά επιτόκια των καρτών κυμαίνονται στο επίπεδο των 16-19%, εκείνα δε των καταναλωτικών δανείων και δανείων αγοράς αυτοκινήτων στο 10-14%.
Το δικαιοπρακτικό επιτόκιο σήμερα είναι μόνο 6,75%.
Οι διαφορές παράγουν τοκογλυφικά ωφελήματα για τις τράπεζες. Το δε Σύνταγμα (άρθρο 95 παρ. 5) επιτάσσει την ΠΛΗΡΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ της Διοίκησης (δηλαδή του Κράτους) στις δικαστικές αποφάσεις. Όμως το Κράτος -κατά πάγια "πολιτική" του, περιφρονεί την συνταγματική αυτή υποχρέωσή του και επιτρέπει στις τράπεζες να συνεχίζουν την τοκογλυφία σε βάρος του Ελληνικού λαού, οι διαστάσεις της οποίας είναι της τάξεως των Ευρώ 5.500.000 κάθε ημέρα (με τις αργίες μαζί). Πέρα από την ακύρωση του νόμου που το ΕΙΧΕ περιμένει με την εκδίκαση της προσφυγής του στο Συμβούλιο Επικρατείας, θεωρούμε σίγουρο ότι οι Ειρηνοδίκες που θα κληθούν να κρίνουν αιτήματα υπαγωγής οφειλών των νοικοκυριών στη "ρύθμιση του νόμου" αυτού, θα διαγνώσουν την αντισυνταγματικότητα και θα αποφασίσουν ανάλογα.
"Η εισαγωγή του νόμου αυτού στο Κοινοβούλιο προς συζήτηση και ψήφιση, παρά την έγκαιρη προειδοποίησή μας προς τον Πρωθυπουργό και τα Κόμματα, αποτελεί βάναυση προσβολή προς το Δημοκρατικό μας πολίτευμα και το ίδιο το Κοινοβούλιο που ουσιαστικά αλλά απόλυτα ανεπίτρεπτα μετατράπηκε σε "Κυνοβούλιο" με την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου που αποτελεί όνειδος για τον πολιτικό μας πολιτισμό" παρατηρεί ο Πρόεδρος του ΕΙΧΕ κ. Τ. Χριστοδουλόπουλος και προσθέτει "Ο νόμος αυτός είναι ίδιος με εκείνον που (υποθετικά) θα προέβλεπε την ρύθμιση των οφειλών των χρηστών ναρκωτικών προς τους εμπόρους-προμηθευτές τους για να διευκολυνθούν οι πρώτοι να πληρώσουν και οι δεύτεροι να εισπράξουν τα παράνομα έσοδά τους". Εδώ, αντί ναρκωτικών, έχουμε τοκογλυφία που είναι εξ' ίσου βαρύτατο κακούργημα.
2. ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ !!!
Παρά την ενημέρωση που ΕΙΧΕ κάνει το ΕΙΧΕ στα Κοινοβουλευτικά κόμματα με την ευρύτατη κοινοποίηση της επιστολής τους της 14-4-2010 προς τον Πρωθυπουργό, όχι μόνο προς του αρχηγούς των αλλά και σε καθένα από τους Βουλευτές, τον νόμο-έκτρωμα αυτόν ψήφισαν αρμονικά το ΠΑΣΟΚ, η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αλλά και το ΛΑΟΣ, τον Πρόεδρο του οποίου το ΕΙΧΕ είχε παρακαλέσει να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία (θεωρώντας ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ) ότι θα το καταψήφιζε, δεδομένου ότι ο ίδιος ο κ. Γ. Καρατζαφέρης είχε πει κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής συζήτησης πολιτικών αρχηγών πριν τις εκλογές του 2004 το περίφημο -και απόλυτα αληθινό- "Οι τράπεζες κλέβουν τον Ελληνικό Λαό". Και όταν το είπε, καθόταν δίπλα στους αξιότιμους κκ. Γεώργιο Παπανδρέου (τον Γ') και Κων/νο Καραμανλή (τον Β΄) των γνωστών πολιτικών δυναστειών.... Μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής, το ΛΑΟΣ έκανε την έκπληξη.... για να επιβεβαιωθεί για μία ακόμα φορά η σοφία της γνωστής ρήσης του αείμνηστου Κων/νου Καραμανλή (του Α΄) ότι "Στην πολιτική, η προδοσία είναι καθαρά θέμα χρόνου"... Πόσο δίκαιο είχε....
3. ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΚΑΙ ΛΑΟΣ
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι, όλοι οι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ που ψήφισαν το νομοσχέδιο Κατσέλη, παραβίασαν εν γνώσει τους το Σύνταγμα στο οποίο έχουν ορκιστεί πίστη. Και η παράβαση συνίσταται στο ότι, ενώ το άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος που αναφέραμε παραπάνω επιτάσσει την απόλυτη συμμόρφωση του Κράτους στις δικαστικές αποφάσεις (που λέει ότι όσες απαιτήσεις τραπεζών έχουν προκύψει από εκτοκισμούς με επιτόκια μεγαλύτερα των δικαιοπρακτικών -σήμερα 6,75% είναι ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΕΣ, άρα ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ), αυτοί ψήφισαν τον νόμο αυτό που "ρυθμίζει" τις τοκογλυφικές αυτές απαιτήσεις των τραπεζών αλλά και τους προσδίδει ΕΠΙΦΑΣΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ... Δηλαδή όταν κάποιος βλέπει τη Βουλή των Ελλήνων να ψηφίζει νόμο για την ρύθμιση των απαιτήσεων των τραπεζών, λογικό είναι να συμπεραίνει ότι οι απαιτήσεις αυτές δεν είναι τοκογλυφικές (όπως δείχνουν οι υποχρεωτικά εφαρμοστέες απο το Κράτος δικαστικές αποφάσεις) αλλά νόμιμες.... Οι βουλευτές παραβίασαν τον όρκο τους για πίστη προς το Σύνταγμα... Και γι' αυτό το ΕΙΧΕ καταθέτει αγωγές εναντίον ΟΛΩΝ αυτών των "σοφών νομοθετών" για παράβαση καθήκοντος, επίορκη συμπεριφορά και άλλα πολλά. Θα κληθούν να πληρώσουν αποζημιώσεις για την πράξη τους αυτή. Και κατά το ΕΙΧΕ οι αγωγές είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από τα γιαούρτια...Γιατί τα γιαούρτια κάνουν καλό μόνο στο (παχύδερμο) δέρμα των πολιτικών ενώ οι αγωγές τους ευτελίζουν σε βάθος, όπως τους χρειάζεται και όπως τους αξίζει...
4. ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΝΕΜΕΣΙΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ
Από την άνοιξη του 2008, το πακέτο ΝΕΜΕΣΙΣ του ΕΙΧΕ επιτρέπει σε όλα τα μέλη τουν να σταθούν με αξιοπρέπεια απέναντι στις τράπεζες και να τους δηλώσουν ότι δεν αναγνωρίζουν την νομιμότητα των απαιτήσεών τους (εκτός των στεγαστικών δανείων όπου τα επιτόκια είναι χαμηλά και νόμιμα), τις καλούν να αφαιρέσουν από το φερόμενο ως οφειλόμενο ποσό κάθε παράνομο ποσό τόκων, ανατοκισμών και λοιπών παράνομων επιβαρύνσεων.... και τους λένε ότι μέχρι να το κάνουν αυτό, τα μέλη του ΕΙΧΕ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ κάθε πληρωμή. Επειδή οι τράπεζες δεν δέχονται να αφαιρέσουν "τα κλεμμένα", οι οφειλέτες δικαιολογημένα δεν συνεχίζουν να πληρώνουν και ετοιμάζουν αγωγές για αποζημιώσεις απο τα προϊόντα των οποίων θα εξοφλήσουν τις τράπεζες και θα τους μείνει και κανένα καινούργιο σπίτι, έτσι σαν αναμνηστικό δώρο από την καλή συνεργασίας τους με το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Αναπόφευκτα, προκύπτει το εύλογο ερώτημα "γιατί να κάνει κανείς τον κόπο να παρακαλεί τις τράπεζες να τον εντάξουν σε κάποια ρύθμιση (όπου στην καλύτερη περίπτωση θα τους γίνει κάποια μικρή έκπτωση στα κλεμμένα) την οποία θα πρέπει να πληρώσουν....Ο "νόμος" Κατσέλη είναι μια παγίδα των τραπεζών στην οποία έπεσε η ίδια η καλών προθέσεων κ. Κατσέλη και τώρα έχει αρχίσει ο χορός του καρτέλ των τραπεζών για να πέσουν και τα Ελληνικά νοικοκυριά... για να ολοκληρωθεί το νοικοκύρεμά τους... Υπάρχει και το κερασάκι στην τούρτα (που προορίζεται για τα πρόσωπα των αφελών που θα τσιμπήσουν το δόλωμα του "σωτήριου αυτού νόμου"... Οι ενώσεις καταναλωτών, οι δικηγόροις και οι λοιποί παρατρεχάμενοι που εμπλέκονται στη διαδικασία της ...διευκόλυνσης των θυμάτων να πέσουν στην παγίδα... χρεώνουν αμοιβή Ευρώ 2.500 για κάθε περίπτωση....Και ο χορός της θυματοποίησης των Ελλήνων καλά χωρεί...για το καλό μας... για το πλάτυμα και το βάθεμα της Δημοκρατίας και για μιά Ελλάδα νέα... των νεοτελειωμένων.. που είναι η τελευταία μετάλλαξη των μέχρι πρόσφατα γνωστών νεόπτωχων...Ο σώζων εαυτόν... σωθήτω...όποιος προλάβει, δηλαδή...

http://data.eixe.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ