Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αγαπητοί δανειολήπτες.



ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Φίλοι Δανειολήπτες, όταν τούτος ο Σύλλογος ξεκίνησε πρώτος –πριν από 15 χρόνια- να μιλάει για τα πανωτόκια και τις αρπακτικές πρακτικές των Τραπεζών, σχεδόν κανένας δεν πίστευε στη βασιμότητα των καταγγελιών του. Και τούτο επειδή αποτελούσε κοινή συνείδηση τότε, ότι οι Τράπεζες αποτελούσαν υπόδειγμα νομιμότητας και αξιοπιστίας.

Επιμείναμε και συνεχίσαμε σε αντίξοες συνθήκες τον άνισο αγώνα μας ενάντια στις πανίσχυρες Τράπεζες και στον «Τειρεσία».

Προσπάθησαν πολλές φορές να μας φιμώσουν. Δεν τα κατάφεραν όμως!

Ετσι, δεκάδες χιλιάδες καταγγελίες μας διακινήθηκαν μέσα από το διαδίκτυο, τον τύπο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Πλέον, όλοι οι Ελληνες είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις άνομες και αυθαίρετες πρακτικές των Τραπεζιτών.

Και είμαστε όλοι αγανακτισμένοι που -υπό την ανοχή της Κυβέρνησης- ο διαβόητος «Τειρεσίας» συνεχίζει ανενόχλητος να καταστρέφει οικογένειες και επιχειρήσεις...

Δυστυχώς, η κυβέρνηση, δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ούτε καν στις εθνικά κρίσιμες συγκυρίες που διανύουμε.

Ο Σύλλογός μας είχε εγκαίρως κοινοποιήσει, στην Υπουργό κ. Λούκα Κατσέλη αλλά και ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων, τις προτάσεις του σε σχέση με το κυοφορούμενο τότε Νομοσχέδιο.

Δυστυχώς, οι προτάσεις μας δεν εισακούσθησαν.

Ετσι, το νέο Νοσμοσχέδιο αντί για την ελάφρυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στην ουσία προασπίζεται τα συμφέροντα των Τραπεζών και παραδίδει για μια ακόμα φορά τους Ελληνες πολίτες βορά στις αδηφάγες ορέξεις τους!

Φίλοι δανειολήπτες, επί 15 ολόκληρα χρόνια ο Σύλλογός μας βρίσκεται δίπλα σας και σας συνδράμει στον άνισο αγώνα σας ενάντια στην αυθαιρεσία των Τραπεζών και του «Τειρεσία». Ολα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμαστε μόνοι μας απέναντι στα τρωκτικά των Τραπεζών και χιλιάδες περιουσίες συμπολιτών μας έχουν διασωθεί από τις παρεμβάσεις μας. Ολα αυτά τα χρόνια ο Σύλλογός μας δεν έλαβε ποτέ κανενός είδους οικονομική ενίσχυση από κρατικό ή μη φορέα. Υπάρχουμε μόνο χάρη στη στήριξη που μας παρέχουν οι ίδιοι οι δανειολήπτες. Η αναφορά μας αυτή γίνεται για ένα και μόνο λόγο:
Στο Νομοσχέδιο προβλέπεται η διαμεσολάβηση «καταναλωτικών φορέων» στις διαδικασίες εξωδικαστικού συμβιβασμού με τις Τράπεζες.

Δηλαδή, ο δανειολήπτης θα πρέπει να επισκεφτεί κάποιο καταναλωτικό φορέα, ώστε αφ’ ενός να συντάξουν την Αίτηση και αφ’ ετέρου να τον κατευθύνουν στις ενέργειες που θα πρέπει να κάνει, ώστε να πετύχει την ουσιαστική χρήση των διατάξεων του Νομοσχεδίου που προστατέυουν την περιουσία του από τις ορέξεις των Τραπεζών.
Εσχάτως λοιπόν, αρκετοί «όψιμοι προστάτες» των δανειοληπτών εμφανίστηκαν και «προσφέρονται» να τους συνδράμουν στις διαπραγματεύσεις τους με τις Τράπεζες. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς διαδίδουν ψευδώς ότι έχουν συνεργασία μαζί μας! Κάποιοι άλλοι μας λασπολογούν συστηματικά!

Αν και η προϊστορία και η –μέχρι σήμερα- προσφορά του Συλλόγου μας θα το επέτρεπε, ωστόσο δεν επιθυμούμε να μονοπωλήσουμε τίποτα. Απλά θέλουμε να θέσουμε στους συγκεκριμένους καιροσκόπους το εύλογο ερώτημα: «Κύριοι, που ήσασταν όλα αυτά τα χρόνια;».
Αγαπητοί δανειολήπτες, με ιδιαίτερη έμφαση εφιστούμε την προσοχή σας!

Μην εμπιστεύεστε τις περιουσίες σας στον οποιονδήποτε! Μην ακούτε τα παπαγαλάκια που μιλάνε για μια απλή διαδικασία!

Το Νομοσχέδιο κρύβει πολλές παγίδες. Αγνοια των όρων και των «ψιλών γραμμάτων» του Νομοσχεδίου δεν δικαιολογείται!

Επιλέξτε με προσοχή τον καταναλωτικό φορέα που θα εμιστευτείτε για να σας στηρίξει στην άνιση μάχη με τις Τράπεζες!
Ολα αυτά τα χρόνια, από το Σύλλογό μας έχουν περάσει εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες. Η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει εμείς και η ομάδα των Νομικών που μας συνδράμει είναι τεράστια!

Σας περιμένουμε να σας συντάξουμε ατελώς τις Αιτήσεις σας.
Στη συνέχεια και όταν θα λάβετε τις απαντήσεις των Τραπεζών, η Νομική μας υπηρεσία θα βρίσκεται στη διάθεσή σας για να σας συντάξει τα απαιτούμενα για τη ρύθμιση των δανείων έγγραφα. Πρόκειται για το πλέον κρίσιμο σημείο της διαδικασίας, αφού τα έγραφα θα πρέπει να συμπληρωθούν με αρτιότητα και σαφήνεια, ώστε ο «Φάκελος» να τύχει της σωστής κρίσης του Δικαστηρίου και η τελική ρύθμιση να επιτυγχάνει ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Με τιμή,
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Δανειοληπτών

Θεόδωρος Θανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ