Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΠαρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Εξετάζουν νέα ρύθμιση για τα χρέη στον ΟΑΕΕ

Ξεκινούν οι επαφές του προεδρείου του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελμάτων με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ καθώς η πλευρά των μικρομεσαίων πιέζει προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης μιας νέας διαδικασίας αποπληρωμής χρεών και σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το πάγωμα για δύο έτη των ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ και καταβολή, κανονικά (ή με ένα μικρό ποσοστό επιβάρυνσης για τον ασφαλισμένο), των τωρινών εισφορών από την ημέρα έναρξης ισχύος της νέας ρύθμισης και μετά.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ αγώνας η κακή κατάσταση των οικονομικών του ταμείου έχει επιβαρυνθεί λόγω της οικονομικής κρίσης και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, η άνοιξη του 2011 θα είναι καθοριστική για τη βιωσιμότητα του ταμείου. Για αυτό και εκτιμάται ότι πρέπει όσο το δυνατόν πιο σύντομα να βρεθεί λύση με στόχο να
πληρώνονται στον ΟΑΕΕ ”τουλάχιστον τα τρέχοντα” όπως σχολιάζει στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δ. Ασημακόπουλος.
Όπως εκτιμά η ΓΣΕΒΕΕ μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός στις οφειλές ώστε ο ασφαλισμένος εάν το επιθυμεί να μπορεί να πληρώνει μόνο τα τρέχοντα ασφάλιστρα και όχι να γίνεται υποχρεωτικά διακανονισμός για το σύνολο της οφειλής ενώ υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές προτάσεις που αφορούν στη μετάθεση του διακανονισμού της οφειλής αλλά και σκέψεις για το διακανονισμό των οφειλών όσων είναι, άμεσα, κοντά στη συνταξιοδότηση.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ ο κ. Ασημακόπουλος στόχος είναι να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες κι οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να πληρώσουν εισφορές προηγούμενων ετών και κατά συνέπεια δεν μπορούν να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα και ταυτόχρονα να μπουν κάποια χρήματα στα ταμεία του οργανισμού.
Υπενθυμίζεται ότι περίπου το 38% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ δεν καταβάλει τις ασφαλιστικές του εισφορές (οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 70% του προϋπολογισμού του και το 68% των συντάξεων που παρέχει) με συνέπεια το ταμείο να έχει συνεχώς ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης. Η ΓΣΕΒΕΕ ανησυχεί ότι όσο περνάει ο καιρός και ο οργανισμός θα καλείται να πληρώσει ολοένα και μεγαλύτερες συντάξεις καθώς, ουσιαστικά, περίπου την τελευταία εικοσαετία έγινε υποχρεωτική η ασφαλιστική ενημερότητα, τα προβλήματα βιωσιμότητας του ταμείου θα ενταθούν ανησυχητικά.

http://www.asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ