Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΔευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε στην εργασία" - Δραματικές αλλαγές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

- Η τρόικα αξιώνει απολύσεις στο δημόσιο και καταργήσεις επιδομάτων
- Ζητά και κατάργηση συμβάσεων αλλά και δώρων Πάσχα Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα
- Ασφυκτικές οι πιέσεις
- Απειλούν ευθέως να μη μας δώσουν τη δόση του Μαρτίου που είναι από τις μεγαλύτερες
Την πλήρη ανατροπή του εργασιακού μοντέλου που επικρατεί σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θέλει να επιβάλει άμεσα η τρόικα στην Ελλάδα.

Αυτά που απαιτούν, μεταξύ πολλών άλλων, είναι να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο ειδικά σε φορείς που θα καταργηθούν, να καταργηθούν όλα τα επιδόματα πλην ελαχίστων άλλα να περικοπούν και τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα και να μην ισχύουν πια συλλογικές ή κλαδικές συμβάσεις αλλά κάθε εργοδότης να συμφωνεί με κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά τους όρους απασχόλησης.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας πίεσαν ασφυκτικά όλο το σαββατοκύριακο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να πάρει τα παραπάνω μέτρα απειλώντας ευθέως ότι αν δε συμβεί αυτό δε θα πετύχουμε τους στόχους του προϋπολογισμού οπότε δε θα μας δώσουν την κρίσιμη δόση του Μαρτίου που ανέρχεται σε 15 δις ευρώ.
Η κατάσταση αυτή προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στο εσωτερικό της κυβέρνησης από τη μια ο κ. Παπακωνσταντίνου που εμφανιζόταν πιο διαλλακτικός και από την άλλη η υπουργός απασχόλησης Λ Κατσέλη που έφτασε έως του σημείου να καταγράψει δημόσια και με τον πιο σαφή τρόπο τη διαφωνία της με τη μορφή άρθρου στο χθεσινό Βήμα.
Απειλούν με μη καταβολή της τέταρτης δόσης του δανείου
Οι δραματικές πιέσεις της τρόικας σχετίζονται με την καυτή πατάτα των ΔΕΚΟ όπου οι δανειστές μας απαιτούν απολύσεις.
Όσο και εαν ακούγεται παράδοξο οι απαιτήσεις της τρόικας βγάζουν την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση να ξεκινήσει εκείνη το θέμα των απολύσεων αφού έτσι γίνονται μονόδρομος και πλεον απομένει η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος.
Με δεδομένο ότι οι στόχοι του μνημονίου ξέφυγαν, και ας διαβεβαίωναν περί του αντιθέτου οι αρμόδιοι υπουργοί, το θέμα των απολύσεων μπήκε επιτακτικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Η κυβέρνηση προσπάθησε να ελιχθεί μέσω μετατάξεων όμως οι εκπρόσωποι της τρόικας ήταν ανένδοτοι :
'' Τις μετατάξεις τις θεωρούμε προσλήψεις'', που μεταφράζεται απλά ότι εαν θέλει η κυβέρνηση να προσλάβει νοσοκόμους είτε θα πρέπει να απολύσει αντίστοιχο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων είτε να ''βαφτίσει'' νοσοκόμους τους πλεονάζοντες για παράδειγμα οδηγούς στα τρόλει.
Ενδεικτικό του θρίλερ που εξελίσσεται είναι ότι αργά το απόγευμα της Κυριακής, για άγνωστους ακόμα λόγους, ανακοινώθηκε η μετάθεση για την Τρίτη της προγραμματισμένης για σήμερα συνέντευξης τύπου της τρόικας, ενώ και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν θα γίνει αυτήν την εβδομάδα αλλά πριν τη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν και τη δημιουργία εναλλακτικού σχεδίου καθώς δεν δείχνουν να έχουν ''μπολιαστεί'' από την σιγουριά της κυβέρνησης για την επίτευξη των στόχων του προυπολογισμού μέσα στις προθεσμίες.
Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει εκτός από τις απολύσεις, μειώσεις μισθών στο δημόσιο αλλά και πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης (υποχρεωτικού χαρακτήρα).
Άλλος ένας λόγος των έντονων απαιτήσεων της τρόικας είναι οι μεγάλες τους επιφυλάξεις για τα έσοδα που παρουσιάζουν μεγάλη υστέρηση.
Μάλιστα σύμφωνα με κάποιες πηγές οι εκπρόσωποι της τρόικας έθιξαν και το θέμα του εφ΄ άπαξ των δημοσίων υπαλλήλων ζητώντας αναλογιστική μελέτη.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=52440&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ