Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΠέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Oι μουσικοσυνθέτες υποστήριξαν το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογήςγια το κάπνισμα
Μεταξύ των ομιλητών ήταν οι μουσικοσυνθέτες Θάνος Μικρούτσικος, Σταμάτης Κραουνάκης, η συγγραφέας Ζηράνα Ζατέλη,

ο ποιητής Δημήτρης Αρμάος, ο εκδότης Μανόλης Δελητζανίδης, οι οποίοι υποστήριξαν το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής.


Γενικά, οι ομιλητές επανέλαβαν τη «δίκαιη και ξεκάθαρη» θέση του συντονιστικού να υπάρχει απαγόρευση, όπου συναθροίζονται υποχρεωτικά άνθρωποι, και επιλογή, όπου προαιρετικά.


Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Αρβανίτης, εκπρόσωπος του συντονιστικού, ζήτησε από τους συναδέλφους του, τους ανθρώπους του πνεύματος, αλλά και εκείνους που «αντιστέκονται στη στέρηση του δικαιώματος της επιλογής» να αντιδράσουν στο μέτρο.


Ο εγκληματολόγος Γιάννης Πανούσης υπογράμμισε την ύπαρξη του δικαιώματος της συναίνεσης στο ποινικό Δίκαιο και καταδίκασε την «αυστηρότητα του μέτρου της καθολικής απαγόρευσης».


Κατά την εκδήλωση, η οποία ήταν διαδικτυωμένη με ανάλογες εκδηλώσεις στην Πάτρα, τη Ρόδο, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά, διαβάστηκε και ιατρική άποψη για την επικινδυνότητα του καπνίσματος και την ορθότητα του μέτρου, στην οποία έκθεση χαρακτηρίζονται «ανεπιβεβαίωτοι» οι κίνδυνοι από το κάπνισμα για τους παθητικούς καπνιστές και «ψευδεπίγραφη» η μέριμνα του κράτους για την προστασία της υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ