Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Αμερικανικά σενάρια για χρεωκοπία της Ελλάδας

To 41% των επενδυτών και αναλυτών, που πήραν μέρος σε δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται την Τετάρτη (09/06) στο Bloomberg, πιστεύουν πως η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ευρώ.
Στην ερώτηση αν η χώρα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, το 24% απάντησε ότι είναι "πολύ πιθανό", το 17% "αρκετά πιθανό", έναντι 23% που το θεωρεί "λίγο πιθανό" και 34% που πιστεύει ότι είναι "απίθανο".
Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, η Ελλάδα είναι η χώρα που απειλείται περισσότερο, ενώ ακολουθούν η Πορτογαλία και η Ισπανία.
Ειδικότερα, όσον αφορά στην Πορτογαλία, το 6% θεωρεί “πολύ πιθανή” την εκδοχή να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, ενώ το 14% “αρκετά πιθανή”. Αντίστοιχα, το 5% των ερωτηθέντων κρίνει “πολύ πιθανή” και το 10% “αρκετά πιθανή” την αποχώρηση της Ισπανίας από την Ευρωζώνη.
Ακολουθεί η Ιρλανδία, για την οποία, το 3% θεωρεί “πολύ πιθανή” και το 8% “αρκετά πιθανή” την αποχώρησή της από τη ζώνη του ευρώ.
Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ερωτήθηκαν και για το ταμείο έκτακτης βοήθειας για τις χώρες της Ευρωζώνης, το οποίο χρηματοδοτούν οι χώρες μέλη της με το ποσό των 440 δισεκατομμυρίων ευρώ και η συγκρότηση του οποίου αποφασίστηκε τη Δευτέρα (07/06) από τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εξέφρασε σκεπτικισμό ως προς την αποτελεσματικότητά του, ενώ μόνο το 23% εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα πετύχει τους στόχους του, εμποδίζοντας και τη στάση πληρωμών από ένα ευρωπαϊκό κράτος ως προς το χρέος του και την έξοδο μιας χώρας από την ευρωζώνη.
Σύμφωνα με το 40% “μπορεί να υπάρχουν ορισμένες χώρες που θα προχωρήσουν σε στάση πληρωμών αλλά η ευρωζώνη θα μείνει αλώβητη”. Το 35% των ερωτηθέντων πηγαίνει πιο μακριά δηλώνοντας ότι η κρίση του χρέους δεν θα επιλυθεί με ορισμένες χώρες να εγκαταλείπουν το ευρώ.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 2 και 3 Ιουνίου σε δείγμα 1.001 επενδυτών και αναλυτών, πελατών του αμερικανικού οικονομικού πρακτορείου, Bloomberg διεθνώς, με τη μέθοδο της τυχαίας δειγματοληψίας.
http://www.contra.gr/Life/Finance/276555.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ