Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Βοηθάει την Ελλάδα η πτώση του ευρώ - Σταθερά κάτω από το 1,20 το ευρωπαϊκό νόμισμα


Ρουμπινί: Αφήστε το ευρώ να φτάσει στο 1:1 με το δολάριο για να σωθούν Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία-

'Ερμαιο των πολιτικών παιχνιδιών αποδεικνύεται το ευρώ-

Το βράδυ το σχέδιο Γερμανίας - Γαλλίας για νέα μέτρα στήριξης- Στο κόκκινο αλλά με περιορισμένες απώλειες οι αγορές- Κράχ στο ΧΑ
Αρκεί μια οποιαδήποτε είδηση αμφισβητούμενης αξίας και φερεγγυότητας για να κατρακυλήσει ακόμα περισσότερο το ευρώ στην ισοτιμία με το δολάριο.

Αυτό συνέβη με την Ουγγαρία, αυτό ενδέχεται να συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις.

Κρατικά ελλείμματα ευρωπαϊκών χωρών, ανεξάρτητα αν συμμετέχουν στην ευρωζώνη, ή ελλείμματα τρίτων χωρών τα οποία επηρεάζουν ευρωπαϊκές τράπεζες, χρησιμοποιούνται ως επιβαρυντικές ειδήσεις για να ασκηθεί πίεση στο κοινό νόμισμα.Αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος, που είναι και αυτή που είναι ορατή.

Η άλλη πλευρά είναι η στάση κορυφαίων οικονομολόγων με προεξάρχοντα τον Ρουμπινί, που υποστηρίζουν οτι η πτώση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου δεν είναι απαραίτητα δυσμενής εξέλιξη αλλά κάτι το οποίο θα βοηθήσει τις αδύναμες χώρες.

Η κατάσταση αυτή, θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το ζοφερό τρίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου του 2008 στις ΗΠΑ με τις απανωτές αποκαλύψεις για την δεινή θέση των αμερικανικών τραπεζών μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Στην προσπάθεια αποκατάστασης κλίματος ηρεμίας και ανεξάρτητα από την ισοτιμία του ευρώ συνεδριάζει το Eurogroup προκειμένου να ανακοινωθεί ο πολυπόθητος μηχανισμός στήριξης.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της γαλλικής οικονομικής εφημερίδας Les Echos, υπάρχει ήδη συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας και η συγκεκριμένη συμφωνία θα εγκριθεί επισήμως σήμερα από τους υπουργούς Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στο Λουξεμβούργο.

Προβλέπει ότι τα δάνεια τα οποία θα χορηγούνται από το μελλοντικό ευρωπαϊκό ταμείο οικονομικής σταθεροποίησης θα είναι εγγυημένα από όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.
Ο στόχος πίσω από αυτήν την πολιτική είναι, κατά τη γαλλική εφημερίδα, η εξασφάλιση διαβάθμισης των συγκεκριμένων δανείων στην κατηγορία «ΑΑΑ».

Ρουμπινί: Αφήστε το ευρώ να κατρακυλήσει για να σωθεί η ΕΕΕάν θέλετε η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ιρλανδία να μείνουν στην ζώνη του ευρώ, τότε «δεχθείτε» την κατάρρευση του ευρωπαϊκού νομίσματος προς την απόλυτη ισοτιμία, αν όχι χαμηλότερα, με το αμερικάνικο δολάριο. Αυτό τόνισε ο νομπελίστας οικονομολόγος Ν. Ρουμπινί και προέβλεψε οτι η σταδιακή πτώση του ευρώ προς το 1 έναντι του δολαρίου μέσα στους επόμενους 12 μήνες είναι βέβαιη, και ίσως και να μπορέσει να σώσει την ευρωζώνη, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουν οι χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία να ανακτήσουν την χαμένη τους ανταγωνιστικότητα.

“Μόνο αυτό θα μπορέσει να εμποδίσει την ευρωζώνη από την κατάρρευση”, κατέληξε ο γνωστός οικονομολόγος.

Το ευρώ βρέθηκε σήμερα στα επίπεδα του Φεβρουαρίου 2006 έναντι του αμερικανικού δολαρίου, υποχωρώντας στις πρωινές συναλλαγές έως τα 1,1877 δολάρια.

Κόκκινοι όλοι οι δείκτες Με οριακές απώλειες μεν αλλά πτωτικά κινούνται όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Το ξεκίνημα σε όλες τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές ήταν ξεκίνημα θρίλερ, αφού οι πτώσεις ήταν πολύ μεγάλες.

Ομως εδώ και αρκετή ώρα έχουν περιορίσει τις απώλειες με εξαίρεση το ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο ακολουθεί το δικό του μοναχικό πτωτικό και άνευρο δρόμο.

Η πτώση σήμερα έφτασε το 5,45% και ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.403 μονάδες.

Πτώση και στην Ασία

Με πτώση 3,84% έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο.

Μετά μια αρνητική συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 380,39 μονάδες (-3,84%) και διαμορφώθηκε στις 9.520,80 μονάδες, φθάνοντας στο κατώτερο επίπεδό του των τελευταίων τουλάχιστον έξι μηνών, εξαιτίας των απογοητευτικών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, της αναζωπύρωσης των φόβων για την οικονομία στις χώρες της Ευρώπης και της υποχώρησης του ευρώ.

Ο δείκτης Topix σημείωσε απώλειες 30,95 μονάδων (-3,48%) και διαμορφώθηκε στις 859,21 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ