Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΚΡΟΝΙΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ



Ο Κρόνος για να πάρει την βασιλεία έκοψε τά αιδοία του Ουρανού.

 Όταν όμως ο Κρόνος  κόβει με  το δρεπάνι τα γεννητικά όργανα του πατέρα του Ουρανού από τις σταγόνες  του αίματος γεννιούνται  όλα τά κακά , ο Πόνος, ο Ύπνος, ο Θάνατος, το Γήρας, η Μάχη, ο Φόβος, ο Φόνος, το Ψεύδος κλπ.

Την ανάμνηση αυτής της πράξης την διατηρούν οί εβραίοι με την περιτομή.


Ο Κρόνος στα λατινικά λέγεται  Saturn  Σατούρν  . Τα Σατουρνάλια ήταν γιορτή των Ρωμαίων αφιερωμένη στο θεό Σατούρνους, ο οποίος αντιστοιχεί στον ελληνικό θεό Κρόνο. Οι ρόλοι αντιστρέφονταν ανάμεσα σε δούλους κι ιδιοκτήτες, κάτι που οδηγούσε σε ξέφρενο γλέντι, άφθονη οινοποσία και ακολασίες: γι' αυτό το λόγο, με την έλευση του Χριστιανισμού, η λέξη "σατουρνάλια" ήταν ταυτόσημη με τα "όργια".


Πραγματοποιούταν κατά τους χειμερινούς μήνες κατά την περίοδο του χειμερινού ηλιοστασίου, συνήθως στις 17 Δεκεμβρίου, αλλά αργότερα η γιορτή κρατούσε έως και μια βδομάδα, μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου.  Την πιο μικρή ημέρα του χρόνου, η στιγμή που ο ήλιος μπαίνει στον Αιγόκερω,{ το τραγόμορφο ζώδιο με κυβερνήτη τον πλανήτη Κρόνο}  είναι η μαύρη ώρα της χρονιάς.

 Η Sabbatic Goat", δείχνει ένα φτερωτό ανθρωποειδές - γίδα με ένα ζευγάρι στήθη και ένα πυρσό στο κεφάλι του ανάμεσα στα κέρατά του.  Αυτή η εικόνα έχει γίνει η πιο γνωστή αναπαράσταση του Baphomet. 

Ο Baphomet έχει την εικόνα του  διάβολου  και  υιοθετήθηκε ως το επίσημο σύμβολο της εκκλησίας του Σατανά


Όταν ήρθε η σειρά του  Κρόνου να παραδώσει τη εξουσία στο γιο του ξέρουμε πως αντέδρασε καταπίνοντας τα παιδιά του για να τα εξαφανίσει .

 Ποιά σχέση έχει αυτό το σημείο του μύθου με τις θυσίες παιδιών ; Και προς τιμή ποιού;



Στην αρχαία Ελλάδα η ημέρα Σάββατο ονομάζονταν «κρονία» και ήταν αφιερωμένη στον Κρόνο (Saturn). Στην αγγλική γλώσσα ονομάζεται ακόμα και σήμερα ως «ημέρα του Κρόνου» δηλαδή «Saturday». Και Shabtai  {Σάββατο}  στα εβραϊκά. {Sabbatic Goat"} Ποιος  λαός έχει ιερή ημέρα το Σάββατο;



Μερικές σημειώσεις από εδώ

Ο Κρόνος συνδέεται με την «Χρυσή Εποχή», μια εποχή απόλυτης ειρήνης, ηρεμίας, χωρίς αρρώστιες, με στασιμότητα, ακινησία, αδράνεια, που προφανώς δηλώνει την έλλειψη αξιόλογων κοσμοϊστορικών γεγονότων.
Γιά τόν λόγο αυτόν τό Σάββατο οι εβραίοι απαγορεύουν οποιαδήποτε εργασία. 
Ο Χαμένος Παράδεισος
Οι Εβραίοι αναπολούν υποσυνείδητα την περίοδο του «χαμένου παραδείσου» και την εκφράζουν στην Βίβλο με τον Παράδεισο. Στον χαμένο παράδεισο αναφέρονται και οι τρεις εβραιογενείς θρησκείες (Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός και Ισλαμισμός) αλλά και οι εβραιογενείς θεωρίες(κομμουνισμός, σοσιαλισμός κ. α, Σύμβολο του Κρόνου είναι το δρεπάνι που ο Μαρξ χρησιμοποίησε μαζί με το σφυρί σαν έμβλημα του κομμουνισμού, ο οποίος υπέσχετο κι' αυτός τον επίγειο παράδεισο.) Πρόκειται λοιπόν για την υποσυνείδητη αναζήτηση της Κρόνιας βασιλείας, την οποία επικαλούνται για να ζήσουν στον παράδεισο. Αλλά και η πρόσφατη εισβολή στο Ιράκ ενέχει μέσα της την υποσυνείδητη κατάκτηση του χαμένου παραδείσου, ο οποίος μυθολογείται στην Μεσοποταμία.

Η ανυποληψία των Ελλήνων προς τον Κρόνο φαίνεται και από την απουσία ναών προς τιμήν του.

Ο Κρόνος τρώγει τα παιδιά του
Κατά την Ελληνική Αρχαιολογία ο Κρόνος είναι εκείνος που κατέστρεψε τον Ουρανό και ο χρησμός είπε ότι μέλλει να καταστραφεί από τον υιόν του.
Για να μην συμβεί αυτό ο πονηρός όμως Κρόνος καταβρόχθιζε τα παιδιά του άμα τη γεννήσει τους. Η Ρέα όμως όταν εγκυμονούσε τον Δία πήγε στην Κρήτη να ξεγεννήσει. Όταν ο Κρόνος πληροφορήθηκε το συμβάν, η Ρέα επενόησε τέχνασμα να τον κρύψει σε σπήλαιο και αντί για το βρέφος του παρέδωσε σπαργανωμένο λιθάρι, το οποίον ο Κρόνος καταβρόχθισε. Όταν ενηλικιώθηκε ο Δίας στράφηκε εναντίον του πατρός του και του πήρε την βασιλεία. Εξ αυτού φαίνεται η απληστία και θηριωδία του θεού των Εβραίων.


Κατά τον Ηλία Τσατσόμοιρο η λέξη Κρόνος (Κρ=κρότος=κρούση=κραυγή κλπ) υποδηλώνει βία.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ

4 σχόλια:

  1. πολυ καλη η δουλεια σου σοφια
    θα σου διορθωσω μονο οτι η κρονεια εποχη συμφωνα με τον ησιοδο λεγοταν αργυρη και ηταν σαφως κατωτερη της προηγουμενης του ουρανου που ηταν η χρυση
    θελω επισης να διορθωσω για το ονομα του κρονου
    κρανια = πετρα....
    οτι ειναι σκληρο πετρωδες βραχος
    κρονος = σκληρος σαν πετρα...
    το γνωριζουν και αποκαλουν και τον αγιο πετρο που ειναι το αντιστοιχο του κρονου στην χριστιανικη θρησκεια ακριβως αυτο πετρο = πετρα = κρονο = κρανια == πετρα
    ερρωσθε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΝΙΑ = ΠΕΤΡΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΤΙ. Ο ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ; !!!ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ; ...ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΔΙΕΘΝΩΣ...

      Διαγραφή
  2. Αν ειναι το δρεπανι και το σφυρι συμβολο του κρονου τοτε ο ηλιος του πασοκ συμβολιζει τον νομιζομενο θεο απολλωνα και το εμβλημα τον chicago bulls τον μινωταυρο που σκοτωσε ο θησεας στον μυθο..αρα μηπως εκτος απο τους εβραιους πρεπει να γραψετε κατι και για τους παικτες του nba??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σού προτείνω να διαβάσεις Πλούταρχο, το Περί Δεισιδαιμονίας, μπορεί να γράφει και για το NBA.

      Διαγραφή

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ