Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κεραυνοί του δεξιού Ούγγρου πρωθυπουργού : «Στόχος μου είναι σταματήσω εντελώς την μετανάστευση. Η σημερινή φιλελεύθερη μεταναστευτική πολιτική είναι υποκριτική. Μερικοί ηγέτες δεν πτοούνται που η εθνοτική βάση του έθνους τους διαλύεται. Πρέπει να στηρίξουμε τις οικογένειες για να επιβιώσει το έθνος, όχι να δίνουμε λεφτά για τους μετανάστες»



Στο Ypres της Γαλλίας συγκεντρώθηκαν οι πρωθυπουργοί των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητήσουν θέματα πολιτικής.

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Viktor Orban, είπε σε μια συνάντηση ότι «ο στόχος κατά την διάρκεια της κυβέρνησής του είναι να σταματήσει απολύτως η μετανάστευση»,

«Νομίζω ότι η σημερινή φιλελεύθερη μεταναστευτική πολιτική, η οποία θεωρείται προφανής και ότι έχει ηθική βάση, είναι υποκριτική ...»

Είπε ότι θέλει οι ηγέτες της ΕΕ να αναγνωρίσουν ότι η μετανάστευση είναι λάθος, και ο στόχος της Ευρώπης θα πρέπει να είναι να σταματήσει η μετανάστευση.

«Υπάρχουν δύο τύποι αντιδράσεων: κάποιοι με ζήλευαν, επειδή πιστεύουν ότι δεν πρέπει να λέμε τέτοια πράγματα, αν και θα το ήθελαν πολύ. Άλλοι διαφώνησαν: επειδή έχουν αποτύχει να αναστρέψουν τις δημογραφικές τάσεις με πολιτικές στήριξης της οικογένειας, έχουν διατηρήσει τις κοινωνικές εντάσεις με την επιδότηση της ανεργίας και δεν πτοούνται αν η εθνοτική βάση του έθνους-κράτους διαλύεται».



Ο Orban δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό η Ουγγαρία να παραμείνει ευρωπαϊκή, εθνικά και πολιτισμικά, με τον Χριστιανισμό ως ακρογωνιαίο λίθο της.

Πρότεινε αντί για τη χρηματοδότηση της τρέχουσας πολιτικής για τη μετανάστευση, οι χώρες της ΕΕ να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για να κάνουν τις πατρίδες των χωρών των μεταναστών ένα μέρος που θα μπορούν να ζήσουν καλύτερα, και επιπλέον, να επικεντρωθούν στην αύξηση του ποσοστού γεννήσεων στην Ευρώπη.



Ιστοσελίδα του Υπουργείου Πρόνοιας με πληροφορίες ειδικά για την στήριξη της οικογένειας
Η ουγγρική κυβέρνηση έχει αυξήσει τα ποσοστά γεννήσεων της χώρας προσφέροντας φορολογική απαλλαγή για όσους έχουν τρία παιδιά και άνω, και επίσης θεσπίζοντας νομοθεσία, ώστε οι μητέρες να μπορούν να μείνουν στο σπίτι για τρία χρόνια μετά τον τοκετό.

Κατά συνέπεια, η ουγγρική κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τις γεννήσεις με μια συγχαρητήρια κάρτα για τα νεόνυμφα ζευγάρια.


«Εάν η αγάπη του ενός για τον άλλο γίνει η πηγή μιας νέας ζωής, αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο για την οικογένειά σας. Ένα παιδί είναι ευλογία, και η υπόσχεση της επιβίωσης της οικογένειας και του έθνους μας», λένε οι συγχαρητήριες κάρτες.

Τον Μάιο του 2014, ο Ούγγρος πρωθυπουργός είχε εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους προσπαθεί να αυξήσει τους δείκτες γεννητικότητας των Ευρωπαίων.

«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι πολιτισμοί που δεν είναι ικανοί βιολογικά να διατηρηθούν ίδιοι είναι καταδικασμένοι να εξαφανιστούν. Ο πολιτισμός μας, η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να το κάνει αυτό σήμερα».

ΚΟ: Από όσα έχω διαβάσει, δεν μπορώ παρά να εκτιμήσω τον Ούγγρο Πρωθυπουργό. Ιδιαίτερα όταν κοιτάζεις τις εγχώριες καρικατούρες που παρουσιάζονται ως «δεξιοί» (ούτε κι αυτό μπορούν να το πουν) και «πατριώτες». Αν δεν την έχετε διαβάσει, διαβάστε οπωσδήποτε την συγκλονιστική ομιλία του Ούγγρου πρωθυπουργού για την Ευρώπη: «Η πίστη, η εκκλησία, το έθνος και η οικογένεια δεν ανήκουν στο παρελθόν μας, αλλά στο μέλλον μας», την οποία (γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε) δημοσίευσε, κατά αποκλειστικότητα, ο ΚΟ. Τέτοια λόγια δεν θα ακούσετε πλέον από πολιτικούς, στην σημερινή θνήσκουσα πολυπολιτισμική/πολυφυλετική Ευρώπη, εκτός αν είναι «ακραίοι». Σκεφτείτε μάλιστα ότι δεν μπορεί να γίνει σύγκριση του αριθμού μεταναστών που δέχεται η Ουγγαρία με εκείνη που δέχεται η χώρα μας. Σημειωτέον, ότι ο Orban έχει δεχτεί αφόρητες πιέσεις από το εβραϊκό λόμπι να θέσει εκτός νόμου το τρίτο - κατά τις εθνικές εκλογές και δεύτερο πλέον μετά τις ευρωεκλογές - πολιτικό κόμμα, το «ακροδεξιό» Jobbik, και εκείνος όχι μόνο δεν το έχει κάνει, αλλά ούτε, ανέφερε το όνομά του σε συνέδριο κατά του «αντισημιτισμού» που έγινε στην Ουγγαρία από τις εβραϊκές οργανώσεις. Απλώς καταδίκασε τον αντισημιτισμό. Ούτε καταδίκασε τις θέσεις του Jobbik, ούτε ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα για την καταπολέμηση των φαινομένων αντισημιτισμού στη χώρα του. Για αυτό το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κονγκρέσο εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση εκφράζοντας την «απογοήτευσή του» για την στάση που επέλεξε να τηρήσει ο Ούγγρος πρωθυπουργός. Σημειωτέον, ότι η εβραϊκή κοινότητα της Ουγγαρίας είναι η μεγαλύτερη της Ανατολικής Ευρώπης. Για αυτό και για άλλα πολλά (όπως ότι είναι φιλο-Ρώσος), τον κατηγορούν ότι «έχει ποδοπατήσει τις ευρωπαϊκές αξίες», μέχρι ότι είναι «πιο επικίνδυνος από τους ακροδεξιούς του Jobbik».(Στην φώτο ο Ούγγρος πρωθυπουργός με τον ηγέτη του Jobbik, Gábor Vona).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ