EPA/Lech Muszynski

Περιορισμούς ή απαγόρευση πτήσεων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών στους αεροδιαδρόμους που περνούν από τη Σιβηρία εξετάζει η Ρωσία ως απάντηση στις κυρώσεις που της έχει επιβάλει η Ε.Ε., σύμφωνα με την επιχειρηματική εφημερίδα Vedomosti. 
Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Dobrolyot, την οποία διαχειρίζεται η Aeroflot, αναγκάσθηκε να διακόψει την περασμένη εβδομάδα όλες της τις πτήσεις, μετά την ακύρωση του συμβολαίου ναύλωσης αεροσκαφών, αφού η Ε.Ε. επέκτεινε τις κυρώσεις και σε αυτήν την αεροπορική εταιρεία για τις πτήσεις προς την Κριμαία.
Η ενδεχόμενη επιβολή περιορισμών στις πτήσεις επάνω από το ρωσικό έδαφος συζητείται στα υπουργεία Εξωτερικών και Μεταφορών της Ρωσίας.
Η ενδεχόμενη απαγόρευση δεν θα πλήξει όμως μόνο τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, όπως η Lufthansa, British Airways και Air France, αλλά και την ίδια την Aeroflot, η οποία καρπώνεται τα τέλη υπέρπτησης που καταβάλλουν οι αεροπορικές εταιρείες.
Πάντως, το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών και η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα της Vedomosti.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
πηγή