Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΠέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ε! ναί λοιπόν, ό Τρωϊκός Πόλεμος συνεχίζεται στόν ουράνιο χώρο τού ηλιακού μας συστήματος ...

Η θέση των τρωικών αστεροειδών του Δία στο Ηλιακό σύστημα (πράσινο χρώμα). Στο σημείο L4 βρίσκεται το «Ελληνικό στρατόπεδο» ("Greeks") και στο L5 το «Τρωικό» ("Trojans").

...τό θέμα είναι γιατί δόθηκαν αυτά τά ονόματα στούς αστεροειδείς ...αλλά καί αυτά τών πλανητών... μήπως γιατί οί Άτλαντες δέν θά χωνέψουν ποτέ τήν ήττα τους από τούς Έλληνες;

Αστεροειδείς

Ο όρος Τρωικός αστεροειδής συνήθως αναφέρεται συγκεκριμένα στους τρωικούς αστεροειδείς του Δία, οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι συγκρίσιμοι σε αριθμό με τους αστεροειδείς της Κύριας Ζώνης.
Οι τρωικοί αστεροειδείς του Δία χωρίζονται σε δύο ομάδες. Αυτοί που περιφέρονται σε μία μέση θέση γύρω από το Λαγκρανζιανό σημείο L4 του συστήματος Ηλίου-Δία, ονομάζονται «ηγούμενα μέλη» ή μέλη του «Ελληνικού στρατοπέδου». Στους αστεροειδείς αυτούς δίνονται ονόματα Ελλήνων ηρώων του Τρωικού Πολέμου. Αυτοί που περιφέρονται σε μία μέση θέση γύρω από το Λαγκρανζιανό σημείο L5 του συστήματος Ηλίου-Δία, ονομάζονται «επόμενα μέλη» ή μέλη του «Τρωικού στρατοπέδου». Σε αυτούς δίνονται ονόματα Τρώων ηρώων. Πριν η πρακτική αυτή γίνει συνήθεια είχαν ονομασθεί δύο εξαιρέσεις στον κανόνα αυτόν, οι οποίες και παραμένουν, αποκαλούμενες και «κατάσκοποι»: είναι ο 624 Έκτωρ στο ελληνικό στρατόπεδο και ο 617 Πάτροκλος στο τρωικό.
πηγή

2 σχόλια:

  1. "ΟΠΩΣ ΕΠΑΝΩ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ"
    ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΥΤΟΣ,
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΙΩΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι έχει πάλη λίγοι θα επιζήσουν να ξεκινήσουν επόμενο κύκλο με ακόμα λιγότερους Τιτάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ