Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ο Σπόρος. Γιατί δεν φύτρωσε; Ενα παράξενο αλλά διδακτικό τέστ.



Όταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας έφτασε σε ηλικία συνταξιοδότησης, αποφάσισε να επιλέξει αυτόν που θα αναλάβει την επιχείρηση μετά από αυτόν.
Αντί να επιλέξει έναν από τους υποδιευθυντές ή ένα από τα παιδιά του, αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό. Κάλεσε όλα τα νεαρά στελέχη σε μια αίθουσα και τους είπε:
«Είναι καιρός για μένα να παραιτηθώ από την θέση μου και να επιλέξω τον επόμενο Διευθυντή. Έχω αποφασίσει λοιπόν να επιλέξω έναν από εσάς.»
Τα νεαρά στελέχη σοκαρίστηκαν, αλλά ο ηλικιωμένος συνέχισε.
«Σήμερα θα δώσω στον καθένα από εσάς από ένα σπόρο. Έναν πολύ ειδικό σπόρο. Θέλω να τον φυτέψετε, να τον ποτίσετε, να περιποιηθείτε το φυτό στο οποίο θα εξελιχθεί και σε ένα χρόνο από σήμερα να μου φέρετε το φυτό για να το δω. Εγώ στη συνέχεια θα κρίνω τα φυτά σας και ανάλογα θα επιλέξω τον επόμενο Διευθυντή για την επιχείρηση μου.»
Ένας νεαρός άνδρας, ο Δημήτρης, πήρε εκείνη τη μέρα και αυτός τον δικό του σπόρο. Πήγε στο σπίτι του ενθουσιασμένος και είπε στη σύζυγό του όλη την ιστορία. Εκείνη τον βοήθησε να βρει μια μικρή γλάστρα, καλό χώμα και λίπασμα και να φυτέψει τον σπόρο.
Κάθε μέρα ο Δημήτρης πότιζε την μικρή γλαστρούλα περιμένοντας να δει τον σπόρο να φυτρώνει. Μάταια όμως.

συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ