Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Εκλέγεται σήμερα το Προεδρείο της Βουλής - Τι θα γίνει με τη Χρυσή Αυγή;




Xωρίς εκπλήξεις αναμένεται να εξελιχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής καθώς το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» φαίνεται να αποσύρει την «γραμμή» υπέρ Βύρωνα Πολύδωρα κόντρα στην επίσημη πρόταση της ΝΔ για τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Στο περιθώριο της χθεσινής ορκωμοσίας των βουλευτών ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον κ. Πάνο Καμμένο και όπως είπαν συνεργάτες του δεύτερου «η κουβέντα έγινε σε φιλικό κλίμα και οι δυο τους θυμήθηκαν τα παλιά από την ΟΝΝΕΔ». Επιπροσθέτως, και ο κ. Πολύδωρας επιχείρησε να διαλύσει κάθε σενάριο καθώς μετακομίζοντας σε νέο γραφείο ανήρτησε πινακίδα που αναγράφει «Βύρων Γ. Πολύδωρας Πρώην Πρόεδρος της Βουλής».
Πέραν όμως τις εκλογής Προέδρου που θα γίνει στις 11 το πρωί, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί και η εκλογή των αντιπροέδρων της Βουλής με την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάζουν τα αρχικά τους πλάνα.
Ειδικότερα, η ΝΔ για την θέση του Α’ αντιπροέδρου διατηρεί τον κ. Γιάννη Τραγάκη, του Β’ τον κ. Θανάση Νάκο αλλά για Γ’ αντιπρόεδρο, αντί του κ. Σπύρου Ταλιαδούρου, προτείνει τον κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης επέστρεψε στην Συγγρού μαζί με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ενώ ως Γ’ αντιπρόεδρος θα είναι αρμόδιος για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» των βουλευτών.
Επιπροσθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει τον κ. Τάσο Κουράκη και προτείνει τον κ. Γιάννη Δραγασάκη για την θέση του Δ’ αντιπροέδρου, το ΠΑΣΟΚ τον κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» την κυρία Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.
 
Άλυτο ζήτημα όμως παραμένει το τι θα γίνει με τον 7ο και τελευταίο αντιπρόεδρο που σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής πάει στο τέταρτο κόμμα της αντιπολίτευσης, δηλαδή την «Χρυσή Αυγή».
Συγκεκριμένα, οι νομικές υπηρεσίες του κοινοβουλίου αδυνατούν να απαντήσουν τι θα συμβεί αν ο προτεινόμενος της Χρυσής Αυγής δεν συγκεντρώσει τουλάχιστον 75 ψήφους, που είναι το πιο πιθανό σενάριο. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος φαίνεται να μην επιλέγει για την συγκεκριμένη θέση τον κ. Χρήστο Παππά που ήταν και ο πιθανότερος προτεινόμενος, και πλέον τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό της κυρίας Ελένης Ζαρούλια, του κ. Ηλία Κασιδιάρη και του κ. Γιώργου Γερμενή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ