Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΟΗΕ: Η λιτότητα απειλεί την παγκόσμια οικονομία

Με τον πιο επίσημο τρόπο αμφισβητούνται πλέον οι πολιτικές λιτότητας που προωθούν διεθνώς το ΔΝΤ, η Ε.Ε. και άλλοι παγκόσμιοι οργανισμοί, οι οποίοι με πρόσχημα το δημόσιο χρέος καταδικάζουν τις οικονομίες σε παρατεταμένη ύφεση και τις κοινωνίες σε απόγνωση.
Στην ετήσια έκθεσή της η Επιτροπή Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΗΕ επικρίνει "τις πολιτικές λιτότητας, όπως αυτές που υιοθετούνται στην Ελλάδα και την
Ισπανία, διότι απειλούν την απασχόληση και θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη". Τα μέτρα λιτότητας, συνεχίζει η έκθεση του ΟΗΕ, "όχι μόνο απειλούν την απασχόληση στον δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές δαπάνες, αλλά κάνουν πιο εύθραυστη και αβέβαιη την οικονομική ανάκαμψη".
Ο ΟΗΕ κατηγορεί το ΔΝΤ ότι πιέζει πολλές αναπτυσσόμενες χώρες να μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες και καλεί τις κυβερνήσεις να σκεφτούν τις πιθανές κοινωνικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι οικονομικές τους πολιτικές στη διατροφή, την υγεία και την εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ