Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!! ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΑ;

Είναι άξιον απορίας τελικά με τον κόσμο. Πόσο εύκολα καθοδηγείται από κάποιους που δίνουν το σύνθημα και εξεγείρουν τα πλήθη. Είμαι και εγώ αγανακτισμένη, αλλά όχι όπως όλοι . Είμαι αγανακτισμένη γιατί επιμένουν οι προδοσίες στον τόπο μου. Την χώρα μου. Την Ελλάδα.
Και δεν είναι τώρα.
Είναι από παλιά πολύ παλιά.
Δεν έφτασε η Ελλάδα εδώ που είναι τώρα από την σημερινή κυβέρνηση.
Ας θυμηθούμε μόνο την εποχή που ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε στο μανιφέστο του κόμματός του «ο σκοπός δεν είναι να πάρουμε την εξουσία, αλλά να δημιουργήσουμε εκείνους τους μηχανισμούς πού θα μας κρατήσουν στην εξουσία» και εννοούσε όλους εκείνους τους πράσινους δημόσιους υπάλληλους πού καθόντουσαν τρείς-τρείς σε ένα γραφείο και εμείς νομίζαμε πώς τους πλήρωνε το κόμμα και όχι οι τσέπες μας.
Όλες εκείνες οι ρεμούλες από τους διάφορους τυχάρπαστους και όλη η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Τους νεόπλουτους και τα «νέα τζάκια» . Και μετά το ευρωπαϊκό χρήμα. Οι «ΜΚΟ». Τι να θυμηθείς. Τά γνωρίζετε. Βγαίνει ο Μαρκάτος τώρα να μας πεί κλαψουρίζοντας πώς ανησυχεί για τα παιδιά μας και το μέλλων τους όταν ήταν ένας από αυτούς πού διέβρωσε την παιδεία με τις προοδευτικές ιδέες του , για το πανεπιστημιακό άσυλο και το δικαίωμα των νέων να αλωνίζουν με τις κομματικές σημαίες αλλά ποτέ να μην παίρνουν πραγματική μόρφωση.
Και έρχονται σήμερα , να υπερασπιστούν τους ¨Αγανακτισμένους». Αυτό τους διατάσει το «Διευθυντήριο» της κατεύθυνσης του πλανήτη.
Δεν είδα όμως κανένα «κίνημα αγανακτισμένων» να δημιουργείται για το κατάντημα της Ελλάδος ως χώρα «λαθροαποβλήτων» πού την έχουν καταντήσει. Μέχρι και στρατόπεδα κλείνουν για να γίνουν χώροι συγκέντρωσης μεταναστών . {Νομίζω πώς πληρώνεται η κυβέρνηση από την ΕΟΚ για να δέχεται μετανάστες}
Σε λίγο θα πούν πώς η απογραφή επέφερε το συμπέρασμα ότι αν ζούν σε ένα σπίτι με 4 δωμάτια 2 άτομα , θα πρέπει να δεχθούν να συγκατοικήσουν μαζί τους και 2 μετανάστες . Και μπορεί να πείσουν πολλούς με την δικαιολογία ότι θα έχουν έκπτωση φόρου.

Όπως η ηλιθιότητα με το μάζεμα των αποδείξεων.
Για να πατάξουν την φοροδιαφυγή λένε.
Μά αυτοί πού φοροδιαφεύγουν είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Έχουν τα οργανωμένα λογιστήρια πού από αυτά θα έπρεπε το κράτος να αρχίσει τους ελέγχους.
Όσο για τις αποδείξεις του λιανεμπορίου; θα μπορούσαν να μην υπάρχουν καθόλου , καθώς θα μπορούσαν να μην έχουν βιβλία εσόδων -εξόδων οι επιχειρήσεις αλλά βιβλίο αγορών μόνο.
Ποια είναι η διαφορά;
Με το βιβλίο αγορών φορολογείσαι αμέσως με ένα ποσοστό επί των αγορών του είδους σου πού κάνεις , ενώ με το εσόδων-εξόδων δεν φορολογείσαι για την αγορά αλλά επί των πωλήσεων.
Δηλαδή , πούλησες; αποδίδεις ΦΠΑ , δεν πούλησες; δεν δίνεις φόρο.
Ο κόσμος ποτέ δεν βγαίνει στους δρόμους και τις πλατείες αυθόρμητα. Πάντα καθοδηγείται. Αυτό θα πρέπει να το εμπεδώσουμε στο μυαλό μας καλά. Και θα πρέπει να βάλουμε το νού μας να σκεφτεί πού μας οδηγούν. Γιατί κάπου μας οδηγούν και εμείς θα νομίζουμε πώς εμείς το θέλουμε.
Ο καθένας όμως, που άγετε και φέρετε, πού κατεβαίνει στις πλατείες , και πού «αυθόρμητα» μουντζώνει, κίνηση πού μπορεί να μην είναι στο ύφος του, αλλά μην σού τύχει να βρίσκεσαι σε πλήθος, σε μάζα, δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς , γίνεσαι ένα με τους άλλους και μαζικοποιημένος κάνεις ότι και οι πολλοί , ο καθένας λοιπόν άς κάτσει σπίτι του μισή ώρα πρίν κατέβει στην πλατεία και να σκεφτεί . Να σκεφτεί τι ζητάει , τι θέλει να αλλάξει, τι θα κάνει καλλίτερο το αύριο και την ζωή του, που θα μπορούσε να συμβάλει ώστε η Ελλάδα να είναι αυτό πού ονειρεύεται για τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του. Για το σήμερα και το αύριο. Και αφού τα σκεφθεί και καταλάβει ότι αυτά που σκάφτεται είναι δικά του, τότε να πάρει τον δρόμο για την πλατεία. Να ανταλλάξει τις σκέψεις του με τους άλλους. Να δεί που συμφωνούν και που διαφωνούν. Να συνειδητοποιήσει λοιπόν πώς η απόφαση είναι δική του και όχι καθοδηγούμενη.
Αλλά , πάνω από όλα, θα πρέπει να κατανοήσει πώς όλα αυτά δεν γίνονται για το χρήμα. Γίνονται για ένα πραγματικά καλλίτερο αύριο , για τον εαυτό μας, την χώρα μας , την φύση και την γή μας.
Ερώτηση εργασίας : Αν φίλε «αγανακτισμένε» είχες εξασφαλισθεί οικονομικά , είχες εργασία σίγουρη και καλοπληρωμένη και καταθέσεις , θα ήσουν στην πλατεία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ