Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Λ. Κατσέλη: «Nαι» στη μείωση μισθών υπό προϋποθέσεις

Υπέρ της μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα σε επιχειρήσεις και κλάδους που είτε έδωσαν υψηλές αυξήσεις τα προηγούμενα χρόνια είτε δοκιμάζονται από την κρίση, τάχθηκε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λ. Κατσέλη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στον ΣΚΑΪ.
«Σε ορισμένες περιπτώσεις, σε ορισμένους κλάδους και κυρίως σε ορισμένες επιχειρήσεις χρειάζεται αυτή την περίοδο κάποια ελάφρυνση και του μισθολογικού κόστους, προκειμένου να διατηρηθούν θέσεις εργασίας. Και θα σας πω ένα παράδειγμα. Εάν σε μία επιχείρηση τα τελευταία 5 - 6 χρόνια έχουν αυξηθεί 30%, 35% οι μισθοί, λόγω π. χ. μιας διαπραγμάτευσης που είχε γίνει κάτω από άλλες συνθήκες, σήμερα που υπάρχει μια μεγάλη πτώση της ζήτησης και του τζίρου, αυτή η επιχείρηση δεν μπορεί να σταθεί. Και επειδή στην Ελλάδα έχουμε πολύ μικρές επιχειρήσεις, τελικά τι βλέπουμε; Επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο. Αρα, ο στόχος αυτήν την περίοδο και τα επόμενα χρόνια ποιος είναι; Να υπάρχει ευελιξία σε επίπεδο επιχειρήσεων, ώστε να διατηρηθούν», σημείωσε η κ. Κατσέλη. Επίσης, αναγνώρισε ότι ετοιμάζει νέο θεσμικό πλαίσιο για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας στο πλαίσιο των αναπροσαρμογών που ορίζει το Μνημόνιο.

http://news.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ