Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Πρωτομαγιά. Ημέρα αργίας τής άνοιξης καί τής εργασίας; Ή τών σατανιστών καί τής συνωμοσίας;


Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι γιορτάζουν την 1η Μαΐου ετησίως - όχι μόνο στη σύγχρονη Ρωσία, στην οποία αυτή η γιορτή (με το νέο όνομα "Διακοπές της Άνοιξης και της Εργασίας") κληρονόμησε από τη σοβιετική εποχή, αλλά σε περισσότερες από εκατό χώρες του κόσμου. Για τους απλούς ανθρώπους, αυτές οι διακοπές συνδέονται με εργατικές διαδηλώσεις, μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις κάτω από τον ζεστό ήλιο του Μαΐου, έντονα πνεύματα, μια αίσθηση ενότητας με άλλους ανθρώπους και, φυσικά, μια μέρα ...

Αυτή, για παράδειγμα, ήταν η αργία της Πρωτομαγιάς μεταξύ των απλών ανθρώπων στην ΕΣΣΔ. Αλλά τι, λοιπόν, τώρα που  καταλαβαίνουν το τι  είδους εκδήλωση είναι,  ή για να το θέσω πιό απλά, είναι αμφισβητήσιμη από ιστορικής απόψεως.
Είναι γνωστό ότι οι ρίζες των διακοπών της Πρωτομαγιάς πηγαίνουν πολύ πίσω στην αρχαία Ιταλία, σε  φυλές πού  λατρεύουν περισσότερα από 3000 χρόνια την θεά Μάγια, προς τιμήν τής οποίας ο ανοιξιάτικος μήνας ονομάστηκε Μάιος. Προκειμένου να εξοικειωθούν με αυτή η θεά της γονιμότητας και να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα της ανοιξιάτικης σποράς, οι αρχαίοι Ιταλοί πραγματοποίησαν εορτασμούς την πρώτη ημέρα αυτού του μήνα, όπου η ανοιξιάτικη  διασκέδαση κατάντησε  να κάνει  ανθρώπινες θυσίες, ακολουθούμενες από ομαδικά όργια. Ακόμα και ο  Ρωμαίος αυτοκράτορας Τιβέριος προσπάθησε να απαγορεύσει αυτές τις γιορτές, αλλά οι απαγορεύσεις δεν λειτούργησαν: ο εορτασμός της «διασκέδασης Μαΐου» είχε ήδη θεωρηθεί ως «λαϊκή ανάγκη» και από την Ιταλία εξαπλώθηκε σε άλλες επαρχίες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Με την εξάπλωση του Χριστιανισμού στην Ευρώπη, αυτή η ημέρα  άρχισε νά διχάζει τόν κόσμο. Ανίκανη να την ακυρώσει, η Εκκλησία προσπάθησε να την ενεργοποιήσει και να την μειώσει σε απλές γιορτές και εορταστικές ανοιξιάτικες διακοπές στη φύση. Αλλά η δαιμονική ιστορία της Πρωτομαγιάς οδηγούσε μόνο υπόγεια και πήρε έναν ανοιχτά δαιμονικό χαρακτήρα, ειδικά στη βόρεια Ευρώπη, όπου ο θρύλος προέκυψε ότι τη νύχτα της 1ης Μαΐου όλες οι ακάθαρτες σατανικές  δυνάμεις πετούν σε σκούπες και κατσίκες στο Όρος Brocken στη Γερμανία  από μάγισσες και διάβολους.

Αυτή τη νύχτα ονομαζόταν Walpurgis  με το όνομα Walpurgis - κόρη ενός από τους βασιλιάδες της Σαξονίας. Ήταν μονή σε ένα από τα βαυαρικά μοναστήρια και έγινε διάσημη για τα θαύματα. Η Walpurgia πέθανε το 777, και έναν αιώνα μετά το θάνατό της κατά τη διάρκεια επισκευών στο μοναστήρι, ο τάφος της υπέστη τυχαία ζημιά και το βράδυ - μόλις την 1η Μαΐου - εμφανίστηκε η τρομερή σκιά της, τρομοκρατώντας τον επίσκοπο. Αργότερα, η λατρεία της Walpurgia στη Γερμανία για κάποιο λόγο άρχισε να αποκτά απόκρυφα χαρακτηριστικά και το όνομα και η ημέρα της μνήμης της συσχετίστηκαν με τον θρύλο των κακών πνευμάτων.

Μια εκπληκτική σύμπτωση (ή όχι μια σύμπτωση;): Στο ίδιο μέρος, στη Γερμανία, και την 1η Μαΐου 1776, ιδρύθηκε το Τάγμα των Ιλλουμινάτι (δηλαδή «φωτισμένο») στο Πανεπιστήμιο της Ινγκολσταντ (Βαυαρία), του οποίου αργότερα έγινε ο μεγάλος Γκαίτε, που περιέγραψε το Σάββατο στο Brocken στο Φάουστ. Ο ιδρυτής του Τάγματος, ο Adam Weishaupt, ήθελε να διασταυρώσει τις παραδόσεις του Ιησουιτικού Τάγματος (στην άρνηση της χριστιανικής θρησκείας) με τις μασονικές παραδόσεις, και θεώρησε τους Μασόνους «υπερβολικά ανοιχτούς» ώς οργανισμό. Σύμφωνα με τον Weishaupt, τα μέλη της κοινωνίας των Illuminati έπρεπε να είναι "επιχειρηματικοί, ευέλικτοι, υποκριτικοί άνθρωποι".

Το πρόγραμμα της νέας μυστικής κοινωνίας, που συνέταξε ο Weishaupt (ο οποίος πήρε το ηχηρό ψευδώνυμο «Spartacus»), είπε: «Όλα τα μέλη αυτής της κοινωνίας πρέπει ήσυχα και χωρίς ορατή επιμονή να επεκτείνουν την επιρροή τους σε ανθρώπους όλων των τάξεων, όλων των εθνικοτήτων και όλων των θρησκειών, πρέπει να εκπαιδεύσουν το μυαλό σε μια γνωστή κατεύθυνση. αλλά πρέπει να γίνει σε βαθιά σιωπή και με κάθε δυνατή ενέργεια. Είναι απαραίτητο να κάνουμε τις αρχές μας μοντέρνες, έτσι ώστε οι νέοι συγγραφείς να τις διαδώσουν στην κοινωνία και έτσι, εκτός από τη θέλησή τους, να εξυπηρετήσουν τον σκοπό μας ... Δέστε τα χέρια  σε όλους εκείνους που αντιστέκονται. Συντρίψτε όλους όσους δεν μπορείτε να πείσετε. "

Σε λίγα χρόνια, ο αριθμός των οπαδών του Τάγματος αυξήθηκε από 9 «ιδρυτές» σε αρκετές χιλιάδες με υποκαταστήματα σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες. Το 1797, ο ιερέας Augustine de Baruelle δημοσίευσε ένα βιβλίο, Memoirs on the History of Jacobinism, το οποίο περιγράφει μια παγκόσμια συνωμοσία που περιλαμβάνει πολλές μυστικές ομάδες (που συντονίστηκαν από τους Illuminati), οι οποίες οδήγησαν στη Γαλλική Επανάσταση. Ο περαιτέρω στόχος των Illuminati, de Baruel, χαρακτήρισε την καταστροφή του Χριστιανισμού, του κράτους και της κοινωνίας ως τέτοια. Ο Ντε Μπαρουέλ χαρακτήρισε τον Γουίισαπτ ως «κακή ιδιοτροπία της φύσης» και του έριξε κάθε ευθύνη για τις δραστηριότητες των μυστικών εταιρειών.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τον Γάλλο κληρικό (αλλά ανεξάρτητα), ο πρώην Σκωτσέζικος freemason και καθηγητής φυσικής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου John Robison αρχίζει να δημοσιεύει το βιβλίο «Αποδεικτικά στοιχεία μιας μυστικής συνωμοσίας εναντίον όλων των θρησκειών και των κυβερνήσεων της Ευρώπης», όπου απέδειξε την ύπαρξη της συνωμοσίας Illuminati για την αντικατάσταση όλων των θρησκειών μέ τόν λεγόμενο  "Ανθρωπισμό" και τήν δημιουργία  μιας ενιαίας παγκόσμιας κυβέρνησης.

Ο διάσημος Αμερικανός ιστορικός Τζέιμς Μπιλίνγκτον στο βιβλίο του «Fire in the Minds of Men» επεσήμανε άμεσα ότι οι δραστηριότητες των Βαυαρικών Illuminati επηρέασαν το σχηματισμό και την ανάπτυξη επαναστατικών συναισθημάτων στην Ευρώπη του 19ου αιώνα.

Υπάρχει επίσης μια εκδοχή ότι πολλοί από τους ιδρυτές πατέρες των Ηνωμένων Πολιτειών, οι Μασόνοι, ανήκαν επίσης στο Illuminati. Στο πίσω μέρος της αμερικανικής σφραγίδας υπάρχει μια εικόνα μιας ημιτελούς πυραμίδας με το All-Seeing Eye - το σύμβολο των Illuminati - πάνω από αυτό. Η ημερομηνία στην οποία βασίζεται η πυραμίδα στη Μεγάλη Σφραγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι γραμμένη με λατινικούς αριθμούς MDCCLXXVI (1776), που αντιστοιχεί στο έτος έγκρισης της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν ότι η ημερομηνία έχει σχέση μέ την ημέρα ίδρυσης του Τάγματος των Illuminati πού είναι η 1η Μαΐου 1776. Επιπλέον, είναι γνωστές δημόσιες δηλώσεις από έναν από τους ιδρυτές πατέρες των Ηνωμένων Πολιτειών και τον τρίτο πρόεδρό τους Τόμας Τζέφερσον για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων του Adam Weishaupt.

Ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά την οποία η Ημέρα του Μαΐου περιήλθε στον πλανήτη ως αργία των εργατών: την 1η Μαΐου 1886, οι εργατικές οργανώσεις του Σικάγου πραγματοποίησαν απεργία απαιτώντας οκτώ ώρες εργασίας. Η απάντηση ήταν η μαζική απόλυση εργαζομένων σε ένα από τα εργοστάσια του Σικάγου και η διάλυση δυσαρέσκειας από την αστυνομία. Στις 4 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε μια διαδήλωση από τους αναρχικούς, τα θύματα των οποίων ήταν αρκετές δεκάδες άτομα: ένας προκλητικός έριξε μια βόμβα, μετά την οποία η αστυνομία άνοιξε πυρ στο πλήθος . Τον Νοέμβριο του 1887, οι αρχές κρέμασαν τέσσερις αναρχικούς .

Ο Ρώσος ερευνητής και δημοσιογράφος Vladimir Istarkhov υπενθυμίζει ότι η 1η Μαΐου δεν είναι μόνο μια μέρα μετά τη Νύχτα Walpurgis, αλλά και η ημέρα του εορτασμού του Εωσφόρου.

Στη Ρωσία, οι παραδόσεις της γιορτής της 1ης Μαΐου δεν επιστρέφουν στο πολιτικό κίνημα στα τέλη του 19ου αιώνα, αλλά στην εποχή της βασιλείας του πρώτου Ρώσου αυτοκράτορα. Σύμφωνα με τους καταλόγους: «Στη Ρωσία, οι εορτασμοί της Πρωτομαγιάς άρχισαν στη Μόσχα από την εποχή του Πέτρου Ι. Στην αρχή, μόνο ξένοι που υπηρέτησαν στη Μόσχα, στο γερμανικό οικισμό, γιόρτασαν αυτήν την ημέρα, επειδή αυτά τα φεστιβάλ ονομάζονταν ευρέως γερμανικά στρατόπεδα. Τού Πέτρου  του άρεσαν πολύ αυτές οι γιορτές που διέταξε σε όλους να τα οργανώσουν παντού. Με την πάροδο του χρόνου, έγιναν συνήθεια. "

Ο πολιτικός εορτασμός της 1ης Μαΐου στη Ρωσική Αυτοκρατορία ξεκίνησε στη Βαρσοβία, όπου το 1890 αυτή την ημέρα σηματοδοτήθηκε στη μνήμη των γεγονότων του Σικάγου από απεργία 10.000 εργαζομένων. Από το 1892, οι φιγούρες της Μπουντ (η Γενική Ένωση Εβραίων Εργαζομένων στη Λιθουανία, την Πολωνία και τη Ρωσία) γιορτάζονταν ετησίως σε μυστικές συγκεντρώσεις, διαδίδοντας σταδιακά αυτές τις διακοπές μέσω επαναστατικών καναλιών στους εργάτες του Βίλνιους, του Κιέβου, της Αγίας Πετρούπολης, της Τούλα, του Καζάν, της Νίζνι Νόβγκοροντ.  Αν θυμηθούμε ότι ο Ντοστογιέφσκι ονόμασε τους επαναστάτες δαίμονες στο μυθιστόρημά του με το ίδιο όνομα, τότε το νόημα αυτών των συγκεντρώσεων της Πρωτομαγιάς - «Ημέρα Μαΐου» - είναι ακούσια γεμάτο με θρυλικό με μυστικιστικό περιεχόμενο.

Λοιπόν, μετά το 1917, η Πρωτομαγιά έγινε μια από τις κύριες αργίες που καθιέρωσαν οι Μπολσεβίκοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αυστριακός ιστορικός Elizabeth Heres, αναφερόμενος στα αποχαρακτηρισμένα αρχεία του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών και στο Ρωσικό Κέντρο Αποθήκευσης και Μελέτης των Εγγράφων της Πρόσφατης Ιστορίας (το πρώην Κεντρικό Κόμμα Αρχείο του Ινστιτούτου Μαρξισμού-Λενινισμού), ισχυρίζεται: Ο Βλαντιμίρ Ολιάνοφ ήταν μέλος του Τάγματος των Illuminati, έχοντας λάβει μετά από την έναρξη του το γνωστό σε όλους  ψευδώνυμο  Λένιν.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η λαϊκή παράδοση μας έφερε την ιστορία της πρώτης επίσημης γιορτής της 1ης Μαΐου στη Μπολσεβίκικη Ρωσία: «Την πρώτη Σοβιετική Ημέρα του Μαΐου στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα, έγινε ένα θαύμα του Θεού μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους: ένα κόκκινο πάνελ που κάλυπτε την εικόνα του Αγίου Νικολάου στον Πύργο Νικολκάγια της Μόσχας στο Κρεμλίνο, απροσδόκητα και ξαφνικά, κόπηκε από πάνω προς τα κάτω σε λωρίδες που  άρχισαν να βγαίνουν και να πέφτουν και η παλιά εικόνα του Αγίου Νικολάου του Μοζαϊσκι, σεβαστή από όλη τη Ρωσία,  εμφανίσθηκε: το αριστερό χέρι με το σταυρό πυροβολήθηκε από τους μπολσεβίκους   του Κρεμλίνου, το δεξί με το σπαθί εισήλθε απειλητικά "...
ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. ...

    Εγρηγορείτε !


    Έριξαν τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ της Καλλιόπης Σουφλί !



    Ποιητής των χρωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ