Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Η Ρωσία καταγγέλλει την Άγκυρα για το θέμα των Ιμίων

19 newsorama

Με ένα καταπληκτικό ρεπορτάζ του κρατικού ειδησεογραφικού Ria Novosti η Μόσχα καταγγέλλει την Άγκυρα για προσβολή της Μνήμης των Ελλήνων "νεκρών ηρώων" ,όπως τους χαρακτηρίζει, των Ιμίων με την χθεσινή παραβίαση του ΕΕΧ και την πτήση πάνω από την νήσο Καλόλιμνο.

Το περιστατικό αυτό έγινε περίπου 40 λεπτά αφού ο Έλληνας ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκης είχαν ρίξει από Chinook στεφάνια στην περιοχή που είχε καταπέσει το ελικόπτερο και μάλιστα το Ria Novosti φιλοξενεί δηλώσεις του Έλληνα ΥΕΘΑ.

Πρώτη φορά είναι που η Ρωσία εκδηλώνεται με αυτό τον τρόπο στο θέμα των Ιμίων παίρνοντας το μέρος της Ελλάδας και καταγγέλλοντας όχι μόνο την παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου, αλλά και για προσβολή της Μνήμης των Ελλήνων νεκρών από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα το Ria Novosti αναφέρει:

"Τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και αναχαιτίστικαν. Το επεισόδιο έλαβε χώρα στην επέτειο της λήξης της ελληνοτουρκικής κρίσης του 1996 (Ίμια).

Την Πέμπτη τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον ελλληνικό εναέριο χώρο ενώ οι Έλληνες επικεφαλής των ελληνικών ΕΔ πετούσαν τεφάνια στα ύδατα των Ιμίων  όπου σκοτώθηκαν τρεις Έλληνες στρατιωτικοί κατά την σύγκρουση που έλαβε χώρα 20 χρόνια πριν" αναφέρει ο Έλληνας ΥΕΘΑ Π.Καμμένος

Το 1996 υπήρξε διένεξη στα ύδατα των Ιμίων στο Αρχιπέλαγος των Δωδεκανήσων στο Αιγαίο η οποία πυροδότησε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Δύο χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ έφτασαν στο χείλος του πολέομου μέσα σε μερικές ημέρες. Η κρίση εκτονώθηκε με ξένη μεσολάβηση από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Τις τελευταίες ημέρες, ένα ελικόπτερο του ΠΝ συνετρίβη στην περιοχή της κρίσης σκοτώνοντας τρεις αξιωματικούς. Τεχνικές βλάβες ήταν ο επίσημος λόγος της συντριβής. Από τότε η Ελλάδα τιμά την Μνήμη των Ελλήνων αξιωματικών του ΠΝ αναφέρει στο ρεπορτάζ του το Ria Novosti

Μετά την τελετή ο Π.Καμμένος τόνισε ότι "κανείς δεν θα ξαναπροκαλέσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας"

"Μερικοί επιχειρούν να προκαλέσουν την κυριαρχία μας στο Αιγαίο, και αναφέρω από έναν τόπο εθνικής Μνήμης ότι δεν θα τα καταφέρουν" είπε στο RIA Novosti.

"Ακόμα και σήμερα όταν πετάγαμε στεφάνια για να τιμήσουμε τους ήρωες μας, 8 χιλιόμετρα νοτίως των Ιμίων, τουρκικά μαχητικά παραβίασαν των εναέριο χώρο μας και αναχαιτίστηκαν από την ΠΑ"
"Όλοι θέλουμε διάλογο και ειρήνη, αλλά οι συνομιλίες δεν μπορούν να θέτουν υπό αμφισβήτηση τις εθνικές προτεραιότητες και την πολιτική ευθύνη προστασίας της Πατρίδος."

 prisonplanet.gr



Χεχεχεχεχεχέ… Τοὺς πάω ἀκόμη περισσότερο τοὺς Ῥώσσους τώρα!!!
Κρέμασαν πανῶ ἀπέναντι ἀπὸ τὴν Ἀμερικανικὴ Πρεσβεία στὴν Μόσχα, μὲ τὴν μούρη τοῦ Ὀμπάμα, ποὺ γράφει «Killer» (Δολοφόνε), μὲ ἀφορμὴ τὴν ἀπόφαση τοῦ Πενταγώνου στὶς 25 Ἰανουαρίου 2016 νὰ στείλῃ, γιὰ ἀρχή, 1.800 στρατιῶτες στὴν Συρία!!!
Δολοφόνε...
Παπανικολάου Σωτήρης
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ