Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ Η ΑΜΦΙΠΟΛΗΗΗΗ...!!!

 ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ;;!!! ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ;;; ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ;;...ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΤΟΡΟΣ;;...ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ;;..!!!  

Κάθε νέα ανακάλυψη στον εντυπωσιακό αρχαίο τάφο της Αμφίπολης "γεννά" περισσότερα ερωτήματα παρά δίνει απαντήσεις, ενώ άγνωστο παραμένει τι μπορεί να κρύβεται στην τεράστια έκταση που ακόμη δεν έχει ανασκαφεί από τους αρχαιολόγους.

Τα ερωτήματα πολλά και... σταθερά. Με κυριότερο απ' όλα το ποιος, ποια ή... ποιοι έχουν ταφεί στο εκπληκτικό μνημείο του λόφου Καστά.
Κάθε μέρα που περνά, νέες ερμηνείες, εικασίες και θεωρίες έρχονται στο "φως" και πως να γίνει διαφορετικά, όσο ο ίδιος ο τάφος δεν "μιλά" από μόνος του.
Το... αδιέξοδο που συνάντησαν οι αρχαιολόγοι στον τρίτο θάλαμο έφερε μεν απογοήτευση, που συνοδεύεται από την ελπίδα ότι το ταξίδι στα έγκατα της μακεδονικής γης συνεχίζεται... υπογείως.
Τεράστια έκταση δεν έχει ακόμη ανασκαφεί
Μία πολύ σημαντική παράμετρος είναι η έκταση που δεν έχει ακόμη ανασκαφεί. Η διάμετρος του τύμβου είναι 158,4 μ. και η ανασκαφή καλύπτει με... το ζόρι τα 25 μ. σε ευθεία γραμμή.
 Τι κρύβεται λοιπόν στα υπόλοιπα 133 μέτρα; 
 Πόσο πιθανό είναι η ανασκαφή να σταματά στον τρίτο θάλαμο του ταφικού μνημείου;
Η λογική και οι... ελπίδες λένε πως όχι. Την ίδια ώρα, ωστόσο, στην επιφάνεια έρχονται και τα σενάρια πως ο τύμβος έμεινε ημιτελής. Κατασκευάστηκε, δηλαδή, για κάποια πολύ σημαντική προσωπικότητα της αρχαιότητας, αλλά τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε.
Παρόλα αυτά, το μότο της ανασκαφικής ομάδας, που τηρείται σαν... ευαγγέλιο, αναφέρει πως τις απαντήσεις θα τις δώσει μονάχα το ίδιο το ταφικό μνημείο. Αν και εφόσον υπάρχει συνέχεια στην ανασκαφή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

Σελίδες

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ