Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Τό εμφιαλωμένο νερό σέ πλαστικά μπουκάλια καί ή χημική ουσία BPA .

Η BPA.
Δισφαινόλη Α (BPA) είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη χημική ουσία που μπορεί να συμπεριφέρεται όπως τα οιστρογόνα. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή των πολυκαρβονικών πλαστικών και στις εποξικές ρητίνες. Η BPA είναι σε πολλά καταναλωτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της συσκευασίας τροφίμων ποτών, και δοχείων, σε πλαστικές συσκευασίες τροφίμων, στεγανωτικά υλικά οδοντιατρικής. Η έκθεση σε ανθρώπους είναι πολύ διαδεδομένη και εμφανίζεται κυρίως σε μολυσμένα τρόφιμα και ποτά.
Μελέτες σε ζώα και ανθρώπους έχουν συνδέσει την ορμόνη BPA- ευαίσθητων καρκίνων, όπως του μαστού και του προστάτη. Μια πρόσφατη μελέτη στην Κίνα διαπίστωσαν ότι η έκθεση σε BPA μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για έναν κοινό τύπο όγκου του εγκεφάλου που ονομάζεται μηνιγγίωμα. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη με τα υψηλότερα επίπεδα της BPA στα ούρα ήταν περίπου 1,6 φορές (160%) με περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με μηνιγγίωμα σε σύγκριση με εκείνους με τις χαμηλότερες συγκεντρώσεις.

Η BPA βρίσκεται στα ούρα του 95% των ενηλίκων. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η κατανάλωση κονσερβοποιημένης σούπας, μπορεί να καρφώσει τα ουρικά επίπεδα του (BPA σας) κατά 1.200% έναντι της φρέσκιας σούπας
Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αποφεύγονται τα πλαστικά προϊόντα και να χρησιμοποιείτε ποτήρι. Δυστυχώς, σχεδόν από όλους το εμφιαλωμένο νερό πωλείται σε πλαστικές φιάλες.





Πιστεύω ότι κάναμε ένα τεράστιο λάθος όταν εισάγαμε στη ζωή μας σε πάρα πολλές χρήσεις τα πλαστικά. Πίνεις λίγο νερό και αμέσως μετά πετάς ένα μπουκάλι που είναι προορισμένο να μείνει για πάντα στη φύση. Και μακάρι να ήταν έτσι. Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Το πλαστικό με τον καιρό ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ σε όλο και μικρότερα κομμάτια ώσπου φτάνει να υπάρχει σε μικροσκοπικά κομμάτια τα οποία μολύνουν το χώμα, τα νερά, θάλασσες και ποτάμια.

Τα μικροσκοπικά αυτά κομματάκια πλαστικού καταναλώνονται από όλους τους θαλάσσιους οργανισμούς και με την τροφική αλυσίδα μεταφέρεται σε όλο και μεγαλύτερες συγκεντρώσεις προς τα μεγάλα ψάρια και στα θαλασσοπούλια. Μερικά είδη πλαστικού έχουν την τάση να μιμούνται τις θηλυκές ορμόνες και να διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα, με αποτέλεσμα αυτό που λέμε σωματική θηλυκοποίηση των αρσενικών ειδών του πλανήτη, μεταξύ αυτών και του ανθρώπου.

Γι αυτή την κατάσταση μαζί με τα πλαστικά ευθύνονται και πολλά ακόμη είδη χημικών. Έχουν παρατηρηθεί μεγάλες αλλοιώσεις στη σεξουαλική συμπεριφορά και στη μορφή των γεννητικών οργάνων σε κοπάδια άγριων αρσενικών ζώων που πιθανότατα μολύνθηκαν από αυτά τα χημικά. Σε ποτάμι της Αγγλίας έχει παρατηρηθεί αλλαγή φύλλου των αρσενικών ψαριών ενός είδους, λόγω της μόλυνσης με διάφορα τοξικά χημικά!

Και δυστυχώς υπάρχουν ακόμη πιο δυσάρεστα νέα από την εκθήλυνση. Οι πλαστικές ουσίες είναι υπεύθυνες για καρκίνους και μείωση γονιμότητας. Είναι συνταρακτικό αλλά η πυκνότητα του ανδρικού σπέρματος έχει μειωθεί κατά 50% σε σχέση με παλιότερες γενιές! Επίσης παρατηρούνται και αλλοιώσεις στο σπέρμα. Δηλαδή το ανδρικό σπέρμα έγινε λιγότερο πυκνό και ταυτόχρονα κατώτερης ποιότητας. Γι αυτό δεν είναι παράξενο που βλέπουμε όλο και περισσότερα ζευγάρια να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην τεκνοποίηση.

Σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα που δημιουργούν τα πλαστικά, κάποιοι είχαν την άκρως ηλίθια ιδέα να προσθέσουν στο πλαστικό μία ουσία, η οποία παλιότερα χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο οιστρογόνων από τις γυναίκες. Το όνομά αυτού Bisphenol_A ή πιο σύντομα BPA (στα Ελληνικά Δισφαινόλη Α). Η ουσία κάνει το πλαστικό σκληρότερο και ανθεκτικότερο, αλλά παράλληλα βλάπτει όσους έρχονται πολύ σε επαφή μαζί του. Μεγάλες ποσότητες εκλύονται όταν το πλαστικό θερμαίνεται, χαράσεται, κόβεται. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε εδώ ότι δεν έχουν όλα τα πλαστικά αυτήν την ουσία, αλλά γενικά είναι πολύ διαδεδομένη και χρησιμοποιείται συχνά στα παιδικά μπιμπερό αλλά και ως επίστρωση σε μεταλλικές κονσέρβες.

Επίδραση στις γυναίκες
Εδώ και χρόνια παρατηρείται πρόωρη σωματική ωρίμανση νεαρών κοριτσιών. Αρχικά γινόταν η υπόθεση ότι αυτό οφείλεται στις καλύτερες συνθήκες ζωής, διατροφής κλπ, αλλά όλο και περισσότερες ενδείξεις δείχνουν προς την κατεύθυνση του BPA. Η ουσία BPA είναι η αιτία για πολλούς καρκίνους του στήθους.
 Επίσης Επικάλλυψη BPA στις χάρτινες αποδείξεις λιανικής πώλησης!
Η δυνητικά επικίνδυνη χημική ουσία διφαινόλη Α (ΒΡΑ), που περιέχεται σε πλαστικά, συσκευασίες διαφόρων τροφίμων (κονσέρβες κ.α.), υπάρχει επίσης στις αποδείξεις και, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, μπορεί να απορροφηθεί στα σώματα των ανθρώπων μέσω του δέρματος των χεριών που τις αγγίζουν.Μια έρευνα του 2011 που ανέλυσε δείγματα θερμικών χαρτιών για αποδείξεις ταμειακών μηχανών σε ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ν. Κορέα και Βιετνάμ, βρήκε ΒΡΑ στο 94%.
στοιχεία από

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ