Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ο φόρος του χοντρού

Δεν είναι τυχαία η παλιά, καλή φιλία Βαρουφάκη με τους Γαπαίους. Ομοιος ομοίω κι ο κολιός στα λάχανα, που θα 'λεγε κι ο Γιώργος

Ο Γιάνης με το ένα νι, που μιλάει τα εγγλέζικα σαν Αμερικάνος (κάτι θυμίζει αυτό), ντύνεται σαν Ινδός μαχαραγιάς ή αντιβασιλεύς Ζεφυρίου και έλκει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ λες και είναι ο Λιμπεράτσε της οικονομίας, είναι φίλος με τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος μπορεί να σου καταστρέψει μια ήπειρο την ώρα που κάνει ποδήλατο ή κανό. Συνεπώς, δεν θα μπορούσαν παρά να βρίσκονται αμφότεροι στο μενού όσων σερβίρουν πικάντικες ειδήσεις, οι οποίες γειτνιάζουν με την κωμωδία - αν όχι τον τραγέλαφο. Ο Γιάνης μπορεί να διαθέτει ένα ν στο μικρό όνομά του, αλλά έχει μπόλικο νου. Μπορεί να δανείσει νιονιό ακόμα και σε όσους ψήφισαν (από πεποίθηση, όχι συμφέρον) Βαγγέλη Βενιζέλο. Θρυλείται ότι, μια και είναι διάνοια περί τα οικονομικά και αυτό έχει φανεί στην αγορά -ίσως όχι στην ελληνική, αλλά σε κάποια τέλος πάντων-, ανακάλυψε μέθοδο ευκόλου και αβιάστου καλύψεως της μέλαινας οπής της ελληνόφωνης οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ