Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Η Χρυσή Αυγή ήρθε γιά νά μείνει





Εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος: Η Χρυσή Αυγή ήρθε για να μείνει


Σημαντική παρατήρηση: Η ΝΔ φτιάχνει αναχώματα και η Χρυσή Αυγή τα απορροφά
Εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος: Η Χρυσή Αυγή ήρθε για να μείνειΕκτενή ανάλυση του ψυχικού δυναμικού της Χρυσής Αυγής έκανε ο γνωστό εκλογολόγος, Ηλίας Νικολακόπουλος, στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζοντας την ανησυχία του για την διάλυση της κλεπτοκρατίας και την επέλαση των δυνάμεων της κάθαρσης και της ανεξαρτησίας, ο Νικολακόπουλος, είπε κάποιες αλήθειες που καλό είναι να τις αντιληφθούν οι κρατούντες, μπας και σταματήσουν τις αλλεπάλληλες γκάφες.
Ο Νικολακόπουλος αναλύοντας το «προφίλ του ψηφοφόρου της Χρυσής Αυγής» κάνει λόγο για μία επικράτηση στις νεαρές προς μέσες ηλικίες και για ένα μορφωτικό επίπεδο μέσο, λογικό το δεύτερο για κάθε είδους κόμμα. Οι παρατηρήσεις του Νικολακόπουλου στην συνέχεια, γίνονται ακόμα πιο «μαύρες» για το καθεστώς, αφού γίνεται λόγος για ένα σώμα ψηφοφόρων πλήρως αποφασισμένων, οι οποίοι θα στηρίξουν την Χρυσή Αυγή σε κάθε εκλογική διαδικασία.
Το δεύτερο που παρατηρεί ο Νικολακόπουλος είναι ότι η Χρυσή Αυγή αντλεί περισσότερο ψηφοφόρους από τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την κρίση, δηλαδή μέχρι και την μεσαία τάξη, ενώ αυτό διαρκώς επεκτείνεται. Παρομοίως επεκτείνεται η επιρροή της Χρυσής Αυγής στις ηλικίες, αφού από ένα Κίνημά αμιγώς νεολαιίστικο επεκτείνεται και στις μέσες ηλικίες, ανεβάζοντας τα ποσοστά του παντού.
Το τρίτο που παρατηρεί ο εν λόγω εκλογολόγος είναι ότι όλες οι προσπάθειες της ΝΔ για καταπολέμηση της Χρυσής Αυγής όχι μόνο έχουν πέσει στο κενό, αλλά έχουν λειτουργήσει και εναντίον της. Η δημιουργία αναχωμάτων προς απορρόφηση ψηφοφόρων από την Χρυσή Αυγή  στην πραγματικότητα εν τέλει ευνοεί την Χρυσή Αυγή. Όπως δείχνει εμφανώς ο χάρτης η ΝΔ φτιάχνει διαρκώς αναχώματα προς ανάσχεση της Χρυσής Αυγής, τα οποία ενισχύονται από απογοητευμένους νεοδημοκράτες. Όμως, εν τέλει οι ψηφόφοροι αυτών των αναχωμάτων καταλήγουν στην Χρυσή Αυγή και παραμένουν αμετακίνητοι μετά από αυτό.
Γράφει επακριβώς ο Νικολακόπουλος ότι η Χρυσή Αυγή έχοντας υψηλή συσπείρωση, αντλεί ψηφοφόρους από τον Καρατζαφέρη (14%), από τη ΝΔ (8%), από τους ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ (4%) και τον ΣΥΡΙΖΑ (2,5%). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ