Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Παύση πληρωμών - Εκρηκτική έλλειψη ρευστότητας στην αγορά

Νέο Μνημόνιο «μαγειρεύει» ο Σόιμπλε...

Μια εξουθενωμένη κοινωνία, τη φοροδοτική ικανότητα της οποίας έχουν εξαντλήσει εδώ και καιρό, συνεχίζουν να πιέζουν κυβέρνηση και τρόικα προκειμένου να χαρακτηριστεί επιτυχής η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας.
Οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν φόρους και χαράτσια, ασφαλιστικές εισφορές, δάνεια και πάσης φύσεως υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, κι όμως το κράτος, που πλέον δεν εισπράττει, σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στο δεδομένο της άτυπης παύσης πληρωμών.
Φαίνεται ότι τα πλασματικά πλεονάσματα, οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης στα χαρτιά και η ευημερία των αριθμών είναι τα μόνα που απασχολούν το οικονομικό επιτελείο και σε καμιά περίπτωση η πραγματική οικονομία, που καθημερινά βουλιάζει. Ωστόσο, παρ’ όλες τις κυβερνητικές προσπάθειες, την εφαρμοζόμενη πολιτική ακραίας λιτότητας και την πειθήνια προσαρμογή στις απαιτήσεις των τροϊκανών, η «βόμβα» του νέου Μνημονίου, με τη δαμόκλειο σπάθη περί εξόδου από την Ευρωζώνη να επανέρχεται, έπεσε και πάλι, διά στόματος, μάλιστα, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Τα πρόσφατα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων κατέδειξαν το μείζον ζήτημα των ληξιπρόθεσμων χρεών, καθώς το α' τετράμηνο του 2014 οι νέες οφειλές ανήλθαν στα 4,3 δις ευρώ, με αποτέλεσμα το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο να αγγίζει τα 66 δις ευρώ!
 πηγή
Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ