Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΤρίτη 10 Ιουνίου 2014

Βενιζέλος και ΚΙΣ για Χρυσή Αυγή


Η προσπάθεια του Βενιζέλου να θέσει εκτός νόμου την Χρυσή Αυγή είναι γνωστή (σχετικό άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα του παΣΟΚ ΕΔΩ). Για να δούμε και ποιοι άλλοι καίγονται για το ίδιο θέμα:

1. Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΣΟΚ
Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, το ΚΙΣΕ απέστειλε στις 6.12.12 την παρακάτω επιστολή:
"Όπως γνωρίζετε σε ανακοίνωσή του στις 8 Μαΐου 2012, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, εκπροσωπώντας τους Έλληνες Εβραίους πολίτες αυτής της χώρας, είχε επισημάνει ότι «την 6η Μαΐου, με την εκλογή νοσταλγών του Φασισμού και του Ναζισμού, η Ελληνική Δημοκρατία δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα». Στην ίδια ανακοίνωση είχαμε διατυπώσει τη βεβαιότητα «ότι οι συμπολίτες μας, οι δημοκρατικές δυνάμεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τα μέσα ενημέρωσης και οι άνθρωποι του πνεύματος και του Πολιτισμού, θα συστρατευτούν ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας κατά του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και του Αντισημιτισμού».
Χαιρετίζουμε, λοιπόν, θετικά την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και τις ολοκληρωμένες προτάσεις σας για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής, ξενοφοβικής, νεοναζιστικής βίας και την ανάδειξη της «Χρυσής Αυγής» ως αντισυνταγματικού μορφώματος.
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος ανταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμά σας για συντονισμό ενεργειών και τίθεταιστη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία που θα συμβάλει στην αφύπνιση της κοινωνίας μας και στη συνειδητοποίηση των κινδύνων που ελλοχεύουν από την διάδοση των πρακτικών βίας και μίσους που πρεσβεύουν οι νοσταλγοί του Ναζισμού στην Ελλάδα.
Έχουμε όλοι καθήκον να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας και να διαφυλάξουμε τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού".
http://www.kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=808:2012-12-07-06-42-03&catid=49:2009-05-11-09-28-23 
2. Συνέντευξη Δαβιδ Σαλτιέλ (Πρόεδρος ΚΙΣ):
Ανήσυχος απέναντι στο υψηλό εκλογικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής, δηλώνει ο Δαυίδ Σαλτιέλ, πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.
Αντιληπτές και απόλυτα κατανοητές οι ανησυχίες του. Αλλά μήπως το παρακάνουν; Πρώτον είναι ψήφος του ελληνικού λαού και δεύτερον δεν πάει και για κυβέρνηση ο εν λόγω πολιτικός σχηματισμός.
Ανάλογες ανησυχίες είχαν εκφραστεί και όταν εντάχθηκαν στη ΝΔ οι Μ.Βορίδης και Α.Γεωργάδης από τους Έλληνες και Αμερικανούς Εβραίους.
Επαναλαμβάνουμε: Κατανοητή η ανησυχία, αλλά ορισμένα πράγματα άπτονται και της επέμβασης στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα. Από την στιγμή που νόμιμα συμμετείχαν στις εκλογές όλα τα άλλα περιττεύουν. Και σε τελική ανάλυση oι ίδιοι δηλώνουν "αντισιωνιστές" όχι "αντισημίτες".
Βέβαια ο Δαυίδ Σαλτιέλ σημειώνει πως παρ' ότι υπάρχει «ασυμβατότητα» ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και το ελληνικό Κοινοβούλιο (σ.σ.: το ίδιο υπάρχει και ανάμεσα στο ΚΚΕ καιτ ο ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά δεν είδαμε να βγάλουν καμιά δήλωση), δεν βλέπει πώς θα μπορούσε να τεθεί εκτός νομιμότητας το εν λόγω κόμμα, και δηλώνει πεπεισμένος ότι οι εκπρόσωποι της Βουλής και δη οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν τη δύναμη "να απομονώνουν ακραία στοιχεία".
Ας δούμε όλη την συνέντευξη που έδωσε:
-Ποια είναι η δική σας αίσθηση, μετά το εκλογικό ποσοστό του 7% που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή;
«Καταρχάς δημιουργεί ανησυχία το ποσοστό αυτό, σε όλους τους έλληνες, κατ΄ επέκταση και στον ελληνικό εβραϊσμό. Το ερμηνεύουμε ωστόσο ως απόρροια της απογοήτευσης του κόσμου απέναντι στο πολιτικό σύστημα και τα οικονομικά προβλήματα. Δεν θεωρούμε ότι αντικατοπτρίζει ταύτιση του κόσμου με την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής. Μπορούμε να το συμπεράνουμε και από το ποσοστό της στις προηγούμενες εκλογές, της τάξης του 0,3%».
-Ανησυχείτε για τυχόν παρενέργειες στην αρμονική συμβίωση της εβραϊκής κοινότητας με τους ανθρώπους αυτούς; Μόνον στη Θεσσαλονίκη, η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε 40.000 ψηφοφόρους.
«Δεν νομίζω να υπάρξουν παρενέργειες, μέχρι σήμερα άλλωστε δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Αλίμονο, είμαστε έλληνες πολίτες, δεν βλέπουμε κάποιο λόγο να ζούμε με τον φόβο. Από την άλλη πλευρά, έχουμε ένα γεγονός - στη Θεσσαλονίκη ήταν 40.000, σε ολόκληρη την Ελλάδα ήταν περισσότεροι από 400.000 οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής -, και οφείλουμε να το σεβαστούμε, ως απόφαση του ελληνικού λαού. Επιμένω πάντως: δεν πιστεύω ότι ταυτίζεται ο κόσμος αυτός με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής. Για τον λόγο αυτό, δεν θέλω καν να σχολιάσω τα ποσοστά σε Καλάβρυτα και Δίστομο. Φθάνουμε σε συμπεράσματα που δεν θέλω να πιστεύω ότι αντανακλούν την πραγματικότητα».
-Στην Ελλάδα, παρατηρούνται κατά καιρούς εκφάνσεις αντισημιτισμού. Αυτές θεωρείτε ότι μπορούν να συνδεθούν, κατά ένα τρόπο, με την άνοδο της Χρυσής Αυγής;
«Μπορεί. Αντισημιτισμός υπήρχε πάντα στην Ελλάδα, και όχι μόνον στην Ελλάδα. Και στην Ευρώπη. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα. Οι δημοκρατικές δυνάμεις αντιδρούν, φαινόμενα αντισημιτισμού καυτηριάζονται, και βεβαίως η δημοκρατία καλά κρατεί. Είδατε τι έγινε προσφάτως στην Τουλούζη, είχαμε ένα γεγονός τραγικό, απόρροια του μίσους και της μισαλλοδοξίας, απέναντι στο οποίο σύσσωμος ο γαλλικός λαός αντέδρασε».
-Σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του, ο κ. Μιχαλολιάκος αμφισβήτησε το Ολοκαύτωμα, υιοθετώντας τη θέση του γάλλου φιλοσόφου Ροζέ Γκαροντί. Πώς το σχολιάζετε;
«Είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει, για το τι πρεσβεύει πραγματικά η Χρυσή Αυγή. Μπορεί να εμφανίζεται ως εθνικιστικό κόμμα, που προτάσσει το συμφέρον της χώρας, εντούτοις δηλώσεις, παραστάσεις σε ναζιστικούς οργανισμούς του εξωτερικού, τοποθετήσεις όπως αυτή που αναφέρετε, περί αμφισβήτησης του Ολοκαυτώματος, αποκαλύπτουν άλλα. Και αυτό μας δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα, όταν υπάρχουν ακόμη επιζώντες του Ολοκαυτώματος, άνθρωποι που φέρουν στο χέρι τους το νούμερο, όταν υπάρχουν ακόμη φούρνοι που καπνίζουν, δεν έχουν περάσει άλλωστε παρά 60 χρόνια από την εποχή εκείνη. Αν οι Ελληνες ξεχάσουμε αυτό που έγινε, αν η Ευρώπη ξεχάσει, τότε θα μπορέσουμε πολύ σύντομα να ξαναδούμε έναν άλλο Χίτλερ, ένα άλλο Ολοκαύτωμα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε εδώ στην Ελλάδα, είναι να ενισχύσουμε την Παιδεία, να εξηγήσουμε στους νέους τι συνέβη, και πώς θα αποφύγουμε κάτι παρόμοιο, να τοποθετούμαστε με μυαλό ανοικτό, εναντίον του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού. Έχω πει σε επέτειο του Ολοκαυτώματος "Ποτέ πια!"», γιατί στόχος είναι να μην ξανασυμβεί. Δεν θέλουμε να ξανασυμβεί. Και δεν εννοώ σ' εμάς: έξι εκατομμύρια εβραίοι κάηκαν στους φούρνους του Άουσβιτς και του Νταχάου, πάει χάθηκαν. Στην Ελλάδα, από 100.000 μείναμε 5.000. Οι νέοι θα πρέπει τώρα να προσέξουν…».
-Συμφωνείτε με την πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη να κηρυχθεί παράνομο το κόμμα της Χρυσής Αυγής, όπως συνέβη στη Γερμανία με το ναζιστικό κόμμα;
«Ο κ. Μπουτάρης, βλέποντας προφανώς την ασυμβατότητα ανάμεσα στις θέσεις της Χρυσής Αυγής και το ελληνικό Κοινοβούλιο, έκανε μία πρόταση. Σέβομαι την άποψη του δημάρχου, θα έλεγα και ότι συμφωνώ. Αν με ρωτήσετε όμως κατά πόσο αυτό είναι εφικτό, φοβάμαι ότι δεν είναι. Δεν νομίζω δηλαδή ότι υπάρχει κάποιος μηχανισμός που να μπορεί να θέσει εκτός Κοινοβουλίου ένα τέτοιο κόμμα, στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον. Απ΄ όσο είδα, πάντως, το Κοινοβούλιο έχει και τη δύναμη, και τη γνώση, να απομονώνει τέτοια στοιχεία, ακραία. Μπορείτε να το διαπιστώσετε και στις διαβουλεύσεις των ημερών, κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν έχει απευθύνει τον λόγο στη Χρυσή Αυγή».
3. ο γνωστός Μπαρόζο:
ΜΠΑΡΟΖΟ: "ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ"
δείτε το σχετικό άρθρο στο Μακελειό 3 κάνοντας κλικ ΕΔΩ
4. Ανοιχτό Γράμμα Εβραίων στην Guardian
Open letter: we are all Greek Jews
Benjamin Abtan, Bernard-Henri Lévy, Elie Wiesel, Amélie Nothomb and others call on Europe to reject the extreme right
Δείτε το αναλυτικό άρθρο ΕΔΩ
Αν υπήρχε Κράτος ο Συνταγματολόγος Βενιζέλος και η Σοσιαλιστική παρέα του δεν θα ξέμπλεκε εύκολα με τις παρακάτω διατάξεις του Συντάγματος
ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Βασικές Διατάξεις
Τμήμα Α
Μορφή Πολιτεύματος
ΆΡΘΡΟ 1
παρ. 3: Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα
ΆΡΘΡΟ 4
παρ. 5: Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
Για το μεν άρθρο 1 παρ.3: όπως όλοι γνωρίζουμε καλά πλέον, οι εξουσίες ΔΕΝ υπάρχουν υπέρ του λαού και του Έθνους διότι όπως είπε ο GAP έχουμε πρόβλημα με την Εθνική Κυριαρχία 


Για το δε Άρθρο 4 παρ.5: το ΠΑΣΟΚ του Συνταγματολόγου Βενιζέλου μείωσε το ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι στα ακίνητα) κατά 30% για πάνω από 1000 τμ, και κατά 60% για άνω των 2000 τμ. (αποδείξεις με ΦΕΚ ΕΔΩ) ενώ ο ίδιος αυτοαναιρείται όπως θα δούμε στο παρακάτω βίντεο:

λ

Όσοι διαθέτουν Πλατωνική-Αριστοτελική Λογική μπορούν να διακρίνουν ότι το άρθρο 4 παρ.5 είναι εντελώς ΑΣΑΦΕΣ διότι το "ανάλογα με τις δυνάμεις τους" μπορεί να μεταφραστεί όπως συμφέρει το Κράτος δηλαδή την εκάστοτε Κυβέρνηση... είναι κάτι σαν το διφορούμενο "Λεφτά Υπάρχουν" που είπε προεκλογικά ο GAP χωρίς να διευκρινίσει για ποιους υπάρχουν τα λεφτά, τελικά δεν υπήρξαν για τον λαό-όχλο αλλά υπήρξαν 233 ΔΙΣ για τις Τράπεζες (αποδείξεις με ΦΕΚ ΕΔΩ)

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ