Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Ό Ροκφέλερ νοιάζεται γιά την υγεία μας!!!!

 Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κλίματος στη Νέα Υόρκη, το Ίδρυμα Ροκφέλερ ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία για να βοηθήσει τις πόλεις να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής κατάρρευσης στην υγεία, με σημαντική εστίαση στη δράση σε αστικό επίπεδο.


Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην υγεία γίνονται ήδη αισθητές σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπου οι πυκνοί πληθυσμοί και οι περιβαλλοντικοί στρεσογόνοι παράγοντες όπως η ζέστη, η ρύπανση και οι πλημμύρες προκαλούν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια, την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων. 

Η νέα έκθεση του Ιδρύματος Rockefeller, Urban Climate-Health Action: A New Approach to Protecting Health in the Era of Climate Change , προσδιορίζει την ανάγκη για βελτιωμένο συντονισμό και σχεδιασμό για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας στις αστικές περιοχές.

Το Ίδρυμα έχει δεσμευτεί πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ σε επιχορηγήσεις, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων C40 και του Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων, για την εφαρμογή ενός σχεδίου δράσης τριών σταδίων που έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση των κενών στις αστικές απαντήσεις σε απειλές για την υγεία που σχετίζονται με το κλίμα.

Το C40 Cities, ένα δίκτυο σχεδόν 100 δημάρχων {είμαστε καί εμείς μέσα} που έχουν δεσμευτεί για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, θα λάβει επιχορήγηση για την υποστήριξη πιλοτικών πρωτοβουλιών για τη θερμική υγεία. Αυτά τα πιλοτικά θα βοηθήσουν τους αξιωματούχους της πόλης και τους βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς να ανταποκρίνονται καλύτερα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία που προκαλούνται από υπερβολική ζέστη, ιδιαίτερα μεταξύ ευάλωτων κοινοτήτων. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών του C40 για την ενίσχυση της αστικής ανθεκτικότητας και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων στην υγεία καθώς εντείνονται οι επιπτώσεις της κλιματικής κατάρρευσης.

Εδώ

καί εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ