Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΚυριακή 27 Ιουνίου 2021

Μετά την Bild η ισραηλινή μεγάλης κυκλοφορίας Haaretz. Παραδέχεται μια ανομολόγητη ως σήμερα αλήθεια. Mιλάει για εκφοβιστές των ΜΜΕ που ενσπείρουν αδικαιολόγητο πανικό στον κόσμο για τον κορωνοιό.

 

Mιλάει για εκφοβιστές ΜΜΕ, Υπουργεία που ενσπείρουν αδικαιολόγητο πανικό στον κόσμο για κορωνοιό!

Μετά την Bild η ισραηλινή μεγάλης κυκλοφορίας Haaretz. Παραδέχεται μια ανομολόγητη ως σήμερα αλήθεια. Mιλάει για εκφοβιστές των ΜΜΕ που ενσπείρουν αδικαιολόγητο πανικό στον κόσμο για τον κορωνοιό. Προτρέπει σε μη δραματοποίηση της κατάστασης να σταματήσει η καταστροφολογία και η τρομοκρατία του κοινού. Μια νέα επικοινωνιακή αρχή που 2 χρόνια ήταν ανύπαρκτη στο συστημικό τύπο.

Μια πρωτοφανής καταχώρηση άρθρου στη Haaretz: ”Ο πανικός COVID που διαδίδεται από τους εκφοβιστές (σσ δεν απέχει πολύ από τον όρο τρομοκράτες αυτούς δηλ. που ενσπείρουν τον τρόμο) των ΜΜΕ και του Υπουργείου Υγείας φαίνεται υπερβολικός αυτή τη στιγμή. Η παραλλαγή του ινδικού δέλτα είναι πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες παραλλαγές και έχει εξαπλωθεί πιο γρήγορα σε άλλες χώρες, και τώρα προφανώς και στο Ισραήλ. Όμως, ο φόβος, που φαίνεται ότι εν μέρει τροφοδοτείται από μια ισχυρή λαχτάρα για κάποιο τηλεοπτικό προσκήνιο, αγνοεί δύο δραματικές αλλαγές στην κατάσταση από τότε που το τρίτο κύμα του κοροναϊού υποχώρησε τον Μάρτιο” Και λέει πιο κάτω τα εμβόλια θα ανασχέσουν την απειλή άρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όπως και να έχουν τα πράγματα η Haaretz πρωτοτυπεί κι ακολουθεί κάπως γραμμή Bild. Mιλάει για κλίμα πανικού που διαμορφώνουν τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί ιθύνοντες με πρώτα τα Υπουργεία Υγείας!!!

Ο τίτλος του άρθρου Haaretz της 27/6/21 είναι: ”Ο πανικός για το τέταρτο κύμα COVID στο Ισραήλ είναι περιττός – και μπορεί να είναι καταστροφικός. ( σσ. αυτή την προτροπή καλό είναι να την λάβουν υπόψιν τους ΜΜΕ και πολιτικοί ιθύνοντες κι αλλού)
Η πιο μεταδοτική παραλλαγή δέλτα εξαπλώνεται στο Ισραήλ. Η απειλή φόβου αγνοεί δύο δραματικές αλλαγές από το τελευταίο κύμα COVID. Και η μια είναι ο εμβολιασμός ενός 55% και με 2 δόσεις και 2ον σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός σε κίνδυνο προστατεύεται αρκετά καλά (περίπου το 90% των ατόμων ηλικίας 50 ετών και άνω εμβολιάστηκαν).”

Από την άλλη η ισραηλινή τηλεόραση kann αναφέρει την Κυριακή 27/6/21 ”έξαρση κορωνοϊού σε Τελ Αβίβ, Kfar Saba και Herzliya που έχουν μετατραπεί σε πόλεις σ΄επίπεδο κίτρινης σήμανσης, 115 άτομα διαγνώστηκαν χθες με Corona σε 37 περιοχές’‘. Ωστόσο ο νέος πρωθυπουργός Bennett έχοντας κατά νου την εκπαραθύρωση εξπρές και πολιτική εξαφάνιση του προκατόχου του που έκανε κατ΄ομολογίαν τη χώρα του παγκόσμιο πειραματικό εργαστήριο είπε στο υπουργικό συμβούλιο πως ”δεν προβλέπεται lockdown για καλοκαίρι αλλά προέτρεψε προς εμβολιασμό.”

Η λογική της Haaretz μπορεί να έχει κι αυτή την οπτική: έχουμε πρόβλημα αλλά μην το κάνουμε και βούκινο γιατί βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας καταρρακώνουμε το κύρος της υγειονομικής διαχείρισης που ακολουθήσαμε 2 χρόνια τώρα παρά τις αντιδράσεις… Αλλά και πάλι είναι σαφές ότι παίρνει αποστάσεις από την επικοινωνιακή διαχείριση του τρόμου. Aν προεκτείνουμε τη λογική της Haaretz σημαίνει πως αυτό που τους καταμαρτυρεί για τώρα αυτό έκαναν κι ως τώρα..

Το άρθρο υπογράφει ο δημοσιογράφος Amos Harel.Κάτι έχει αρχίσει ν΄αλλάζει….

dimpenews.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ