Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Τό φυλετικό ανακάτεμα καταστρέφει τόν χαρακτήρα.

Μήπως κάθε γνήσια φυλή δεν έχει τη δική της τη δοξασμένη κι ασύγκριτη φυσιογνωμία; 
Πώς θα μπορούσε να γεννηθεί η ελληνική τέχνη χωρίς Έλληνες; Πόσο γρήγορα η έχθρα της μιας πόλης για την άλλη, σε ένα τόπο τόσο μικρό σαν την Ελλάδα, ξεχώρισε τους φυλετικούς τύπους της καθεμιάς! 
Πόσο γρήγορα όμως αυτές οι διαφορές ξαναθόλωσαν, όταν οι Ρωμαίοι και οι Μακεδόνες σάρωσαν τον τόπο με το ισοπεδωτικό τους πέρασμα! Και πως κάθε τι που είχε δώσει αθάνατη σημασία στην λέξη «Ελληνικός», χάθηκε σιγά-σιγά όταν από Βορρά, Ανατολή και Δύση καινούργια κοπάδια ξένων εθνών πλημμύριζαν ξακολουθητικά την Ελλάδα και ανακατεύονταν με τους γνήσιους Έλληνες! 
Η ισότητα, που την προσκυνάει ο Δρ Virchow, είχε τώρα γίνει πραγματικότητα, κάθε τείχος είχε πέσει, κάθε σύνορο είχε χάσει τη σημασία του, η φιλοσοφία είχε καταστραφεί και είχε καλοκαθίσει στη θέση της η πιο γνωστική φρονιμάδα, η περίφημη «κοινή λογική». Η πανέμορφη όμως Ελληνική προσωπικότητα – που χωρίς αυτήν θα ήμασταν όλοι ακόμη σήμερα μισοπολιτισμένοι βάρβαροι – είχε εξαφανιστεί μια για πάντα. 
Το φυλετικό ανακάτεμα καταστρέφει τον χαρακτήρα.»
Houston Chamberlain
ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ