Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Ε.Ε.: Καταργείται η οικογενειακή φωτογραφία των ηγετών στις συνόδους κορυφής

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να την καταργήσει την παραδοσιακή «οικογενειακή φωτογραφία» των ηγετών της Ε.Ε , τουλάχιστον στις συνόδους κορυφής που διεξάγονται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να δώσει μια νέα, «σύγχρονη» μορφή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Η επανεκλογή του Τουσκ, στην οποία αντιτασσόταν η Βαρσοβία, είναι ένδειξη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτελεί τις «διαταγές του Βερολίνου», κατήγγειλε και ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Βίτολντ Βαστσικόφσκι.
«Ο τρόπος με τον οποίο αυτό έγινε πραγματικότητα μας δείχνει διεξοδικά πού βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και πού πάει. Ξέρουμε τώρα ότι αυτή είναι μια Ε.Ε. υπό τις διαταγές του Βερολίνου», είπε ο Βαστσικόφσκι.
Σύμφωνα με τον Βαστσικόφσκι, η επανεκλογή του Τουσκ εντάσσεται στο πλαίσιο των πρόσφατων εξαγγελιών περί μιας Ευρώπης «πολλών ταχυτήτων» στη μίνι-σύνοδο των Βερσαλλιών με τη συμμετοχή των ηγετών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.
Η πορεία που έχει πάρει η ΕΕ είναι «επικίνδυνη», καθώς «βρίσκεται σε διαδικασία επώασης» μιας «νέας» Ευρώπης, «πολύ τοξικής, που υπάρχει κίνδυνος να βλάψει πολλές χώρες», υποστήριξε ο επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας.
συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ