Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Θέλει αίμα στο Δημόσιο η τρόικα Νέο πακέτο μέτρων 11,6 δισ. τον Ιούνιο, με απολύσεις και νέο μαχαίρι στις δαπάνες

Στην προκρούστεια κλίνη βάζει ξανά η τρόικα την ελληνική οικονομία καθώς η ανάπτυξη αργεί και η ύφεση βαθαίνει με αποτέλεσμα την περαιτέρω διόγκωση του ελλείμματος. Οι προβλέψεις για τα έσοδα έχουν ήδη καταστεί ανεδαφικές και οι... ράφτες ετοιμάζουν νέο κουστούμι με σκληρά μέτρα και περιστολή του Δημόσιου τομέα, με στόχο την εξοικονόμηση κεφαλαίων. Τα κεφάλαια του δεύτερου πακέτου διάσωσης κρίνεται ήδη ότι δεν επαρκούν για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας και έχει ήδη τεθεί επί τάπητος στις Βρυξέλλες νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.
Μέχρι όμως να ωριμάσουν οι συνθήκες για να συζητηθεί επισήμως το θέμα η τρόικα ετοιμάζεται να κόψει δημόσιες δαπάνες και να σφίξει περισσότερο του λουρί στις επιχειρήσεις προκειμένου να εισπράξει φόρους.
Αρμόδιοι αξιωματούχοι της τρόικα, που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δήλωσαν στο Sofokleousin.gr ότι η προσοχή είναι εστιασμένη στις ταμειακές ροές του Δημοσίου και όχι στη λογιστική καταγραφή απαιτήσεων.
Οπερ σημαίνει ότι η τρόικα ασχολείται με το πραγματικό ρευστό που έχει στα ταμεία το Δημόσιο και με την καθημερινή δυνατότητα να υλοποιηθούν οι στόχοι.
Το φορολογικό σύστημα, ο νέος δραστικός περιορισμός των κρατικών δαπανών συμπεριλαμβανομένων μισθών και συντάξεων καθώς και οι δοσοληψίες και οφειλές του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αναμένεται να τεθούν από σήμερα στο επίκεντρο τριών τεχνικών κλιμακίων της τρόικας και της Task Force, που φθάνουν στην Αθήνα.
Σύμφωνα με προγραμματισμό, στις 15 Μαίου θα έλθουν και οι επικεφαλής των δανειστών, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα, ύψους 11,6 δισ. ευρώ, για τη διετία 2013- 2014.
Εως την Παρασκευή 30 Μαρτίου πρέπει να είναι έτοιμη η πρώτη έκθεση προόδου για την καταγραφή και κατηγοριοποίηση όλων των κρατικών δαπανών.
Τέλος, εντός του Ιουνίου πρέπει να είναι έτοιμη η τελική έκθεση, ώστε τα μέτρα για μείωση των κρατικών δαπανών κατά 11,6 δις. ευρώ να συμπεριληφθούν στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2012- 2016.

Επαναφέρουν τις απολύσεις
Μετά το φιάσκο με την εφεδρεία στο Δημόσιο και τον εκτροχιασμό των ελλειμμάτων στα Ταμεία που προκλήθηκε από το κλίμα εργασιακής ανασφάλειας που διαμορφώθηκε και οδήγησε σε μαζικές πρόωρες συνταξιοδοτήσεις η τρόικα έχει ήδη ζητήσει από τον Λουκά Παπαδήμο να εισηγηθεί κατάργηση οργανικών θέσεων στο Δημόσιο και νέες διαδικασίες για προαγωγές καθώς και θέσπιση καθεστώτος επιτήρησης για τους Δημοσίους Υπαλλήλους.
Σημειώνεται, ότι τόσο στην έκθεση του ΔΝΤ όσο και σε αυτήν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες συνόδευσαν την έγκριση του νέου οικονομικού προγράμματος, γίνεται αναφορά σε απολύσεις στο Δημόσιο (ώστε να μειωθεί το κόστος μισθοδοσίας), σε κατάργηση όλων των κοινωνικών- προνοιακών επιδομάτων και αντικατάστασή τους με ένα (το οποίο θα λαμβάνει το 20% του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας), σε νέες περικοπές στις συντάξεις, καθώς και σε επανεξέταση των δαπανών σε Υγεία, 'Αμυνα και Τοπική Αυτοδιοίκηση
.

 sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ