Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Xanthi Blogs » Ξάνθη, η πόλη μας! » Επείγει το «Νομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων...Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος

· Επείγει το «Νομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων...Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
·
·
· ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κυρία Λούκα Κατσέλη
Υπουργό
Κοινοποίηση κ. Πρωθυπουργό
κ. Γιώργο Παπανδρέου
κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Υπουργό
κ.κ. Βουλευτές
Μ.Μ.Ε.
Αθήνα, 5-05 -2010
Θέμα: 1. Δεν θα είχαμε πιθανόν τους 3 νεκρούς, αν είχε ψηφιστεί το «Νομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και νοικοκυριών»
2.Επείγει για αντιμετωπιστούν οι λαϊκές αντιδράσεις να ψηφιστεί ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΕΛΟΣ ΜΑΙΟΥ. Να ψηφιστεί εδώ και τώρα, μαζί με το νομοσχέδιο ΕΣΠΑ (ας γίνει πολυνομοσχέδιο οικονομίας, όπως έγινε πολυνομοσχέδιο παιδείας).
3. Αν κάποιοι καθυστερούν ή αντιδρούν στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και νοικοκυριών» με πρόσχημα τη ρευστότητα των τραπεζών, να γνωρίζουν ότι σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες.
4. Η κυβέρνηση αυτή του Πασοκ θα «ανατραπεί», αν δεν ψηφιστεί ταχύτατα αυτό το νομοσχέδιο. Γιατί να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι και όχι τραπεζοϋπάλληλοι; Οι τράπεζες μπορούν να «σωθούν» και με τους μισούς υπαλλήλους τους και να κλείσουν οι εταιρείες ενημέρωσης – κατασχέσεων.
5. Ο νόμος της «εσχάτης προδοσίας» είναι υπεράνω του νόμου «περί ευθύνης υπουργών» και όσοι «πολιτικοί του παρελθόντος και της διαφθοράς», φέρανε την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση, πιθανόν θα λογοδοτήσουν σύντομα.
Διαπιστώσεις της Ελληνικής πραγματικότητας, σήμερα.
Οι πολίτες σήμερα, παρανόμως και αντισυνταγματικά, είναι νέο-σκλαβοι των τραπεζιτών αφού εργάζονται μόνο και μόνο για να αποπληρώσουν τα δάνειά τους που έχουν συνάψει με υπερβολικό επιτόκιο. Πρέπει επειγόντως να αποδοθεί η ελευθερία στους πολίτες, με μια νέα Σεισάχθεια, κατά τα πρότυπα της Σεισάχθειας του Σόλωνα (που απελευθέρωσε από την δουλεία τότε τους Αθηναίους πολίτες). Οι πολίτες σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πληρώνουν -για το σύνολο των δανείων τους- σύνολο δόσεων, πάνω από το 1/3 του μηνιαίου εισοδήματός τους!
Πρόσφατα γράφτηκαν στα ΜΜΕ τα εξής: «Σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση και την πρόληψη της υπερχρέωσης των νοικοκυριών αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μέσα στους επόμενους μήνες. Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια σχετικής ημερίδας του υπουργείου με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα του καταναλωτή, οι πρωτοβουλίες αυτές είναι:
α) Τις επόμενες εβδομάδες, κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών των νοικοκυριών προς τις τράπεζες. Για το σχέδιο νόμου αναμένεται, σύμφωνα με την υπουργό, και η γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η κατάθεση όμως πρέπει να συντομεύσει.
β) Δημιουργείται πανελλαδικό δίκτυο για την παροχή δωρεάν συμβουλών και ενημέρωσης οικονομικού, κοινωνικού και νομικού χαρακτήρα, στα νοικοκυριά αναφορικά με το δανεισμό.
γ) Θα συμπληρωθεί ο νόμος για την αντιμετώπιση των αθέμιτων πρακτικών από εισπρακτικές εταιρείες.
δ) Θα ενσωματωθεί κοινοτική οδηγία για την καταναλωτική πίστη, η οποία διασφαλίζει την ενημέρωση του καταναλωτή και τη διαφάνεια κατά τη σύναψη τραπεζικών συμβάσεων.
ε) Ετοιμάζονται σχέδια νόμου για τη διαφάνεια στις τραπεζικές συναλλαγές και την αντιμετώπιση των καταχρηστικών πρακτικών. Η υπουργός στην ομιλία της τόνισε ότι η υπερχρέωση των νοικοκυριών αυξάνει και προσλαμβάνει δραματικές διαστάσεις σε κάποια κοινωνικά στρώματα, ενώ επικαλέστηκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα χρέη των νοικοκυριών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες τριπλασιάστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια. Η υπερχρέωση των νοικοκυριών οφείλεται στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η πιστωτική επέκταση και η απελευθέρωση της καταναλωτικής πίστης έγιναν δίχως επαρκή μέριμνα και φροντίδα και δίχως να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι θεσμοί πρόληψης. Το αποτέλεσμα είναι, όπως είπε, τα ακριβά επιτόκια, οι επιθετικές τραπεζικές πρακτικές, οι παραπλανητικές διαφημίσεις, η αδιαφάνεια και ο αθέμιτος ανταγωνισμός».
Επιτρέψτε μου να καταθέσω μερικές Προτάσεις ταχείας εξόδου από την κρίση:
1. Να γίνει ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις τραπεζών και πολιτών. Να αλλάξουν οι διοικητές με νέους που θα έχουν μια δημοκρατική αντίληψη περί του κοινωνικού ρόλου των τραπεζών. Να επιμορφωθούν όλοι οι υπάλληλοι περί του νέου δημοκρατικού ρόλου των τραπεζών.
2. Επείγει, εδώ και τώρα, να γίνει πράξη η Νέα σεισάχθεια! Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων του πολίτη σε ένα δάνεια (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία, ή έχει δικαστική παραγγελία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη.
3. Άμεσα πραγματοποιήσιμο είναι η κάθε τράπεζα να μειώσει μόνη της τη δόση του κάθε πολίτη στο 1/3 (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία, ή αν υπάρχει δικαστική διαταγή). Ευκολίες αποπληρωμής κάθε είδους δανείων. Δεν μπορεί να μειώνονται οι μισθοί, αλλά οι δόσεις στα δάνεια να είναι ίδιες!
4. Το νομοσχέδιο προστασίας των «νοικοκυριών» δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο σε αυτούς που έχουν «χρεοκοπήσει». Δεν χρειάζεται να «ρευστοποιήσουν» όλοι οι υπερδανεισμένοι οποιοδήποτε περιουσιακό τους στοιχείο, μόνο και μόνο, για να μπουν στις διατάξεις του νομοσχεδίου.
5. Να υπάρξει «ειδική ρύθμιση», σύμφωνα με την οποία, να προσμετρούνται να περιουσιακά στοιχεία του δανειολήπτη, σαν να είχαν ρευστοποιηθεί, δηλ. ποια θα ήταν τα έσοδα από την ρευστοποίηση, ποιο το ύψος των δανείων, ποια τα μηνιαία και ετήσια έσοδα του πολίτη και να βρεθεί ένας «διακανονισμός» σεισάχθειας, υπέρ του κάθε πολίτη.
6. Να προβλεφθούν κατηγορίες και βαθμίδες διακανονισμού με τις τράπεζες, ανάλογα με το ποσό συνολικού δανεισμού του πολίτη, σε όλες τις τράπεζες, και το ανάλογο ποσό μισθών που εισπράττει μηνιαίως και ανάλογα την περιουσιακή του κατάσταση (την οποία δεν πρέπει να ρευστοποιήσει στην πράξη).
7. Η διαβάθμιση των υπερχρεωμένων και υπερδανεισμένων σε κατηγορίες θα είναι προς όφελος του πολίτη, των τραπεζών, αλλά και θα σταθεί και εμπόδιο στη δημιουργία μιας νέας γενιάς υπερδανεισμένων μελλοντικά.
8. Πρέπει να σταματήσουν σήμερα, οι τράπεζες να καταγγέλλουν το συνολικό ποσό του δάνειου ή το συνολικό ποσόν της κάρτας αν ο οφειλέτης καθυστερεί να πληρώνει 3 δόσεις και να μετατεθεί η καταγγελία αν ο οφειλέτης έχει καθυστερήσει το ήμισυ των δόσεων του δανείου ή της κάρτας.
9. Να μετατραπούν όλα τα δάνεια που έχουν επιτόκιο πάνω από 5% σε χαμηλότοκα δάνεια με ανώτερο επιτόκιο το 5%. Από την εποχή του Πεισίστρατου θεσπίστηκε ανώτερο επιτρεπτό επιτόκιο το 5% πάνω από αυτό είναι τοκογλυφία και κλοπή!
10. Ο Τειρεσίας από όργανο εκφοβισμού του πολίτη, ν μετατραπεί σε όργανο προσφοράς προς τον πολίτη.
11. Τα 28 δις να τα πάρει πίσω το κράτος από τους ληστρικούς τραπεζίτες, που κατάντησαν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση!
12. Να γίνουν παραγωγικές επενδύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με μείωση της γραφειοκρατίας.
13. Να πέσουν στην πραγματική τους αξία τα ενοίκια καταστημάτων προς μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Να γίνει επιδότηση του ενοικίου τους. Απαγόρευση εξώσεων λόγω χρεών.
14. Άμεσα, να εθνικοποιηθεί-κρατικοποιηθεί- παρακρατηθεί-φορολογηθεί ένα μέρος (το 10%) της αμύθητης περιουσίας των ολιγαρχικών, των φεουδαρχών, των τραπεζιτών και των μεγαλοαστών, για να σωθεί η Ελλάδα από την χρεοκοπία! Είναι εθνικός λόγος και όχι ταξικός! Να αποδοθεί η δεκάτη!
15. Να εισαχθεί ο "κοινωνικός μισθός" , ως αντίβαρο της απώλειας εσόδων! Πραγματική δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Αλλά και η μείωση των δόσεων στις τράπεζες είναι ένα είδος «κοινωνικού μισθού».
16. Να μειωθούν στο ήμισυ τα διάφορα είδη προστίμων, να επιτρέπετε η ελεύθερη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς των εργαζομένων τις πρωινές ώρες, να υπάρξει "κάρτα Μετρό εργάτη-υπάλληλου με μειωμένο εισιτήριο κλπ… Οι περικοπές να αντικατασταθούν από κοινωνικές παροχές!
17. Να γίνει επαναπροσδιορισμός του κοινωνικού σκοπού ύπαρξης και λειτουργίας των τραπεζών. Οι τράπεζες λειτουργούν ως ενδιάμεσες μεταξύ των πολιτών. Σκοπός των τραπεζών σε μια ευνομούμενη κοινωνία δεν είναι ο εκβιασμός των πολιτών και η ληστεία τους μέσω των υπερβολικών – εκβιαστικών δανείων επιτοκίων. Τα χρήματα που καταθέτει ο ένας πολίτης τα δανείζεται ο άλλος μέσω της τράπεζας –ενδιαμέσου. Τα υπέρογκα υπερκέρδη των τραπεζών αποδεικνύουν τη ληστεία που γίνεται σε βάρος του απομονωμένου – ανήμπορου κοσμάκη. Δεν μπορεί να υπάρχει επιτόκιο πάνω από 5%.
18. Άμεσα, να ισχύσει και για τις τράπεζες η νομοθεσία περί «παράνομου» ταχύτατου ηθικά και κοινωνικά πλουτισμού μέσω των ληστρικών – εκβιαστικών επιτοκίων και κατασχέσεων. Η κατοικία εκάστου είναι «άσυλο» και δεν μπορεί να κατασχεθεί από κανέναν!! Μάλιστα υπάρχει νομοθεσία κατά του υπερβολικού, παράνου ηθικά και κοινωνικά πλουτισμού!!
19. Να γίνει άμεση αλλαγή προσώπων σε όλον τον κρατικό μηχανισμό με αξιοκρατία αλλά και προσήλωση στα δημοκρατικά ιδεώδη. Η κυβέρνηση να στηριχτεί σε νέα πρόσωπα.
20. Να ανοίξουν τα υπουργικά γραφεία, τα βουλευτικά γραφεία και οι τοπικές οργανώσεις Πασοκ στους πολίτες, να σταματήσει η «φαγωμάρα» και να εγκαταλειφθούν οι χαρακτηρισμοί «βαθύ Πασοκ», «λάιτ Πασοκ» κλπ… Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι κατ’ επάγγελμα πολιτικοί είναι να δώσουν το 1/3 της περιουσίας τους στο κράτος για αποπληρωμή του χρέους του.
21. Ας γίνει σαρωτικός ανασχηματισμός. Πολλοί είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Άλλοι έχουν χαμηλά αντανακλαστικά. Άλλοι αντί να κάνουν έργο ξημεροβραδιάζονται στα κανάλια σε άσκοπες «τηλεμαχίες». Δεν μπορεί κάποιοι μόνο να αγωνίζονται και να πληρώνουν και κάποιοι άλλοι μόνο να εισπράττουν!
22. Ας γίνει και «ανασχηματισμός» στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού. Δεν μπορούν οι ίδιοι και οι ίδιοι να «συμβουλεύουν τίποτα»! Ας βοηθήσουν και μερικοί με την εθελούσια έξοδό τους. Η εναλλαγή προσώπων είναι συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας.
23. Να τιμηθούν όσοι πραγματικά συνέβαλαν στην πτώση της δεξιάς, γιατί τώρα συμβαίνει να τιμώνται όσοι δεν κάνανε τίποτα για την πτώση της δεξιάς ή ήταν συνεργάτες της!
24. Επίσης, καλείται ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Προϊστάμενος της Ευαγγελίας Αθηνών και των άλλων πόλεων σήμερα να συλλάβουν με διαδικασία αυτοφώρου τους μαυραγορίτες-τραπεζίτες, για κατ’ εξακολούθηση παράνομο ανήθικο ταχύτατο πλουτισμό μέσω εκβιαστικών ληστρικών επιτοκίων, σε περίοδο οικονομικής κρίσης και για εκβιασμό των πολιτών και για πίεση-εξώθηση σε αυτοκτονία τους!
25. Να κλείσουν οι εταιρίες κατασχέσεων και να συλληφθούν επίσης οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι των μεσαιωνικών εταιριών ενημέρωσης-εκφοβισμού οφειλετών και κατάσχεσης σπιτιών για συστηματικό εκβιασμό και εξώθηση των πολιτών σε αυτοκτονία!
26. Καλείται το ΣΔΟΕ ή η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων να μπει στις τράπεζες και τις επιχειρήσεις και τα αναρίθμητα σπίτια-παλάτια των μαυραγοριτών-τραπεζιτών και των ληστρικών ολιγαρχικών! Δεν μπορεί η Ελλάδα να χρεοκοπεί και μια κάστα ολιγαρχικών να κάνει «πάρτι πάνω στα συντρίμμια», που η ίδια κάστα δημιούργησε! Κοινωνική δικαιοσύνη Εδώ και Τώρα!
27. Να δοθεί στη δημοσιότητα ο λογαριασμός του «ταμείου σωτηρίας» της Ελλάδας, υπό τον κ. Παπούλια και να υπάρχει δυνατότητα καταθέσεων και μέσω ιντερνέτ. Να πλαισιωθεί το ταμείο με συμβολαιογράφο και δικηγόρο γιατί πολλοί ομογενείς μπορεί να προσφέρουν ακίνητα μετοχές κλπ..., αλλά και να ορίζουν και νομικές προϋποθέσεις της προσφοράς τους.
28. Επενδύσεις σε γεωργικές παραγωγές, στην κτηνοτροφία, στην αλιεία, στην πράσινη ανάπτυξη. Να τονωθεί η επαρχία.
29. Δημιουργία κλίματος «επαρχιο-φιλίας» σε αντίθεση με το έως τώρα κλίμα «αστυφιλίας». Η Ελληνική επαρχία μπορεί να διασώσει μεγάλο μέρος πολιτών που στενάζει στις μεγαλουπόλεις και συνθλίβεται από τον υπερδανεισμό! Κίνητρα ανακαίνισης του «σπιτιού του παππού και της γιαγιάς στο χωριό»!
30. Επανεκτίμηση της χώρας μας. Ελλάδα σήμερα είναι μια πλούσια, αλλά παραμελημένη χώρα.. Η Ελλάδα έχει πλούτο. Ο φυσικός αμύθητος ορυκτός και θαλάσσιος πλούτος, η γη της, τα αμπέλια της, οι αγροί της, τα ποτάμια της!! Πλούτος είναι οι Έλληνες πολίτες και ομογενείς που ζουν στην ξενιτιά. Πλούτος είναι το φιλότιμο και ο δημοκρατικός χαρακτήρας του Έλληνα. Πλούτος είναι οι εφοπλιστές, οι διανοούμενοι, οι εργάτες και όλοι οι απανταχού της γης Έλληνες, αντί για παχιά λόγια, ας βοηθήσουν εμπράκτως την πατρίδα τους.
31. Δημιουργία «θεσμού Ακριτών» περίπου κατά τα Βυζαντινά πρότυπα. Κίνητρα σε νέους και ομογενείς να εγκατασταθούν σε ακριτικές περιοχές και νησιά της Ελλάδας με παραχώρηση σε αυτούς οικίας αγρών κλπ…
32. Να επιτραπεί και σε δημοσίους υπαλλήλους η συμμετοχή σε εταιρίες (που δεν θα αφορούν την υπηρεσία του) ώστε να καλύψουν τη μείωση μισθών. Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ικανότητες και πρέπει να αξιοποιηθούν , προς όφελος της εθνικής οικονομίας.
33. Δημιουργία πανελληνίου δικτύου ψυχολόγων κοινωνιολόγων που θα προστατεύουν ψυχολογικά τους πολίτες να μην καταρρεύσουν ψυχολογικά λόγω της οικονομική κρίσης. Σύσφιξη οικογενειακών, φιλικών, συντροφικών σχέσεων.
34. Δημιουργία ισχυρού δικτύου επικοινωνίας με τους Έλληνες του Εξωτερικού. Η ομογένεια κάνει πιο ισχυρή την Ελλάδα. Να μπορούν εύκολα οι ομογενείς να αγοράζουν ομόλογα, μετοχές, οικόπεδα, σπίτια και να μειωθεί η γραφειοκρατία.
35. Ψήφο στην πράξη, στους Έλληνες της διασποράς, εδώ και τώρα. Άμεση επίδοση ταξιδιωτικών εγγράφων και διπλωματικών διευκολύνσεων σε όλους τους ομογενείς, στις συζύγους τους και στα παιδιά τους.
36. Συνειδητοποίηση της προσφοράς της Ελλάδας στους ξένους μετανάστες που ζουν σε αυτή. Η Ελλάδα έγινε όαση φιλίας και δεύτερη πατρίδα για τους ξεριζωμένους από Βαλκάνια από Μέση Ανατολή από μουσουλμανικές χώρες, από Αφρική και δίνει και το υστέρημά της για να θρέψει και τα περίπου 4 εκατομμύρια ξένων μεταναστών που φιλοξενεί σήμερα χωρίς καμιά βοήθεια από πουθενά!
37. Συνειδητοποίηση της προσφοράς της Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη, τη Ρωσία και όλο τον ελεύθερο δημοκρατικό κόσμο: Η Ελληνική Εθνική αντίσταση ενάντια των Ναζί το 1940 ήταν αυτή που καθυστέρησε τον Χίτλερ να επιτεθεί και εναντίον της Ρωσίας. Έτσι ο Χίτλερ έχασε τον πόλεμο. Όλες οι ελεύθερες χώρες οφείλουν χρέος τιμής στην Ελλάδα, που είναι ανεκτίμητης οικονομικής αξίας!
38. Προβολή του Ελληνικού πολιτισμού. Είμαστε η μοναδική πολιτιστική υπερδύναμη. Όλη η ανθρωπότητα μας οφείλει την σημερινή πνευματική της πρόοδο!
39. Άμεση ανάπτυξη του τουρισμού και «προσγείωση των τιμών» σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις. Ο Ξένιος Δίας να αποκαλυφτεί πάλι.
40. Να σταματήσουμε να «παρακαλούμε τους ευρωπαίους» και να προχωρήσουμε με ψηλά το κεφάλι.
41. Επαγρύπνηση του Ελληνικού στρατού μήπως «τρίτοι» βάλουν τους «γείτονες» να δημιουργήσουν «τεχνητή ένταση».
42. Η Ελλάδα θέλει σωστές και γρήγορες αποφάσεις από έντιμα και ικανά πρόσωπα, εδώ και τώρα!
Σήμερα, αυτά τα ολίγα είναι δυνατόν να περιορίσουν την κοινωνική έκρηξη! Αλλά πρέπει να ληφθούν τώρα, γιατί αύριο ακόμα και αν εφαρμοστούν θα είναι αργά! Οι ανατροπές μπορεί να είναι ταχύτατες, απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες, αν δεν ληφθούν μέτρα εκτόνωσης! Μην αναβάλεις ! Κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την έκρυθμη κατάσταση. Ας παραιτηθούν.
Το « μέλλον άδηλον εστί!
Με εκτίμηση
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Κολοκοτρώνη 7 Πεύκη
15121 Αθήνα
Τηλ. 6936369717

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ