Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Αφιέρωμα ύμνος για την Ελλάδα από αυστραλιανό περιοδικό


Σε αντίθεση με το πρόσφατο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού FOCUS, αφιερωμένο στην Ελλάδα είναι το τεύχος Μαρτίου του αυστραλιανού μηνιαίου περιοδικού γαστρονομίας και τουρισμού Australian Gourmet Traveller.
Το 200 σελίδων τεύχος περιλαμβάνει πλήθος δημοσιευμάτων για την ελληνική κουζίνα, για τα παραδοσιακά ελληνικά και κυπριακά προϊόντα - ιδίως την ελιά, το χαλούμι και το κρασί - για τα ελληνικά εστιατόρια της Αυστραλίας, πολλές σελίδες με ελληνικές συνταγές, καθώς και ταξιδιωτικά αφιερώματα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Αθήνα, τη Μύκονο, το Καστελόριζο και τη Μάνη. Στο τεύχος συμμετέχουν διάσημοι Ελληνοαυστραλοί όπως οι σεφ Γιώργος Καλομπάρης και Γιάννης Κυρίτσης, οι δημοσιογράφοι Βικτώρια Κυριακόπουλος, Τζον Μάνγκος και Τόνι Μανιάτης, ο δικηγόρος Νίκολας Πάππας, η ηθοποιός Μαίρη Κούστας κ.ά. Τα δημοσιεύματα πλαισιώνονται από πλήθος διαφημίσεων ελληνικών προϊόντων. Ακολουθεί σύντομη αναφορά στα κυριότερα δημοσιεύματα του περιοδικού - πέραν των συνταγών μαγειρικής: «Το υπέροχο Μουσείο της Ακρόπολης είναι ένας απόλυτος θρίαμβος» επισημαίνεται σε τίτλο. Η δημοσιογράφος Βικτώρια Κυριακόπουλος περιγράφει την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τα εκθέματα του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, «ενός από τα καλύτερα του κόσμου», με ιδιαίτερη έμφαση στην Αίθουσα του Παρθενώνα. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην εκστρατεία για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και στην επιστροφή ορισμένων τμημάτων γλυπτών από ευρωπαϊκά μουσεία. Η ίδια σε άλλο ρεπορταζ περιγράφει τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τα εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης της Μυκόνου και τις αλλαγές που έχει γνωρίσει το νησί από τη δεκαετία του '60 ως τις μέρες μας. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην αυστραλιανή κινηματογραφική ταινία Wog Boy, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στη Μύκονο.
Από : www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ