Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ

ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ
Τον τρόμο σκόρπισε στη Χιλή ο φονικός σεισμός των 8,8 Ρίχτερ -ένας από τους ισχυρότερους του 21ου αιώνα- που σημειώθηκε ξημερώματα Σαββάτου στο ίδιο ρήγμα που προκάλεσε το 1960 τον μεγαλύτερο σεισμό στην Ιστορία μεγέθους 9,5 Ρίχτερ. Ο προχθεσινός σεισμός προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 700 ανθρώπων- 708 ήταν επισήμως ο αριθμός των θυμάτων μέχρι χθες το βράδυ, σύμφωνα με ανακοίνωση της προέδρου Μ. Μπασελέτ.

ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ

Ενισχύεται η τιμή του χαλκού, μετά τον σεισμό στη Χιλή
Τη μεγαλύτερη άνοδό τους για 11 μήνες σημείωσαν οι διεθνείς τιμές του χαλκού μετά από την εκδήλωση του καταστροφικού σεισμού των 8,8 Ρίχτερ στη Χιλή, γεγονός που είχε επιπτώσεις την παραγωγή του μετάλλου, δεδομένου ότι η Χιλή διαθέτει τη μεγαλύτερη παραγωγή του κόσμου.
Το συμβόλαιο παράδοσης Μαΐου ενισχύθηκε κατά 20,3 σεντς, ή 6,2%, στα 3,4870 δολάρια η λίβρα.
Εξ αιτίας του μεγάλου σεισμού, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στα ορυχεία χαλκού, μειώνοντας έτσι την παραγωγή. Η Κίνα, ο μεγαλύτερος καταναλωτής χαλκού στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι πολιτικές της θα έχουν στόχο την ισορροπία μεταξύ σταθερής και σχετικά γοργής ανάπτυξης και πληθωρισμού.
Η εταιρεία Codelco, κορυφαία στην παραγωγή χαλκού παγκοσμίως, ανέφερε ότι θα είναι σε θέση να παραδώσει τις συμφωνημένες με συμβόλαια παραδόσεις. Διακοπή της παραγωγής αντιμετωπίζει και η Anglo American Plc.
Στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, ο χαλκός ενισχύθηκε κατά 5,6%, στα 7.600 δολάρια ο τόνος.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ