Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2012 Η διεθνής κρίση πλήττει το Λονδίνο


Η παγκόσμια οικονομική κρίση τρομάζει τους Άγγλους και θέτει σε κίνδυνο το σχεδιασμό τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, που θα φιλοξενηθούν στο Λονδίνο

Μετά τις σκέψεις για την ματαίωση της κατασκευής του κλειστού γηπέδου για το μπάσκετ λόγω υπέρογκου κόστους, η οργανωτική επιτροπή αναζητά πόρους για να κατασκευάσει το Ολυμπιακό χωριό, καθώς υπάρχει μαύρη τρύπα ύψους 319,75 εκατομμυρίων ευρώ από χρηματοδοτήσεις που επρόκειτο να δοθούν, αλλά χάθηκαν λόγω της κρίσης. Πρόβλημα υπάρχει και με το κέντρο ραδιοτηλεόρασης εξαιτίας του ίδιου λόγου, ενώ σε γενικές γραμμές ο προϋπολογισμός των Άγγλων τριπλασιάστηκε μέσα σε δύο χρόνια και από 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ έφτασε στα 11,8 δις. "Κινούμαστε οριακά στους προϋπολογισμούς, όμως υπάρχουν παράγοντες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, όπως είναι αυτό που συνέβη στην πόλη με τη συντριβή του συστήματος καταθέσεων", δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής που είναι υπεύθυνη για την παράδοση των υποδομών, Τζον Άρμιτ. "Το Ολυμπιακό χωριό και το κέντρο ραδιοτηλεόρασης είχαν σχεδιαστεί ως οικονομικές κατασκευές, όμως τα δεδομένα άλλαξαν. Με όλες τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις οι χρηματοδοτήσεις είναι εξασφαλισμένες. Συζητούμε για να βρούμε λύση. Η οικονομική κρίση πλήττει σκληρά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως εμείς οφείλουμε να είμαστε ανθεκτικοί. Κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για να προστατεύσουμε την παράδοση των υποδομών", πρόσθεσε ο Άρμιτ. Οι Άγγλοι τονίζουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην οικονομία για να ξεκινήσουν την κατασκευή των έργων, διότι τότε θα υπήρχε σοβαρός κίνδυνος καθυστερήσεων στην παράδοση των έργων.
Εφημερίδα Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ