Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Συγκροτείται η Επιτροπή για την υπόθεση Παυλίδη


Με ψήφους 215 υπέρ και 67 κατά η Βουλή αποφάσισε την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του πρώην υπουργού Αρ. Παυλίδη.
Η Επιτροπή αποτελείται από 13 μέλη, επτά από τη ΝΔ, τρία από το ΠΑΣΟΚ και ένα μέλος από το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ
"Δεν παραιτούμαι, δεν ανεξαρτητοποιούμαι, παραμένω στη θέση μου" διεμήνυσε ο Αριστοτέλης Παυλίδης, από το βήμα της βουλής.




ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ;;;;;;;




Ο καθηγητής από τη Νίκαια Φώτης Μανούσης, υπήρξε αρκετά παλιό στέλεχος της ΝΔ και στενός συνεργάτης του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Σωτήρη Κούβελα. Στα μέσα της δεκαετίας του 80 ο Φώτης Μανούσης αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στο Δήμο, ενώ λίγο αργότερα ορίζεται υπεύθυνος για το δημοτικό ραδιόφωνο και την τηλεόραση TV100. Το πρόσωπο του γίνεται γνωστό στη συμπρωτεύουσα στα επεισόδια του Σέιχ Σου. Η ΕΛΑΣ με αρχηγό το Νίκο Αρκουδέα ξηλώνει τις κεραίες τις δημοτικής ραδιοφωνίας και ο Φώτης Μανούσης εμφανίζεται χτυπημένος από τα ΜΑΤ. Το 1989 ο Σωτήρης Κούβελας με την κυβέρνηση Τζανετάκη, αναλαμβάνει καθήκοντα Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και ορίζει Γενικό Γραμματέα το δεξί χέρι του Φώτη Μανούση. Ο τότε ΓΓ κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του και στην κυβέρνηση Ζολώτα, μέχρι να αναλάβει το Υπουργείο ο Κώστας Λίασκας, που τον ανάγκασε να παραιτηθεί μετά από διάβημα του στον Πρωθυπουργό. Το 1990 ο Φώτης Μανούσης αγόρασε τον τηλεοπτικό σταθμό New Channel, που λειτούργησε ως μέσο στήριξης της ΝΔ. Την περίοδο εκείνη ήρθαν στο φως πολλές καταγγελίες από φορείς και κατοίκους της Θεσσαλονίκης που έκαναν λόγο για μεταφορά εξοπλισμού από την δημοτική τηλεόραση TV100, στο καινούργιο κανάλι. Ωστόσο καμία από τις καταγγελίες δεν προχώρησε δικαστικά και όλα έμειναν στο επίπεδο της φημολογίας. Ο σταθμός δεν κατάφερε να γίνει ανταγωνιστικός και έτσι το 1999 πωλήθηκε στον εκδότη Μιχάλη Ανδρουλιδάκη. Η εξαγορά έφερε ζεστό χρήμα 5,5 δις δραχμών στα χέρια του Φώτη Μανούση, που έβαλε πλώρη για να κατακτήσει μια θέση στον κλάδο της ναυτιλίας.
Η εταιρεία λαϊκής βάσης ΣΑΟΣ με έδρα τη Σαμοθράκη, βρέθηκε σε δεινή θέση μετά την ναυπήγηση του δευτέρου πλοίου της «ΣΑΟΣ ΙΙ». Το 2001 η εταιρεία μετατράπηκε σε νομικής μορφής Α.Ε και ο Φώτης Μανούσης έχοντας ένα μεγάλο μερίδιο μετοχών έγινε στρατηγικός επενδυτής. Από τότε ξεκινά μια περίοδος ανέλιξης του νέου εφοπλιστή που κατάφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να δημιουργήσει ένα στόλο 11 πλοίων και να διεκδικήσει μερίδιο από την πίττα των άγονων γραμμών. Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Φώτη Μανούση γιγαντώθηκε το 2003 και ένα χρόνο μετά οπότε και η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές, ξεκίνησε το «πάρτυ των επιδοτήσεων».
Για την περίοδο 2004-2008 η εταιρεία ΣΑΟΣ εισέπραξε πάνω από 30 εκ ευρώ από κρατικές επιχορηγήσεις για να εξυπηρετήσει δρομολόγια της άγονης γραμμής με τα αργοκίνητα και παλιά πλοία του στόλου της. Ο πακτωλός των επιδοτήσεων, προκάλεσε την αντίδραση των ανταγωνιστών του Φώτη Μανούση που τον κατηγόρησαν για αδιαφανείς διαδικασίες και αθέμιτο ανταγωνισμό. Ο εφοπλιστής παρόλο που κλήθηκε από την Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας μετά από καταγγελία του Προέδρου της Απόστολου Βεντούρη, προτίμησε την έξοδο φυγής και παραιτήθηκε χωρίς να δώσει εξηγήσεις. Σε καταγγελία προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την εταιρεία ΣΑΟΣ έχει προβεί και μία θυγατρική του Γεράσιμου Αγούδημου.
Σύμφωνα με πηγές, ο γαλάζιος εφοπλιστής δυσαρεστήθηκε με τον πρώην Υπουργό Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη, για την καθυστέρηση των κρατικών επιχορηγήσεων, αφού η ΣΑΟΣ είχε άμεση ανάγκη από ρευστό για επισκευές και εξαγορές πλοίων. Ο Φώτης Μανούσης θεώρησε λίγα τα 30 εκ ευρώ που παρέλαβε μέσα σε μια τέσσερα χρόνια για πλοία της δεκαετίας του 70. Εκμεταλλευόμενος την κομματική του ιδιότητα ασκούσε πιέσεις για όλο και μεγαλύτερο μερίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ