Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

...ὓβρις→ἂτη→νέμεσις =συντριβή καί αυτού τού ανθρώπινου γένους...

Με το σχήμα ὓβρις→ἂτη→νέμεσις→τίσις μπορούμε να πούμε ότι οι αρχαίοι πίστευαν πως μια «ὓβρις» συνήθως προκαλούσε την επέμβαση των θεών, που έστελνε στον υβριστή την «ἂτην», δηλαδή το θόλωμα, την τύφλωση του νου. 
Αυτή με τη σειρά της οδηγούσε τον υβριστή σε νέες ύβρεις, ώσπου να διαπράξει μια πολύ μεγάλη α-νοησία, να υποπέσει σε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα, το οποίο προκαλούσε την «νέμεσιν», την οργή και εκδίκηση δηλαδή των θεών, που επέφερε την «τίσιν», δηλ. την τιμωρία και τη συντριβή/καταστροφή του.

...ο Νεκτάριος Σφυράκης και η σύζυγός του Στέλλα Φιλίππου. Το ζευγάρι πριν από τρία περίπου χρόνια, είχε αποκτήσει το πρώτο τους παιδί, αγόρι, με τη μέθοδο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Τώρα τρία χρόνια μετά ετοιμάζονται να υποδεχτούν τα δίδυμα, επίσης αγόρια, αφού η Στέλλα Φιλίππου είναι έγκυος. Το εντυπωσιακό είναι, ότι τα δίδυμα που θα γεννηθούν, δεν θα είναι απλώς αδέλφια με τον μεγαλύτερο αδελφό τους, αλλά θα είναι τρίδυμα μαζί του, αφού προέρχονται από την ίδια επιτυχή, εξωσωματική γονιμοποίηση που είχε γίνει τότε, μόνο που αυτά τα δύο έμβρυα είχαν καταψυχθεί και είχε γεννηθεί μόνο το ένα, ο 3χρονος σήμερα γιος του Νεκτάριου Σφυράκη και της συζύγου του Στέλλας Φιλίππου.
Παιδιὰ πειραματόζωα...1 

....Η Αντζελίνα Τζολί, μετά την προληπτική διπλή αφαίρεση στήθους, προχωράει σε προληπτική αφαίρεση μήτρας και σαλπίιγγών . Η ίδια «σταρ» δίνει γραμμή μέσω των ΜΜΕ για πειράματα με το φύλο των μικρών παιδιών, μεγαλώνοντας το κοριτσάκι της ως αγόρι πρακτικά, ώστε να διαλέξει τι θα γίνει τελικά  όταν …μεγαλώσει.
από 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ