Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Θες/νικης επέστρεψαν στην θέση της την εικόνα του Χριστού που είχε αφαιρεθεί με εντολή του κοσμήτορα...

ikona
  Η Ελλάδα ποτέ δεν παθαίνει!
Σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα  Έλληνες πραγματικοί ήταν οι  φοιτητές από το Πανεπιστήμιο  Θεσσαλονίκης, οι οποίοι  επέστρεψαν  στην θέση της το προσκυνητάρι με  την εικόνα του Ιησού Χριστού, η οποία είχε  αφαιρεθεί με απόφαση του κοσμήτορα.
Οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με δική τους πρωτοβουλία επέστρεψαν στην ακριβή θέση το προσκυνητάρι  με την εικόνα του Ιησού Χριστού, που ευρίσκονταν στην είσοδο του κτιρίου της Σχολής μετά από την ακατανόητη και  προκλητική εντολή αφαίρεσης  της από τον  νέο πρύτανη Κωνσταντίνο Μιλτιάδη τον Φεβρουάριο το 2016.
Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε από τους μαθητές αναφέρεται ότι: «Εμείς, οι φοιτητές του Τμήματος Θεολογίας, επανατοποθετήσαμε πλέον στην  σωστή θέση  το προσκυνητάρι   με την εικόνα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Απαιτούμε από το γραφείο του κοσμήτορα να μην μετακινηθεί η εικόνα του Κυρίου μας από αυτό το μέρος. Απαιτούμε να σέβονται όλοι οι καθηγητές και ο Κοσμήτορας την γνώμη της πλειοψηφίας των μαθητών …».
Σε άκρως συναισθηματική και συγκινητική στιγμή οι Έλληνες  φοιτητές μετά την τοποθέτηση του τέμπλου έψαλαν «Μακάριος είσαι, Χριστέ ο Θεός ημών.»
....συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ