Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟΥΣ ΗΛΙΟΥ ΕΧΟΥΜΕ;...!!!

 Ο Εμπεδοκλής υποστήριξε την ύπαρξη δύο Ήλιων {ή τριών;} σύμφωνα με τον Αέτιο. Ενός αρχέτυπου Ήλιου που αντανακλάται σαν σε δύο κάτοπτρα των δύο ημισφαιρίων του Ουρανού και ενός «φαινομενικού Ήλιου», ο οποίος είναι αντανάκλαση στον ουρανό. Η αντανάκλαση αυτή πηγάζει από την κυκλική κίνηση της Γης στον κρυσταλλοειδή Ήλιο.
Τρείς Ήλιοι ανέτειλαν στήν Σιβηρία

Η θεωρία των δύο Ήλιων δεν είναι και τόσο «μοντέρνα»,  οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι γνώριζαν..
Ο Εμπεδοκλής  αναφέρει ακόμα ότι ο Ήλιος είναι αντανάκλαση του Πυρός στο Ύδωρ. Διαμέσου των θεωριών των αντανακλάσεων του Εμπεδοκλή μπορούμε να κατανοήσουμε ποια είναι η δομή και η φύση του κόσμου που βιώνουμε
Άν και φαίνονται σάν 3 οί ήλιοι στόν ουρανό τής Μυτιλήνης , ή αναφορά κάνει λόγο γιά 2...!!!



Ο Αριστοτέλης στα Μετεωρολογικά αναφέρει ότι ο Εμπεδοκλής υποστηρίζει πως μέσα στα νέφη (σύννεφα) υπάρχει Πυρ και οφείλεται στον εγκλωβισμό των ακτίνων του Ήλιου σε αυτά. 
... Πριν δημιουργηθούν οι νεφέλες και η ατμόσφαιρα επάνω από την Γη, οι πρώτοι κάτοικοι μπορούσαν να βλέπουν με γυμνό μάτι τους μακρινούς γαλαξίες και τους πλανήτες. Τότε οι κάτοικοι ζούσαν κάτω από τον «πρώτο ουρανό» όπως τον ονόμαζαν. Αργότερα ο «πρώτος αυτός ουρανός» απομακρύνθηκε. Η αρχαίοι ελληνική μυθιστορία με γλαφυρό ύφος παρουσιάζει αυτή την «απομάκρυνση» καθώς ο Κρόνος κόβει τα γεννητικά όργανα του πατέρα του Ουρανού και αυτός απομακρύνεται από τα πεδία της Γης. Τότε η Γη «πέφτει» στα δίχτυα του Κρόνου-Χρόνου.
...Ο Αρχέτυπος Ήλιος πάλλεται στην Απολλώνια Ακτίνα και σηματοδοτούσε κάποτε την Υπερβόρεια χώρα του Απόλλωνα όταν εκείνη βρισκόταν στα τετρασδιάστατα πεδία της Γης. Ήταν τότε που αρχαίοι Έλληνες Ήρωες, όπως ο Περσέας και ο Ηρακλής την είχαν εντοπίσει. Οι ήρωες μας μπορούσαν να δουν τον «δεύτερο Ήλιο».Αναφερόμενος λοιπόν ο Ησίοδος σε αυτήν την κοσμοθεωρία περί Ουρανού και Κρόνου σηματοδοτεί εκείνον τον «πρώτο Ουρανό» που προϋπήρχε και που εμείς σήμερα δεν μπορούμε να δούμε.
Οί 3 ήλιοι τής Μογγολίας...!!!

στοιχεία από ΕΔΩ

4 σχόλια:

  1. Το κείμενο έχει λάθος στο σημείο που λέει ότι ''Πριν δημιουργηθούν οι νεφέλες και η ατμόσφαιρα επάνω από την Γη, οι πρώτοι κάτοικοι μπορούσαν να βλέπουν με γυμνό μάτι τους μακρινούς γαλαξίες και τους πλανήτες''. Γιατί η ατμόσφαιρά μας, εκτός όλων των άλλων σωτήριων ιδιοτήτων της, λειτουργεί και ως τηλεσκόπειο-φακός για τους ανθρώπους, να βλέπουν τα μακρυνά αντικείμενα. Χωρίς αυτήν, θα βλέπαμε αναν μαύρο θόλο και τίποτε άλλο. Οι πλανήτες και τα άστρα είναι ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ από εμάς.
    ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον θά εννοεί πώς όταν ήταν σέ διαφορετικό επίπεδο ό πλανήτης
    ...Τότε οι κάτοικοι ζούσαν κάτω από τον «πρώτο ουρανό»
    ... όταν εκείνη βρισκόταν στα τετρασδιάστατα πεδία της Γης.
    καί πρίν ... ο «πρώτος αυτός ουρανός» απομακρυνθεί... καθώς ο Κρόνος κόβει τα γεννητικά όργανα του πατέρα του Ουρανού ...Τότε η Γη «πέφτει» στα δίχτυα του Κρόνου-Χρόνου.
    Όλα τά παραπάνω αφήνουν τήν υπόνοια πώς οί άνθρωποι ενός τετρασδιάστατου πεδίου "έβλεπαν" διαφορετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπ' αυτό το πρίσμα, θα συμφωνήσω.
      Καλό αγώνα (οι αναρτήσεις σας είναι πολύ καλές!).
      Κ-Τ

      Διαγραφή
  3. Για σκέφτητε να μπορούσαμε να δούμε σημερα σε αυτή τη διάσταση ;το ονειρεύομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ