Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015

Η ΑΓΙΑ ΤΣΑΡΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ "ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥΣ"

Η οικογένεια των Βασιλικών Ιερομαρτύρων της Ρωσίας, ο Τσάρος Νικόλαος Β’ και η οικογένεια των Ρομανώφ.

 Έκλεισαν 97 χρόνια από την δολοφονία του Τσάρου Νικολάου Β’ και των τελευταίων των Ρομανώφ από τους μπολσεβίκους στο Αικατερίνμπουργκ της Ρωσίας. Λίγοι όμως Έλληνες ξέρουν ότι αυτήν την ημερομηνία τιμάται παράλληλα και η μνήμη τους ως Μάρτυρες της Ορθοδοξίας.
Όλα ξεκίνησαν το 1981, όταν η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία της Διασποράς στην Αμερική, αναγνώρισε ως Μάρτυρες της Ορθοδοξίας και Αγίους τον τελευταίο τσάρο της Ρωσίας Νικόλαο Β’ Ρομανώφ και την οικογένεια του...«Πίσω από τις επιλογές των ανθρώπων στην ζωή τους και τα διάφορα πολιτικά, οικονομικά και πολεμικά γεγονότα υπάρχει πάντα ένα άλλο γεγονός, που είναι πάντα το ίδιο. Είναι η πρόσκληση του Θεού εν Χριστώ να καλέσει τον άνθρωπο να Τον ακολουθήσει, υπάρχει η λυσσαλέα προσπάθεια του Διαβόλου να τον παραπλανήσει και τελικά η επιλογή του να βαδίσει τον ένα ή τον άλλο δρόμο».
 Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Παράδοση, ο Τσάρος Νικόλαος Β’ θεωρείται ο τελευταίος εκπρόσωπος της νόμιμης Χριστιανικής εξουσίας στον κόσμο, ο τελευταίος που δάμασε το «μυστήριο της ανομίας» (Προς Θεσσαλονικείς Επιστολή Β’, 2:27). Μετά από αυτό απελευθερώθηκαν οι δυνάμεις της ανομίας που οδηγούν στο Βασίλειο του Αντίχριστου. Όπως γράφει σχετικά ο Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς: «Γιατί κυνηγήθηκε, συκοφαντήθηκε ο Τσάρος Νικόλαος Β’; Γιατί ήταν Τσάρος, Τσάρος με την Ευλογία του Θεού. Ήταν ο φορέας και η ζώσα ενσάρκωση της Ορθόδοξης άποψης περί κόσμου ότι ο Τσάρος είναι ο υπηρέτης του Θεού, ο Κεχρισμένος του Θεού και ότι σε Αυτόν πρέπει να λογοθετήσει για τον λαό που Εκείνος του εμπιστεύθηκε μέσω του πεπρωμένου».
 Ενώ ο Άγιος Φιλάρετος, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, δηλώνει ότι εκτελέσθηκε όχι για το ότι ήταν ο μονάρχης της Ρωσίας (εξάλλου είχε παραιτηθεί) αλλά γιατί «οι κομμουνιστές εγκληματίες σκόπευαν να εξαλείψουν την ίδια την μνήμη του πώς είχε ζήσει η Ρωσία στους τόσους αιώνες της ύπαρξής της. Προσπάθησαν να ξεκολλήσουν, να καταστρέψουν, να ξεριζώσουν από την ψυχή του πολύπαθου ρωσικού λαού εκείνο το ακτινοβόλο πνεύμα που είχε επικρατήσει στην Αγία Ορθόδοξη Ρωσία, το πνεύμα ενός ορθόδοξου τρόπου ζωής, και να εμφυτεύσουν στην θέση του το απαίσιο πνεύμα της θεομαχίας και του αδελφοκτόνου κομμουνισμού»
Πολλά άλλα σύγχρονα θαύματα με ανάβλυση μύρου από εικόνες, έκανε το Πατριαρχείο της Μόσχας να αποδεχθεί την αγιότητα του Τσάρου Νικόλαου και το 2000 ανακήρυξε του Τσάρο Νικόλαο και την οικογένεια της ως Παθοφόρους, δηλαδή ανθρώπους που πέθαναν ακριβώς γιατί έζησαν σύμφωνα με την Πίστη τους και όχι Μάρτυρες που είναι εκείνοι που πέθαναν γιατί τους ζητήθηκε να αρνηθούν την Πίστη τους. Έτσι κάθε χρόνο η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την μνήμη τους στις 17 Ιουλίου ημέρα της δολοφονίας τους από τους πράκτορες της ανομίας και του Αντίχριστου. 
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

Σελίδες

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ