Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Νάι Πὶ Τάου, ἡ πόλις φάντασμα τῆς Βιρμανίας ποὺ προορίζεται γιὰ φιλοξενία τῆς …«ἐλίτ»...μετὰ τὸ προβλεπόμενο χάος.!!!

Νάι Πὶ Τάου, ἡ πόλις φάντασμα τῆς Βιρμανίας ποὺ προορίζεται γιὰ φιλοξενία τῆς ...ἐλίτ!!!1Naypyidaw, ἡ πόλις φάντασμα στὴν Βιρμανία, ποὺ λέγεται ὅτι θὰ φιλοξενήση τὴν «ἐλίτ»μετὰ τὸ προβλεπόμενο χάος.

happy-world
ΠΗΓΗ (via Vassia)
Naypyidaw : une cité fantôme, sans doute destinée à loger l’élite après le chaos
Νάι Πι Τάου
Νάι Πὶ Τάου, ἡ πόλις φάντασμα τῆς Βιρμανίας ποὺ προορίζεται γιὰ φιλοξενία τῆς ...«ἐλίτ»!!!5
Η Νάι Πι Τάου (αγγλ. Naypyidaw, Βιρμανικά နေပြည်တော် επίσημη λατιν. γραφή Nay Pyi Taw ή Naypyitaw, προφέρεται [nèpjìdɔ̀] είναι η πρωτεύουσα της Μιανμάρ από τις 6 Νοεμβρίου 2005, όταν η επίσημη πρωτεύουσα της χώρας μετακινήθηκε από την Γιανγκόν (Ρανγκούν) 200 μίλια βορειότερα, σε μια περιοχή 2 μίλια δυτικά της πόλεως Πινμάνα. Η πόλη βρίσκεται κεντρικότερα και σε πιο καλή στρατηγική θέση σε σχέση με την παλαιά πρωτεύουσα.
Η Νάι Πι Τάου είναι μια νέα πόλη που η κατασκευή της ξεκίνησε το 2002, ενώ σήμερα ο πληθυσμός της φτάνει περίπου τους 925.000 κατοίκους (3η μεγαλύτερη πόλη της χώρας). Το όνομα της νέας αυτής πόλεως ανακοινώθηκε στις 27 Μαρτίου 2006, και γενικά σημαίνει «βασιλική πρωτεύουσα», «έδρα του βασιλιά» ή «κατοικία των βασιλέων» (κυριολεκτικά μεταφράζεται ως «βασιλική πόλη του ήλιου»).

Νάι Πὶ Τάου, ἡ πόλις φάντασμα τῆς Βιρμανίας ποὺ προορίζεται γιὰ φιλοξενία τῆς ...ἐλίτ!!!2Είναι οργανωμένη σε μια σειρά από ζώνες. Υπάρχει οδική και σιδηροδρομική σύνδεση με άλλες πόλεις της χώρας, ενώ εξυπηρετείται και από το διεθνές αεροδρόμιο της Νάι Πι Τάου, 16 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλεως.
Κι ἔλεγα… Τί μοῦ θυμίζει, τί μοῦ θυμίζει…;; Τελικὰ μοῦ θύμιζε τὴν Ἁστάνα τοῦ Καζακστάν…
συνέχεια ΕΔΩ
Η Μιανμάρ ή Μπούρμα (και πριν το 1989 Βιρμανία) είναι η μεγαλύτερη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας με έκταση 676.578 km² και πληθυσμό 53.999.804, με βάση εκτιμήσεις του 2011. Συνορεύει με την Κίνα προς βορρά, το Λάος στα ανατολικά, την Ταϊλάνδη στα νοτιοανατολικά, το Μπανγκλαντές δυτικά και την Ινδία στα βορειοδυτικά. Νότια υπάρχει η Θάλασσα του Ανταμάν εντός του Κόλπου της Βεγγάλης βορειοδυτικά. Το ένα τρίτο της συνολικής περίμετρου της Βιρμανίας, μήκους 1.930 χιλιομέτρων, σχηματίζει μια συνεχόμενη ακτογραμμή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

Σελίδες

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ