Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΠέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η ενεργοποίηση του Θύμου αδένα και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Ο Θύμος αδένας βρίσκεται πίσω από την κορυφή και στο κέντρο του στέρνου. Για πολλά χρόνια επιστεύετο ότι η λειτουργία του είχε σχέση με την ανάπτυξη και μετά την εφηβεία ατροφούσε. Σύγχρονες έρευνες όμως αποκαλύπτουν την σημαντική ανοσολογική λειτουργία του έως το τέλος της ζωής μας. Σχετικά πρόσφατα έγινε κατανοητή η μεγάλη σημασία του θύμου αδένα στην αντιμετώπιση του καρκίνου και στο ανοσοποιητικό. Σε όλα τα θηλαστικά υπάρχει μια πτώση της δραστηριότητος του θύμου, όσο περνούν τα χρόνια και μια αντίστοιχη αύξηση στον ρυθμό του καρκίνου.
Όσο πιο πολύ ενισχύσουμε την δραστηριότητα του θύμου, τόσο θα μεγαλώνει η ικανότητά μας για αποφυγή του καρκίνου.
Μέσα σε μια ημέρα ισχυρής μόλυνσης από ξαφνική ασθένεια, εκατομμύρια λεμφοκύτταρα καταστρέφονται και ο θύμος αδένας συρικνούται στο μισό του μέγεθος. Η επίδραση του στρες και ιδίως των αρνητικών συναισθημάτων στον θύμο, ήταν γνωστή από την αρχαιότητα. Έτσι στην Ιλιάδα (Ραψωδία Ζ!) ο Όμηρος χρησιμοποιεί την λέξη «θυμοφθόρες» για να υποδηλώσει λέξεις στενάχωρες που δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα (φθείρουν τον θύμο).  Μια άλλη σημαντική λειτουργία του θύμου αδένα, είναι αυτή του ελέγχου της ροής της βιοενέργειας στο αιθερικό μας σώμα.  Έτσι αν ο θύμος αδένας επηρεαστεί από κάποιο αίτιο, π.χ. στρες, συρικνούται με συνέπεια να υπολειτουργεί, η ροή της βιοενέργειας να μην είναι ομαλή, οπότε να είμαστε ευπρόσβλητοι σε ασθένειες ή τραυματισμούς. Για να δημιουργηθεί μια ασθένεια στο φυσικό μας σώμα ή ακόμη και ένας τραυματισμός, πρέπει απαραίτητα να υπάρχει μια διαταραχή ή μείωση της ροής της βιοενέργειας στο αιθερικό μας σώμα. Σχετικά πρόσφατα έχει διαπιστωθεί ότι όλες οι μεγάλες ασθένειες ακολουθούν ένα έντονο στρες και μια έντονη δυσαρμονία (τρύπα) στο αιθερικό πεδίο.
 Ζωντάνια
 Αν σταθεί κάποιος σε μια διασταύρωση στο κέντρο μιας σύγχρονης πόλης και παρατηρήσει τους ανθρώπους να περνούνε βιαστικά, θα διαπιστώσει ότι το σύνολο των ανθρώπων αυτών δείχνουν κουρασμένοι, περπατούν σκυφτά χωρίς ίχνος ενεργητικότητας ή ζωντάνιας, με κυρτούς ώμους και έκφραση κάθε άλλο παρά ευδιάθετη και χαρούμενη. Έχουμε συνηθίσει αυτήν την εικόνα, όλοι οι άνθρωποι που ζούμε στις πόλεις και θεωρούμε το φαινόμενο αυτό συνηθισμένο, όμως δεν είναι και φυσιολογικό. Σε αντίθεση με την θλιβερή εικόνα της διελεύσεως των χωρίς ζωντάνια πεζών, αν βρεθεί κάποιος σε ένα χωριό ιθαγενών της Αφρικής θα διαπιστώσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα, αναφορικά με την ενεργητικότητα την ζωντάνια και την διάθεση αυτών των ανθρώπων. Περπατούν ευθυτενείς με προτεταμένο το στήθος, την πιο πολλή ώρα χαμογελαστοί και πάντα πρόθυμοι να έρθουν μαζί σου για να σου δείξουν τον δρόμο, αν θέλεις να πας κάπου. Την ίδια εικόνα για την ζωντάνια αντικρίζει κανείς στις Άνδεις του Περού, αν παρατηρήσει από μακριά ένα άγριο άλογο να τρέχει όλο ζωντάνια και δύναμη, ελεύθερο και περήφανο. Ό,τι είναι φυσικό και ωραίο έχει αντικατασταθεί στις πόλεις από το συνηθισμένο, που δείχνει την κούραση, την έλλειψη ζωντάνιας και ενεργητικότητας, την έλλειψη δύναμης για ζωή.
 Αιθερικό πεδίο
Ας δούμε όμως από πιο κοντά τι σημαίνει ζωντάνια και ενεργητικότητα για ένα ζωντανό οργανισμό. Απλοποιώντας τα πράγματα μπορούμε να πούμε ότι κάθε οργανισμός διαθέτει ένα ενεργειακό σώμα ηλεκτρομαγνητικής υφής που περιέχει το φυσικό σώμα, το οποίο αποτελεί και μια προστατευτική «πανοπλία». Αυτό το ενεργειακό σώμα θα το ονομάσουμε αιθερικό πεδίο. Διακρίνουμε δυο μεγέθη στο αιθερικό πεδίο κάθε ζώντος οργανισμού. Την ένταση του αιθερικού πεδίου που χαρακτηρίζει τον βαθμό ζωντάνιας του και την ποιότητα του αιθερικού πεδίου ή «χρωματισμούς». Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα αυτά τα δύο μεγέθη, ας δώσουμε μερικά παραδείγματα. Αν κόψουμε  ένα φύλο μαρουλιού και το αφήσουμε μερικές ημέρες θα μαραθεί. Αυτό το οποίο έγινε, είναι ότι η ένταση του αιθερικού πεδίου του φύλου εξασθένησε (μειώθηκε). Όσον χρόνο το φύλο ήταν άκοπο πάνω στο μαρούλι, η ένταση του αιθερικού του πεδίου ήταν μεγάλη. Όταν το κόψαμε η ένταση του αιθερικού του πεδίου προοδευτικά φθίνει. Το ίδιο θα συμβεί, αν σταματήσουμε να ποτίζουμε το μαρούλι με νερό, προοδευτικά θα εξασθενίζει η ένταση του αιθερικού πεδίου του μαρουλιού, με συνέπεια στο τέλος να μαραθεί.
Αναφορικά με την ποιότητα του αιθερικού πεδίου ή χρωματισμούς, όλοι μας βιώνουμε την έλλειψη γεύσης και μυρουδιάς των προϊόντων γης που ψωνίζουμε απο την λαϊκή αγορά ή από τους μανάβηδες. Οι πιο παλιοί από μας θα θυμούνται το άρωμα και την γεύση που είχαν τα λαχανικά και φρούτα πριν 40 και 50 χρόνια. Αυτό το οποίο μειώθηκε δραματικά είναι οι χρωματισμοί του αιθερικού πεδίου. Μειώθηκε η περιεκτικότητα των ιχνοστοιχείων, με αποτέλεσμα να χαθεί η γεύση και το άρωμα. Ας δούμε όμως τι συμβαίνει με το αιθερικό πεδίο του ανθρωπίνου σώματος. Γιατί εξασθενεί η έντασή του; Πως μπορεί να ενισχυθεί αυτή; Γιατί το αιθερικό πεδίο αποτελεί προστατευτική πανοπλία για το σώμα μας; Πότε αρρωσταίνουμε;
Κάθε άνθρωπος διαθέτει συγκεκριμένη «ποσότητα» βιοενέργειας για να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες, που είναι η ενέργεια η απαιτούμενη για να θερμανθεί το σώμα του, ενέργεια για κάθε είδους δράση π.χ. εργασία, κίνηση, σκέψη, φαντασία, συναισθήματα, λειτουργία των αισθήσεων και τα διάφορα συστήματα αυτόματα ή μη του οργανισμού. Η βιοενέργεια η οποία παράγεται είναι σαφώς περισσότερη από τις απαιτούμενες ανάγκες, ώστε να υπάρχει και μια ποσότητα εφεδρική για έκτακτες και ιδιαίτερες περιπτώσεις. Η βιοενέργεια αυτή δημιουργείται από τις φυσικές τροφές, το νερό που πίνουμε, την αναπνοή, τους φυσικούς ήχους που δεχόμεθα, τις πληροφορίες και από την κοσμική ακτινοβολία που λαμβάνουμε μέσω του συντονισμού. Βιοενέργεια λοιπόν που χαρακτηρίζεται από το αιθερικό μας σώμα «δεσμεύεται» απο τις λειτουργίες που προαναφέραμε και σε πιο παλιές εποχές ήταν υπεραρκετή, για την κάλυψη όλων αυτών των αναγκών μας. Τον τελευταίο όμως καιρό έχοντας κάνει την ζωή μας εξαιρετικά πολύπλοκη, έχοντας δημιουργήσει επιπλέον ανάγκες που η καταναλωτική μας κοινωνία επιβάλλει, έχουμε δημιουργήσει στον εαυτό μας, ένα σοβαρό βιοενεργειακό πρόβλημα.
 Ένα σημαντικό βιοενεργειακό πρόβλημα.
Η εξαιρετικά πολύπλοκη ζωή που βιώνουμε δημιουργεί πολλά δυσεπίλυτα προβλήματα. Έχοντας όλα αυτά τα προβλήματα, δεσμεύουμε σημαντική ποσότητα βιοενέργειας σε σκέψεις, στην προσπάθεια να βρούμε λύση σε αυτά. Οι επεξεργασμένες τροφές, καλλυντικά, συνθετικά ρούχα κλπ δεσμεύουν με την σειρά τους βιοενέργεια, μέσω των αμυντικών συστημάτων του οργανισμού. Οτιδήποτε είναι μη φυσικό, όπως για παράδειγμα σεντόνια από πολυεστέρα, ή συνθετικά ρούχα, δεσμεύει ένα μέρος από την διαθέσιμη βιοενέργεια σε μια προσπάθεια ο οργανισμός μας, να ερμηνεύσει ότι θεωρεί ξένο ή εισβολέα. Επιπλέον η κατανάλωση τροφών ενεργειακά νεκρών, όπως είναι οι συντηρημένες τροφές, οι κονσέρβες, ή ακόμη και η κατανάλωση συστηματικά μαγειρεμένων τροφών ή μπαγιάτικων, καθώς και η αποφυγή  κατανάλωσης φρέσκων λαχανικών και φρούτων έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της έντασης του αιθερικού μας πεδίου. Επίσης  αρνητικά συναισθήματα (αυτό που ονομάζουμε συναισθηματισμό, όπως φόβο, λύπη, θυμός, ζήλια κλπ) δεσμεύουν τεράστια ποσά βιοενέργειας. Το φαινόμενο να έχει δεσμευτεί μεγάλη ποσότητα βιοενέργειας, δηλαδή να μην έχουμε αρκετή διαθέσιμη βιοενέργεια για όλα τα βιολογικά μας συστήματα, το ονομάζουμε στρες. Όταν συμβεί αυτό, τότε αρχίζουν να υπολειτουργούν ορισμένα συστήματα. Έτσι αρχίζει να εμφανίζεται μειωμένο σεξουαλικό ενδιαφέρον, μειωμένη ικανότητα όρασης κ.ο.κ. Η μείωση της διαθέσιμης βιοενέργειας στο σώμα μας, έχει σαν συνέπεια να μειώνεται η ένταση του αιθερικού πεδίου, δηλαδή μας λείπει ζωντάνια και ενεργητικότητα.
Όμως τι είναι αυτό που ενισχύει την ένταση του αιθερικού μας πεδίου; Ας κάνουμε το ακόλουθο πείραμα. Χρησιμοποιώντας μια αξίνα ας επιχειρήσουμε μια έντονη σωματική εργασία για 3 με 4 ώρες, σκάβοντας τον κήπο του σπιτιού μας. Όταν τελειώσουμε, παρ’ όλο που θα αισθανόμαστε κατάκοποι, η ένταση του αιθερικού μας πεδίου θα είναι ισχυρή. Αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε εύκολα με ένα δυναμόμετρο, μετρώντας την δύναμη στο χέρι μας, πριν την σωματική άσκηση και μετά. Βλέπουμε ότι η δύναμη στο χέρι μας έχει αυξηθεί. Αυτό το οποίο κάναμε στην πραγματικότητα σκάβοντας για 3 με 4 ώρες είναι ότι ενεργοποιήσαμε τον θύμο αδένα.
 Ο Εναρμονιστής
Ο Εναρμονιστής είναι μια νέα απλή συσκευή, η οποία είναι η πρώτη συσκευή παγκοσμίως η οποία ενεργοποιεί τον θύμο αδένα άμεσα και ενισχύει με 100% φυσικό τρόπο το ανοσοποιητικό. Αρκεί η τοποθέτηση του Εναρμονιστή πάνω από τον θύμο αδένα για 30’ και το ανοσοποιητικό ενισχύεται άμεσα. Αυτό μπορεί να διαπιστωθεί εύκολα με ένα δυναμόμετρο, γιατί σαν άμεση συνέπεια της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού, είναι η αύξηση της δύναμης. Οι περισσότεροι από μας θα θυμούνται σε παλιές ταινίες με τον Ταρζάν, τον γορίλα, ο οποίος όταν θύμωνε και ετοιμαζόταν να επιτεθεί, χτυπούσε το στήθος με τα χέρια. Αυτό που έκανε ασυνείδητα ίσως ο γορίλας, ήταν να ενεργοποιήσει τον θύμο ώστε να αυξηθεί η δύναμίς του. Επί πλέον όλοι σήμερα κατανοούν την θεραπευτική αξία του γέλιου (λ.χ. το γέλιο χαρίζει υγεία). Κατά το γέλιο συσπώνται οι μύες του προσώπου, που συνδέονται με τους μυς που υπάρχουν γύρω από τον θύμο. Ένα αυθόρμητο γέλιο λοιπόν, ενεργοποιεί τον θύμο, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η δύναμή μας και το ανοσοποιητικό. Ο Εναρμονιστής λοιπόν ενεργοποιεί τον θύμο και λειτουργεί σαν ένα συνεχές και παρατεταμένο φυσικό γέλιο διαρκείας. Με τον Εναρμονιστή επιπλέον επιτυγχάνεται η σημαντική αύξηση (υπερδιπλασιασμός) της έντασης του αιθερικού πεδίου. Ο Εναρμονιστής περιέχει νερό υψηλότατου βαθμού ενεργοποίησης. 
  Η αιτία όλων των αυτοάνοσων νοσημάτων είναι τα έντονα αρνητικά συναισθήματα που μας διακατέχουν.
Η κύρια αιτία των αυτοάνοσων νοσημάτων (σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσο του Αλτσχάιμερ, Άσθμα, Πάρκινσον, Hashimoto, φλεγμονή στο έντερο, αρθρίτιδες, ψωρίαση, λεύκη, λύκος) είναι ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα παραπλανιέται και επιτίθεται στον ίδιο τον οργανισμό μας.
Γιατί όμως το ανοσοποιητικό μας σύστημα παραπλανιέται; Διαμέσου του ενεργειακού κέντρου (τσάκρας) του καρδιακού πλέγματος ρυθμίζεται το ανοσοποιητικό σύστημα στο να εντοπίζει τι αποτελεί τον εαυτό μας και τι ξένο σώμα (self - non self). Εδώ βρίσκεται η αιτία όλων των αυτοάνοσων νοσημάτων από τα έντονα αρνητικά συναισθήματα που μας διακατέχουν. Το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς ή καρδιακού πλέγματος στέλνει ηλεκτρομαγνητικά μηνύματα (διαμέσου των nadis, που είναι ενεργειακά κανάλια) στις πηγές του ανοσοποιητικού συστήματος και κυρίως στον θύμο αδένα που είναι υπεύθυνος για την ενεργοποίηση των κυττάρων Τ του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία κατευθύνουν το ανοσοποιητικό σύστημα στον στόχο τους. Όταν νιώθουμε αρνητικά συναισθήματα και κυρίως θυμό, μπλοκάρεται το κέντρο της καρδιάς και ο θύμος αδένας, τα Τ κύτταρα του θύμου αδένα παραπλανούνται και δίνουν εντολή στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να παράγουν αντισώματα και να επιτεθούν σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος (διότι λόγω των αρνητικών συναισθημάτων τα θεωρούν σαν εχθρούς)...Η λύση του προβλήματος είναι να απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα και κυρίως από τον θυμό, που κλείνει το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς, όπου εδρεύει ο ανώτερος εαυτός μας, η ψυχή μας. Η διακοπή της επικοινωνίας με τον ανώτερο εαυτό μας σημαίνει διακοπή της πρόσβασης με την Πηγή μας, σημαίνει διακοπή κάθε ενέργειας και αγάπης, σημαίνει ότι είμαστε όπως το κλήμα που έχει κοπεί από την άμπελο, με αποτέλεσμα να ξεραθεί και να καεί.Όταν χάνουμε την επαφή με τον ανώτερο εαυτό μας, τότε βγαίνουμε από την πορεία μας, από τον σκοπό μας στη Γη, με αποτέλεσμα να μη νιώθουμε καμία ευχαρίστηση και ικανοποίηση από τη ζωή μας. Όμως, δεν φτάνει αυτό, ο ανώτερος εαυτός μας που είναι ο ουσιαστικός κυβερνήτης του σώματός μας, μας αρρωσταίνει, μας στέλνει μια ασθένεια για να συνέλθουμε, να χαμηλώσουμε το εγώ μας, να συνειδητοποιήσουμε την πραγματική φύση και να επανασυνδεθούμε με αυτήν και με την Πηγή μας. Αν συνεχίσουμε να αισθανόμαστε ξεχωριστοί και ξεκομμένοι, να μας φταίνε οι πάντες κα τα πάντα γύρω μας και να τους κατηγορούμε συνεχώς, τότε οι ασθένειες επιμένουν και πολλαπλασιάζονται, έως ότου συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε σε λάθος δρόμο, ότι πρέπει απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα και επικεντρώσουμε τη συνείδησή μας στο φως και στην αγάπη για τους πάντες και τα πάντα. Τότε μόνο θα ενωθούμε με τον ανώτερο εαυτό μας και με την Πηγή μας και θα απαλλαγούμε από κάθε αυτοάνοση ασθένεια. 
του Αλέξη Φωτόπουλου
Ο  ΘΥΜΟΣ ΑΔΕΝΑΣ
Όταν ο άνθρωπος περνάει την ηλικία της σεξουαλικής ωρίμανσης, τότε ο αδένας Θύμος αρχίζει να υποστρέφεται. Αυτό είναι πια αποδεδειγμένο. Ο Αδένας Θύμος βρίσκεται στην βάση του λαιμού, και έχει ένα ολότελα ακανόνιστο σχήμα.
Ο αδένας αυτός έχει στενή σχέση με τους μαστικούς αδένες. Θα εξηγήσουμε τώρα γιατί το μητρικό γάλα είναι ολότελα αναντικατάστατο. Ο αδένας Θύμος ρυθμίζει την Ζωτικότητα του παιδιού. Οι αστρολόγοι λένε ότι ο αδένας αυτός επηρεάζεται από την ΣΕΛΗΝΗ. Οι σοφοί Γνωστικοί θέλουν να διατηρήσουν τον αδένα και να μην τον αφήσουν να γεράσει και να υποστραφεί.
Όταν ο αδένας αυτός είναι ενεργός, ο οργανισμός δεν γερνάει. Οι σοφοί γιατροί της αρχαιότητας έλεγαν ότι το φωνήεν Α όταν προφέρεται σοφά, έχει την ισχύ να κάνει να δονείται ο αδένας ΘΥΜΟΣ. Οι παλιοί γιατροί της αρχαιότητας χρησιμοποιούσαν το σοφό εκείνο μάντραμ, που τόσο έχει εκλαϊκευτεί και περιγελαστεί από τον κόσμο, και που ονομάζεται ΑΜΠΡΑΚΑΝΤΑΜΠΡΑ, για να διατηρούν ενεργό τον Θύμο αδένα καθ΄ όλη την διάρκεια της ζωής. Αυτοί, πρόφεραν στους παγανιστικούς ναούς τους σαράντα εννιά φορές την λέξη αυτή, με τον ακόλουθο τρόπο:
ΑΜΠΡΑΚΑΝΤΑΜΠΡΑ
ΑΜΠΡΑΚΑΝΤΑΜΠΡ
ΑΜΠΡΑΚΑΝΤΑΜΠ
ΑΜΠΡΑΚΑΝΤΑΜ
ΑΜΠΡΑΚΑΝΤΑ
ΑΜΠΡΑΚΑΝΤ
ΑΜΠΡΑΚΑΝ
ΑΜΠΡΑΚΑ
ΑΜΠΡΑΚ
ΑΜΠΡΑ
ΑΜΠΡ
ΑΜΠ
Α
Λέγεται ότι επιμήκυναν τον ήχο του φωνήεντος Α.
Μερικοί γιατροί αρχίζουν να θεραπεύουν με μουσικούς ήχους. Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι η φωνή του γιατρού και καθεμιά του λέξη είναι πηγή ζωής ή θανάτου για τους ασθενείς.
Η επιστήμη της Ενδοκρινολογίας πρέπει να μελετάει τις βαθιές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στην μουσική και τους ενδοκρινείς αδένες. Είναι καλύτερο να ερευνούμε, να αναλύουμε και να κατανοούμε, αντί να περιγελάμε αυτό που δεν γνωρίζουμε.
Όταν το παιδί πεινάει, η μητέρα πρέπει να του δίνει το στήθος της. Οι παιδικοί σταθμοί που αφήνουν το παιδί να πεινάει ώρες ολόκληρες,είναι ένα έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας.
Το να θέλει ο άνθρωπος να διορθώσει την φύση είναι προφανώς παράλογο. Όταν το παιδί πεινάει, κλαίει, βεβαίως είναι ένα έγκλημα ενάντια στην φύση να του αρνούμαστε την τροφή...Από

2 σχόλια:

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ